Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Túlzás ez a szigor a családi...

Túlzás ez a szigor a családi napközinkben vagy csak én látom így?

Figyelt kérdés

18 hónapos kislányom heti két délelőttöt családi napköziben tölt, hogy szokja a közösséget (nem mellékesen imádja a gyerektársaságot.) Már a beszoktatás alatt feltűnt, hogy nagyon nagy a fegyelem és a szigor itt. Kb. 10-en vannak a csoportban, három gondozónő van rájuk, közülük az egyik a barátnőm. Kislányom kb. 1 hónapja jár oda, egyértelműen fejlődött és a javára vált ez az egész. Viszont nekem olyan rossz érzésem van ezzel a túlzott szigorral kapcsolatban. Már nem is egyszer fordult elő, hogy lánykám épp akkor lett nem kicsit leszidva, mikor odaértem (és emiatt sírt is), egyszer például épp a barátnőm tette ezt: Iza föl merészelt kelni a székről, mert meglátott engem. Erre lekiabálta, hogy: "Mondtam, hogy fölállhatsz???" Olyan érzésem van mindig, mintha a katonaságba vinném a gyereket. A többi gyerek is folyton le van szidva, kiabálva apró-cseprő hülyeségekért.

Bővebben most nem szeretném kifejteni, mert már így is hosszú lett, a lényeget szerintem leírtam.

A kérdésem tehát, hogy normális ez, hogy a bölcsiben/családi napköziben a gyerekek folyton le vannak b*szva, lekiabálva mindenért, és én vagyok túlzottan megengedő vagy máshol nincs így?

Köszi a válaszokat

2014. aug. 5. 23:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez minden, csak nem normális! Leszídják a gyereket, mert örül, és szaladna az anyukájához?!

Az én kisfiaim magánoviba járnak, és, ha nagyon belemerülnek a játékba az udvaron, és nem veszik észre, hogy megérkeztem az óvonénik szólnak, hogy: Odanézzetek ki jött! Futás Anyához!

Ha felugrálnak ebédnél, akkor is szépen elmagyarázzák, hogy együtt ebédelünk, és megvárjuk a többieket. Nincs káosz, semmi gond a gyerekekkel.

Én nagyon gyorsan kivenném ebből a csanából a kicsit.

