Bölcsiben hogyan segítenek a pelusról leszokásban? Túl nagy kérés, hogy félóránként nézzenek a gyerekre és noszogassák (csak 6 gyerek van a csoportban 2 gondozóval).
Magán bölcsibe jár a kisfiam. 3 éves múlt 3 hónappal és ősszel kezdjük az ovit.
Eddig wc-re szoktatással próbálkoztunk, de nem akarta.
Vettünk egy bilit és ahogy hazavittük, egyből használni kezdte. Múlt péntek - szombat - vasárnap magától (úgy, hogy nem szólt előre) napi 15-20x ült a bilire és szinte mindig jött pisi. Napközben csak bugyi volt rajta, alváshoz adtam csak pelust rá.
Hétfőn elmondtuk a jó hírt a bölcsiben, de nem vállalták, hogy ott is bugyiban legyen napközben és csak alvásnál legyen pelus. Azt mondták, hogy csak akkor fognak rá bugyit adni, ha már szól, hogy pisilni-kakilni kell.
Így hétfőn egész nap pelenka volt rajta és 2x pisilt wc-be (bölcsiben nincs bili), de kedden már egyáltalán nem akart wc-be pisilni.
Nekem két gyerekem van, és mindkettő bekattant, és egyik napról a másikra lettek szobatiszták.
nem lehetetlen ez. :) Hajrá. :) Ne hagyd magad. :) De szépen, kedvesen elsőre. :)
Köszönöm a bíztatást :)
Most azon idegeskedek, hogy délután milyen kifogások lesznek és hogyan próbálnak meg lebeszélni. De 3 éves fiúnál már itt az idő és az ovi kezdésig ezt meg kell oldani...
8-as vagyok: az én fiam is 3 éves volt pont, és nálunk tényleg úgy volt, hogy egyik napról a másikra teljesen szobatiszta (pár hét múlva alváshoz sem kellett) lett. Addig nem csesztettem, akkor értette meg, hogy ezentúl a wc-be kell csinálni.
Sok sikert, a gondozókkal pedig légy határozott, basszus, azért a rengeteg pénzért ennyi talán elvárható...
Megint 8-as vagyok, egy dolog szöget ütött a fejembe: ez a ti magánbölcsitek mennyire teltházas? Nem lehet, hogy azért próbálják húzni-halasztani a dolgot, mert abban bíznak, hogy a szeptemberi ovikezdésig nem jön össze, és akkor nem mehet oviba, és akkor talán még maradtok jól tejelő kuncsaftok?! Esetleg lenne még szabad helyük szeptembertől?
Nem vagyok ám ennyire gonosz, mert ezt nem én találtam ki, a mi magánbölcsinkben ez kőkeményen érezhető volt, hogy minden szülőt megpróbáltak rávenni, hogy a 3 éveseket ne vigyük el oviba, hanem maradjanak még ott...
Utólag egy ott dolgozó, akivel később jóban lettünk, el is ismerte ezt.
Próbáltak minket rávenni, hogy maradjunk az ovira is itt, de szerencsére már felvették a kisfiunkat az államiba (hülyék leszünk ennyit kifizetni, ha van közelebb és olcsóbb, ugyanilyen jó).
Nekem is eszembe jutott, hogy talán direkt csinálják...
Mindenképp megírom, mi lett a mai megbeszélés eredménye.
Köszi mindenkinek a bíztatást, határozott leszek :)
A megbeszélés előtt felhívtam az ovit is, ahová járni fog a kisfiunk és azt mondták, hogy ne aggódjak, mert ha addig nem sikerül leszoktatni, ők 2 hét alatt garantálják a leszoktatást (főleg, hogy 3 éves elmúlt, tehát megérett rá). Ettől már megnyugodtam.
Túl estünk a megbeszélésen. Volt pár meglepő dolog, ami nem tetszett...
Pl. mikor kérdeztem, hogy összezavarja-e a gyereket, ha nappal a bölcsiben pelusban van - otthon pedig bugyiban, az egyik gondozónő halk válasza:
"Otthon azt csináltok, amit akartok!"
Nem akartam túl kellemetlen lenni, de majd ezt vele még négyszemközt megbeszélem.
A végeredmény: holnap marad a folyamatos bugyipelenka bent, nem bolygatjuk már meg (pénteken most nem megy bölcsibe, nagymamis nap lesz), de továbbra is félóránként kikísérik a wc-re.
Jövőhéttől mindig bugyi lesz (kivétel a napközbeni és éjjeli alvás). Persze ezt a vezetőnő közreműködése nélkül nem sikerült volna elérni... Végig passzívak voltak a gondozók (alig néztek rám).
Elgondolkodtató, hogy a versenyszférában van ilyen incidens. Eddig is örültem, hogy megyünk állami oviba, de most már még jobban örülök.
Köszönöm a sok bíztatást és bátorítást.
Remélem, pár hét múlva már én is megoszthatom a leszokás titkos - bevált receptjét :)
Szép estét kívánok
Múlt péntek - szombat - vasárnap
Az hogy ennyi pénzért beszolnak tényleg felháboritó,
de azért 3 napnyi siker nem mondható véglegesnek, azért a bölcsiben ahol elvonják a figyelmét tuti nem fog szólni és lehet utána takaritgatni, asz meg hogy félóránként elrángatyák a játékától és kicipelik a wc re csak hátráltatja a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!