Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogy fogjuk eldönteni, hogy...

Hogy fogjuk eldönteni, hogy ki mikor szoktathassa be a gyerekét?

Figyelt kérdés

Nem tudom kinél hogy volt, de nálunk úgy lesz a szeptemberi kezdés elött, hogy az augusztusi szülőin megbeszéljük, hogy kiknek a gyerekei kezdik a beszokást, egyszerre 2 gyereket lehet szoktatni, talán hetente jöhet az újabb 2 gyerek. Vagy max. 1 héten 2 páros mehet. Uhh, érthető voltam? Remélem:) Szóval akkor így lesznek olyanok, akik majd csak október-novemberben kerülnek sorra. Ebből tuti veszekedés lesz, hogy senki nem fogja engedni, hogy az ő gyereke még másfél-2 hónapot otthon kuksoljon, mert dolgozni kell...Ezt hogy oldjuk majd meg? Minél volt ilyen? A gondozónők már mesélték, hogy volt olyan nagy veszekedés már ebből, hogy a vezetőnőt kellett hívni a 2 anyukához, mert már ordítás volt.

Senki nem lát bele a másik életébe és jogunk sincs azt mondani, hogy a másik úgyis megtudná oldani, hogy még 2 hónapot otthon van, akkor mi alapján érveljek, hogy márpedig az enyéim (ikrek) szeptemberben kezdjenek?

2013. máj. 21. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jaj nálunk is így van, hogy csak szeptemberben lehet úgymond kezdeni.

Ami egy nagy baromság.

Szerintem ne idegeskedj ezen

pl én januárba szültem, kvázi így kényszerítenek, hogy hamarabb beadjam a gyerekemet. Vagy menjek magánba 60eFt-ért. Vicc.

Nem tudom mit csinál az az anyuka, aki júniusba szűlt.

Szóval biztos lesznek olyanok akiknek a későbbi időpont a jó.

Veszekedés esetén meg a vezető döntse el, ha már ilyen hülyén találták ki.

Szóljatok, ha rosszul gondolom.

Nem gondoltam, hogy a fogamzásnál a szeptembert kell megcélozni :-)

2013. máj. 23. 20:58
 12/15 A kérdező kommentje:

Az enyéim februáriak, de csak 1 évet lesznek bölcsiben, mert köv. év februárban már a 3-at töltik. Nem hiszem, hogy ez alapján döntenek.

Köszi mindenkinek!

2013. máj. 23. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:

ja de az enyém a 2-öt tölti januárban

az teljesen jogos, hogy te előrébb vagy a istán

utolsó voltam

2013. máj. 24. 12:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Tegnap voltam a bölcsis szülőin. Hát igen, szerintem eléggé elhúzzák. Oké, hogy kell a 2 hét beszoktatni, de szerintem átfedés bőven lehetne, mondjuk hétfőn kezdi 'A' gyerek, kedden neki már kimehet az anyukája, szerdán kezdi 'B' gyerek, kövi héten újabb 2 gyerek ugyanígy. Egyszerre csak 1 anyuka lenne bent így folyamatosan. Szerintem gyorsan túlesnének a káoszon, 2 hét elteltével úgyis sír az összes, mert leesik a tantusz szegénykéknek :) De meglenne az összes gyerek 3-4 hét alatt. Volt bölcsis a nagyfiam is, ott is láttam, hogy a gondozónőknek így persze kényelmesebb, de a síró gyereknek tényleg tökmindegy, mikor sír...sajnos ez ezzel jár.

Nálunk is voltak harcok. Nekem fontos lett volna, hogy szeptemberben kezdjen, annak ellenére, hogy nincs munkahelyem. Vagy pont azért. Egyetemre járok, eddig halasztottam, iskolalátogatásival vagyok jogosult a gyerekem bölcsis férőhelyére. De azonnal munkát is keresek, amint már bölcsis, mert muszáj. A sulim még ingyenes, de a megélhetést meg biztosítani kell. Tehát lesz dolgom bőven, és a cégnél, ahova nagy eséllyel kerülnék be, szeptember eleji munkakezdéssel vennének fel, augusztusban jelentkezni kellene. De mivel eleve 1-2 hét szünettel vagy legalábbis félnapokkal kezdenék, legalább azonnal el kellene kezdeni a bölcsit, amint kinyit.

Erre jöttek a már meglévő munkaviszonyokkal, még nem is kértek munkáltatóit, vagy rajta van, hogy októbertől mennek dolgozni, de már ott tülekednek, hogy a legelső gyerek legyen az övéké :) És a szülői után vigyorogva mesélik, hogy hááát, azért csaptak ám le a korai időpontra, mert jobb a gyereknek, ha minél kevesebb van körülötte, nem hall annyi sírást (WTF?) :) Szóval volt "hajtépés". Én végülis 16-án kezdhetek, de csak azzal a trükkel élve, hogy vállaltam az 1 hetes beszoktatást (a bölcsi mellett lakunk, ha gond van, a szomszédom elhozza, de szerintem nem lesz semmi gond) és vállaltam az érdekképviseleti fórumos tagságot, vagyis én képviselem a szülőket a csoportból.

Az alapján érvelj, hogy akkortól KELL menned dolgozni, és kész. Különben nem tudsz kezdeni, elveszted a munkahelyed, a megélhetési lehetőséget, 2 kicsi is van otthon, éhenhalás lesz. Próbáljatok kompromisszumra jutni, hátha lehet gyorsítani a beszoktatásokon, tömöríteni, és aki eléd sietne, akkor meg tudja várni azt a plusz 1-2 hetet.

2013. máj. 29. 06:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, gondolom erőszakosabbnak kell lenni! Szerintem menni fog:) Nálunk eleve az idei tavasz! lett megjelölve kezdésnek, csak ugye nem vették fel őket...
2013. máj. 29. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!