2014. aug. 6. 07:29
 12/29 anonim ***** válasza:
Az én fiam is magánoviba jár, most vették fel 5 évesen az államiba. Talán a héten kiderül, hogy melyik csoportba kerülne, utána eldöntjük, hogy marad -e a magánoviban. Az állami oviban is van egy csoport, ahol iszonyat katonás fegyelem van. Nálunk is vannak itthon szabályok, amiket be kell tartani, de van egy határ szerintem. Egy 10 fős csana csoporttal meg a 3 gondozónak mindenféle különösebb fegyelmezés nélkül el kellene tudjon bánni. Én nem szeretném, ha a gyerekem ilyen helyre járna, mint a te lányod. Tényleg kell ez neki 18 hónaposan?
2014. aug. 6. 08:01
 13/29 anonim ***** válasza:
24%
Normális, hogy fogják őket és betartatják a szabályokat! A mondtam, hogy fölállhatsz? című dologra reagálva: igen, ez is teljesen ok, ha nincs megengedve és szabály, hogy előbb kéreckedni kell, akkor egyik gyerek sem kivétel! Gondolj bele, 30 gyerek, jön 15-ért az anyukája, akkor egyszerre 15 gyerek fogja magát és rohan mint az őrült??? Hát elég káosz lenne és balesetveszélyes is. Nyilván a korlátok, szabályok a gyerekek érdekeit védik, akkor is, ha ez "katonaságnak" tűnik. Hidd el, nem akarnak rosszat, csak normális emberkéket nevelni és úgy veszem észre, hogy ezek a gyerekek jó úton haladnak a sok elkényeztetett kicsi között. Nem akkor szereti valaki a gyereket ha mindent megenged, hanem akkor ha bizonyos megvonások árán is, de megtanítja "ebben a világban élni" a gyerekét!( viszont, ha tényleg kiabálnak velük, az nem ok, azért szólni kelene!)
2014. aug. 6. 08:28
 14/29 anonim ***** válasza:
nagyon sürgősen elhoznám erről a helyről a gyereket
2014. aug. 6. 08:43
 15/29 anonim ***** válasza:
#13. Amit írsz egy 30 fős, 5-6 évesekből álló ovis csoportban, még ha nem is ok, de értelmezhető, miért kell rendet és fegyelmet tartani (kiabálás nélkül). Itt egy 10 fős csana csoportba járó 18 hónaposról (bölcsis korú) van szó 3 gondozóval. Szerinted ő hogy kérdezi meg, hogy felállhat -e? Most tanul egy csomó mindent, nem hiszem, hogy kiabálni kellene velük és ÍGY fegyelmezni.
2014. aug. 6. 08:47
 16/29 anonim ***** válasza:
13. válaszoló.Itt pár gyerekből álló csoportról van szó!Régen rossz,ha néhány PICI gyereket csak így tudnak fegyelmezni.Az ilyenek nem valók kis emberek közelébe.
2014. aug. 6. 09:03
 17/29 anonim ***** válasza:
13 te normális vagy? az a gyerek másfél éves!
2014. aug. 6. 09:16
 18/29 anonim ***** válasza:
58%
megkövezhettek engem is, 13-al értek egyet... csanás dolgozóként... természetesen nem mindegy milyen hangsúllyal hangzik el ez a mondat... de a szabályokat minden gyereknek be kell tartani.. akkor is ha csak 10-en vannak :) és bármilyen hihetetlen számotokra a másfél éves is ugyanúgy meg tudja tanulni és betartani a szabályokat mint a 3 évesek :) el se hinnétek mennyi mindenre képesek... nem buták ők, csak picik :) természetesen az hogy mindenért le vannak szidva és kiabálnak velük nem normális... de gondolom minden szülő szeretné épségben visszakapni a gyermekét és muszáj szabályokat felállítani és fegyelmet tartani... viszont és tényleg nem bántásként írom kérdező! volt olyan helyzet mikor a szülők nem tudták, hogy én is hallótávolságon belül vagyok, kolléganőm szólt rá valamelyik gyerekünkre kint mikor vitték haza a kicsiket, erre nekem panaszkodtak hogy milyen durván szólt a kolléganőm rá a gyerekére, de én hallottam hogy semmi durva nem volt benne, csak simán rászólt... olyanért amiért a szülőnek kellett volna!!! szóval van amikor ti szülők mivel a saját gyereketekről van szó sokkal érzékenyebbek vagytok mert nem szeretitek hallani, hogy más neveli a gyerekeiteket... de még egyszer mondom nem voltam ott.. és nem hallottam milyen stílusba szóltak rá a tiedre... mellesleg mi megkértük a szülőket hogy olyankor jöjjenek ebéd után a gyerekekért, amikor már biztos végeztünk az ebéddel, az ilyen futkározások elkerülése miatt... ugyanis szeretnénk egyrészt a szabályokat is megtanítani, betartatni, másrészt van aki nem eszi meg az ebédjét anélkül szaladna az anyukájához... senkinek sem jó az sem, ha éhesen megy haza... :)
2014. aug. 6. 09:41
 19/29 anonim ***** válasza:
89%
A gyereknevelésben fontos, hogy stabil szabályokat építsünk, mi magunk is betartsuk azokat, ezzel példát mutatva a gyereknek. Az intézmény célja nem az, hogy ordítsunk, nyilván nem ebben a formában kell elérni a célokat, de azt igenis alá kell írni, hogy szabályok nélkül nem megy. Egy 1,5 éves is be tudja tartani, mert rájön, hogy ez neki is jó és így biztonságban érezheti magát. Attól, hogy kicsi, nem hülye, nem kell ráhagyni. Mikor kezdjék el a nevelést ha nem most? Majd 6-7 évesen amikor már szemberöhög, mert ezt látta a bölcsiben, oviban ahol nincsennek szabályok??? Szerintem elég fura lenne :) 13-as voltam
2014. aug. 6. 11:28
 20/29 anonim ***** válasza:

18.

korrekt írás, igazat is adok. de gondolom, ilyenkor azt mondjátok,h "petike, ülj vissza szépen és fejezd be a reggelidet, majd utána köszönsz Anyának" és nem pedig azt, h "Mondtam, hogy fölállhatsz???"

Mert ez hatalmas különbség és itt van a kutya elásva. úgy venném ki innen a gyerekemet, mint a szél :)

2014. aug. 6. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!