Bölcsiben hogyan segítenek a pelusról leszokásban? Túl nagy kérés, hogy félóránként nézzenek a gyerekre és noszogassák (csak 6 gyerek van a csoportban 2 gondozóval).
Magán bölcsibe jár a kisfiam. 3 éves múlt 3 hónappal és ősszel kezdjük az ovit.
Eddig wc-re szoktatással próbálkoztunk, de nem akarta.
Vettünk egy bilit és ahogy hazavittük, egyből használni kezdte. Múlt péntek - szombat - vasárnap magától (úgy, hogy nem szólt előre) napi 15-20x ült a bilire és szinte mindig jött pisi. Napközben csak bugyi volt rajta, alváshoz adtam csak pelust rá.
Hétfőn elmondtuk a jó hírt a bölcsiben, de nem vállalták, hogy ott is bugyiban legyen napközben és csak alvásnál legyen pelus. Azt mondták, hogy csak akkor fognak rá bugyit adni, ha már szól, hogy pisilni-kakilni kell.
Így hétfőn egész nap pelenka volt rajta és 2x pisilt wc-be (bölcsiben nincs bili), de kedden már egyáltalán nem akart wc-be pisilni.
Furcsa ezt olvasni.Ennyire szörnyű a magán bölcsi.Ez röhej.
Az én kisfiam állami bölcsibe járt.12 gyerek volt a bölcsibe akkor nekem is volt egyszer problémám,de meg lett beszélve vezetőnővel együtt és onnantól semmi gond nem volt.
A szobatisztaság meg úgy zajlott ebbe a bölcsibe,hogy amikor betölti a gyerek a 3 életévét rögtön leveszik róla a pelust akkor is ha egy nap 10- vagy 20 baleset lesz.És ezt a szülőktől is kérik.Az én fiam egy szombati napon töltötte a hármat hétfőn már nem adtak rá pelenkát.Egyszer sem pisilt vagy kakilt be a bölcsibe.
Itthon igen sokszor.Kb két hét alatt lett szobatiszta.
Mint írtam nekem is volt gondom a bölcsibe,de mostmár ,hogy a kisfiam a kiscsoportot is kijárt már úgy vagyok vele,hogy a bölcsibe figyeltek rá és foglalkoztak vele.Sajnos ez az oviba nem mondható el egyáltalán.
Ha a helyedbe lennék és megoldható lenne én sem vinném többé ebbe a bölcsibe a gyereket mert tényleg csak hátrány éri,és ez kihathat...és szerintem már ki is hat majd az óvodai életére is.
Köszönöm szépen a tapasztalatokat.
Már vágom a centit, mert péntektől anyukám lesz a kisfiunkkal.
Sajnos ma is csalódnunk kellett: a gyerekek elől játszottak (a bölcsi előtti kiskertben), a mi kisfiunk pedig hátul elbújt a kertben (nem is látták, nem is vették észre) és azért sírdogált mert nem akart kijönni előre.
Szerintem tudni kell irányítani egy 3 éves gyereket. Soha nem hagyom felügyelet nélkül. Mikor rákérdeztünk, az volt az indok: nem akarták ráerőltetni, hogy előre jöjjön, de eddig biztosan nem sírt, csak akkor kezdhette, mikor minket meglátott.
Annyira várom, hogy vége legyen... Legszívesebben már holnap sem vinném, de anyukám orvoshoz megy és péntektől jön hozzánk.
unokatestvérem államiban gondozónő, ott pont fordítva van a helyzet :(
hétköznap szobatiszta a gyerek, otthon van két napot a szülőkkel, hétfőn megint bepisil/bekakil....
ez talán még szomorúbb, hogy vannak olyan szülők, akik ennyire nem figyelnek oda
ha sehogy nem jutsz velük zöld ágra, és van lehetőséged, válts bölcsit...nem mindenhol ugyanolyanok :)
de még csoport és csoport között is lehet nagy különbség
4.vagyok.
El vagyok hűlve, hogy milyen paraszt gondozókat fogtál ki. Remélem, utolsó nap jól beolvastál nekik. Nem csoda, hogy bepisilt a kisfiad, ilyen terrorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!