Bölcsiben hogyan segítenek a pelusról leszokásban? Túl nagy kérés, hogy félóránként nézzenek a gyerekre és noszogassák (csak 6 gyerek van a csoportban 2 gondozóval).
Magán bölcsibe jár a kisfiam. 3 éves múlt 3 hónappal és ősszel kezdjük az ovit.
Eddig wc-re szoktatással próbálkoztunk, de nem akarta.
Vettünk egy bilit és ahogy hazavittük, egyből használni kezdte. Múlt péntek - szombat - vasárnap magától (úgy, hogy nem szólt előre) napi 15-20x ült a bilire és szinte mindig jött pisi. Napközben csak bugyi volt rajta, alváshoz adtam csak pelust rá.
Hétfőn elmondtuk a jó hírt a bölcsiben, de nem vállalták, hogy ott is bugyiban legyen napközben és csak alvásnál legyen pelus. Azt mondták, hogy csak akkor fognak rá bugyit adni, ha már szól, hogy pisilni-kakilni kell.
Így hétfőn egész nap pelenka volt rajta és 2x pisilt wc-be (bölcsiben nincs bili), de kedden már egyáltalán nem akart wc-be pisilni.
Lehet, hogy nagyon rosszmájú vagyok, de nem elképzelhető, hogy azért nem partnerek a leszoktatásban, mert ha nem szobatiszta, akkor elvileg nem veszik fel oviba (bár ahogy írtad, ahova menni fog, ott rugalmasak, de a legtöbb helyen nem ez a jellemző), és akkor még jó sokáig hozzájuk kell hordanod havi 90 ezerért? Nekem legalábbis gyanús, hogy többektől hallom, hogy a magánbölcsiben konkrétan akadályozzák, hogy szobatiszta legyen a gyerek, míg az államiban minden eszközzel segítik.
Persze ne legyen igazam, csak most szöget ütött a fejembe ez a gondolat.
Sajnos elég bírka türelmű vagyok és alapvetően próbálok kerülni a konfliktusokat, ezért nem tudtam azonnal lereagálni a beszólást.
Ilyenkor hazamegyek és csak otthon jut eszembe, hogy mit is kellett volna rá mondani.
Úgy tudom, hogy itt (a magán bölcsibe és oviba) nem gond, ha pelusos a gyerek. Még tegnap is azt mondta a vezető a megbeszélésen, hogy sok ovis 4-5 éves kora között szokik le a pelusról. Én nem szeretném tovább halogatni és boldoggá tesz, hogy jövő héttől ebben partnerek. Persze már nincs sok hátra a bölcsiből, de jó lenne itt elintézni, mert a leendő ovónénink szerint ők TUTI 2 hét alatt leszoktatják.
Eltelt egy hét, leírom a tapasztalatomat.
Hétfőn nem vittük a kisfiunkat bölcsibe, mamánál volt.
Kedden a bölcsiben bugyiban volt, csak alváshoz kellett a pelus. Nem volt baleset.
Szerdán 3 kis csomag várt a padon (a kakit ki sem öbílették a bugyiból, bűzlött hazáig).
Csütörtökön nem volt kiscsomag és büszkén kérdeztem rá, hogy ilyen ügyes volt?! Válaszul azt kaptam, hogy nem volt ügyes, mert egész nap pelusba volt és csak délután bugyiban, mikor kimentek az udvarra.
Péntekről nincs infóm, mert apuka ment érte (nekem diploma osztóm volt).
Elkeserít, hogy megállapodtunk és nem tartják be.
Most itt volt a hétvége, végig bugyiban és nem volt baleset, tehát azt gondolom, a gyermekem érett már a pelus mentes életre.
Holnap, hétfőn beszélek a vezetőnővel, mert csalódtam bennük.
Másik aggasztó dolog, hogy a héten 2x is előfordult, hogy mikor a kisfiunkért mentünk, sírva fogadott és a takony dőlt az orrából a szájába. A gondozó csak 1 méterre állt tőle az öltöző padoknál, karba tett kézzel.
