Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit tennél, ha ilyen rosszindu...

Mit tennél, ha ilyen rosszindulatú lenne a gyermeked kisgyermeknevelője?

Figyelt kérdés
27 hós fiú-lány ikerpár anyukája vagyok. Az ikreim január óta járnak bölcsibe. A pici fiú nagyon beteges, jó ha 1 hónapból 1 hetet el tud tölteni a bölcsiben. A csajszi viszont pont az ellentéte, szinte semmilyen betegséget nem kap el. Kisfiam betegsége esetén az egészséges lányomat el szoktam vinni bölcsibe, mert ha őt is otthon tartanám, akkor a fiam miatt a lányom se lenne szinte semmit közösségben, amit egyébként nagyon szeret. A fiam gondozónője egy tündér, a lányomé viszont egy kiégett, undok nőszemély, akit zavar, hogy a lányom sosem beteg és irigy a kolléganőjére, akinek a beteges fiam miatt könnyebb dolga van. Emiatt rendszeresen alulöltözteti a lányomat, hogy fázzon meg és betegedjen meg (náthát, megfázást, kisebb köhögést okozott eddig a lányomnak) ill. legutóbb múlt csütörtökön képes volt azt hazudni, hogy szerinte kötőhártya-gyulladása van a lányomnak, vigyem orvoshoz. A lányom se akkor, se azóta nem mutatta semmi jelét ennek a fertőző szembetegségnek vagyis makk egészséges. Már félve adom a lányomat ennek a nőnek a kezére és már várom, hogy vajon mi lesz a következő húzása a "kedves" dadának. Egyébként a lányom a bölcsiben jól viselkedik, egyedül eszik-iszik, ügyes, szelíd, visszahúzódó, csendes (nem beszél a dadusokkal, pedig velünk otthon többszavas mondatokban beszél) vagyis kevés gondja van vele a dadusnak. De persze a gond az, hogy egyáltalán ott van és kell foglalkozni vele. Ehhez mit szóltok? Sejtem, hogy nem lennék előrébb, ha szóvá tenném, mert méginkább a kislányomon csattanna, de mégis, van erre a helyzetre valami ötletetek?
2014. jún. 12. 14:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha egyáltalán nem beszél a bölcsiben, és csak ott nem, akkor sürgősen hozd el őt onnan. Szelektív mutizmusnak hívják, amikor a gyerek bizonyos közegben nem szólal meg, pedig egyébként érti és beszéli az adott nyelvet. Csúnya reakció a pszichés állapotára.
2014. jún. 13. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:
nem létező szabály!kedves utolsó előtti.ki kell törölni a kislány nuniját sőt nem engedhetjük hogy ő csinálja mivel neki még nem sikerül szabályosan(előröl hátrafelé)
2014. jún. 16. 07:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem is ikreim vannak, ők egy csoportba járnak. Az egyik szintén betegesebb, én otthon tartom olyankor a másikat is - nem lehet, hogy ezt furcsállják, hogy otthon vagy az egyikkel, és mégis viszed a másikat?

Nem mondom, hogy mindkettőt otthon kéne tartani, sem az ellenkezőjét, de nálunk sosem akadnak fenn rajta, hogy miért nem viszem a másikat, ha csak az egyik beteg :)

2014. jún. 17. 21:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ.mikor minden héten tök piros volt a nuncija,de nagyon durván,megkértem,h töröljék(tudtam h nem csinálják)az volt a válasz h nem nyúlhatnak oda.:(
2014. jún. 18. 08:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, hogy nem nyúlhatunk oda. Én is gondozónő vagyok. Ez a beszólás, hogy nem nyúlhat oda, akkor arra is feljogosítana minket hogy a pelenkásnak a pelenkáját ne cseréljük le, mert mikor őket megtöröljük, akkor is oda nyúlunk. Ez csak kifogás..
2014. jún. 23. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!