Lehajoltam megkérdezni, miért sír: mert nem tudja felvenni egyedül a nadrágot? (itthon mindig egyedül öltözik).
Azt válaszolta a kisfiam, hogy azért sír, mert a gondozónéni haragszik rá. Átöleltem, megnyugtattam és felvette egyedül a nadrágot.
Második esetben apuka ment a gyerekért és ahogy vigasztalni kezdte a kisfiunkat a férjem, a gondozó egyből eljött onnan.
Olyan nagy kérés támogatni egy gyereket? Ráadásul itthon egyedül, kérés nélkül öltözik, csak kikészítem a ruháját és ha felvette, hatalmas ölelés és dicséret következik. Mindig olyan büszke magára, mert azt szoktuk mondani, hogy csak akkor mehet az oviba, ha már nem használ pelust és egyedül tud öltözni. Ettől olyan nagyfiúnak érzi magát :)
Én haladéktalanul elhoznám ebből a bölcsiből a Kicsit (ha mondjuk Mamával meg tudjátok oldani ezt a pár hetet, amíg kezdődik az ovi), mert csak hátrány éri minden szempontból. És még a pénzt is visszakérném, amit befizettem. Nem keveset fizettek, nem szivességből jár oda a gyerek! És hogy egy gondozónak annyi esze legyen, hogy a sértettségét a gyereken vezeti le, az minősíti az egész bölcsit. Szégyen, hogy ilyenért még pénzt is mernek kérni. Biztosan az asztalra csapnék, mert amúgy béketűrő vagyok, de ha a gyerekeimet bántják, akkor anyatigris lesz belőlem - és szerintem nem csak én vagyok így vele.
Szerintem felesleges a vezetővel beszélni. Előrébb nem leszel, max tud a problémáról, de sajnos a 0 IQ-val rendelkező gondozó lesz ezentúl is a Kisfiaddal és nehogy azt gondold, hogy felfogja majd, hogy ő mekkora idióta. Dehogy, még neki áll feljebb és ezt még jobban a gyereken fogja megbosszulni!
Majd írd meg, hogy mire jutottatok!
Még vasárnap este írtam a vezetőnek sms-t, hogy beszélnünk kell és ő felhívott. Azt mondta, hogy a héten ő szabin lesz, de még vasárnap este elredezi az ügyet, nekem nem kell semmit csinálni.
Reggel elsők voltunk és mindkét gondozónő ott volt. Mondták, hogy a vezető felhívta őket és elmondta, mi a gondunk, most beszéljük meg velük is.
Gondoltam, utoljára még elmondom... Ismét oda jukadtunk ki, hogy nem akarnak bugyit adni rá, csak ha már mindig szól, mert így ha baleset van, minden szőnyeg pisis lesz.
Bocsánat a következő sorokért, de erre már elszállt az agyam és ezt válaszoltam:
"Leszarom, hogy ha az egész bölcsi tocsog a pisitől és szartól, de már megállapodtunk és nem fogom a gyerekem leszoktatását a bölcsi szőnyegéhez és a takarításhoz igazítani." Akkor kicsit visszavettek a lendületből és megigérték újra, hogy egész nap bugyi, csak alváshoz pelus.
5 kicsi van a csoportban, 2 dadus. Ma 4 baleset volt, de legalább tudom, hogy bugyi volt rajta.
Hazafelé még ide oda kellett menni ügyet intézni és 1,5 órát bugyiban szépen kibírt a kisfiam. Mikor szólt, hogy pisilni kell, bementünk a MC-be és elintéztük.
Azt gondolom, hogy a bizalmam megrendült és már nagyon örülök, hogy szeptembertől nem kell ide járni.
Tegnap a kisfiam még azt mesélte, hogy a gondozónéni mindig haragszik rá, mindig telefonál, sose ér rá és sosem játszik vele, mert azt mondja dolga van.
És ez magán intézményben?!
Nálatok hogyan volt az öltözködés bölcsiben? Ha sír egy kicsi gyerek, nem kéne hozzá legugolni és megvigasztalni, kicsit ösztökélni, hogy elvégezze a feladatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!