Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogy fogjuk eldönteni, hogy...

Hogy fogjuk eldönteni, hogy ki mikor szoktathassa be a gyerekét?

Figyelt kérdés

Nem tudom kinél hogy volt, de nálunk úgy lesz a szeptemberi kezdés elött, hogy az augusztusi szülőin megbeszéljük, hogy kiknek a gyerekei kezdik a beszokást, egyszerre 2 gyereket lehet szoktatni, talán hetente jöhet az újabb 2 gyerek. Vagy max. 1 héten 2 páros mehet. Uhh, érthető voltam? Remélem:) Szóval akkor így lesznek olyanok, akik majd csak október-novemberben kerülnek sorra. Ebből tuti veszekedés lesz, hogy senki nem fogja engedni, hogy az ő gyereke még másfél-2 hónapot otthon kuksoljon, mert dolgozni kell...Ezt hogy oldjuk majd meg? Minél volt ilyen? A gondozónők már mesélték, hogy volt olyan nagy veszekedés már ebből, hogy a vezetőnőt kellett hívni a 2 anyukához, mert már ordítás volt.

Senki nem lát bele a másik életébe és jogunk sincs azt mondani, hogy a másik úgyis megtudná oldani, hogy még 2 hónapot otthon van, akkor mi alapján érveljek, hogy márpedig az enyéim (ikrek) szeptemberben kezdjenek?

2013. máj. 21. 13:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%
Monjuk elso korben azokat kell figyelembe venni, akik valoban dolgoznak, nekik kell(ene) kezdeni. Mondjuk en ugy gondolom, hogy ha ikreid vannak, akkor neked epp konnyebb lenne megoldani a kesobbi kezdest, mert nyilvan gyesen vagy veluk, hiszen az 6 eves korukig jar.
2013. máj. 21. 13:47
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk júliusban lesz szülői, azzal együtt mindent elmondanak, stb.

Én voltam az első, aki beíratta a gyermekét és én közöltem már ott, hogy szept. 16-tól dolgoznom kell, ami mára kiderült, hogy szept. első hetét még itthon tölthetem, utána egyből mennem kell, mert indul a projektem.

Szóval a bölcsőde vezető beírta aug 26-ra (akkor keződik a bölcsi a szünet után), hogy mi akkor kezdjük a beszoktatást.

Én kérdeztem, hogy itt milyen rendszer van?! Mire mondta a hölgy, hogy már próbálkoztak több fajtával is.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy kettesével jönnek majd a gyerekek.

Tehát: aug 26 (hétfő) a lányom + 1 gyermek.

aug 28 (szerda) 2 gyermek

aug 30 (péntek) 1 gyermek

szept 2 (hétfő) 3 gyermek

és így tovább.

Ja és a gyermek bölcsis 3. napján (hétvége nem számít, mert ugye akkor a gyermek nem megy bölcsibe) már ott alszik úgy, hogy anyuka kint ül a folyóson.

5. napján pedig anyukát hazaküldik tízórai után.

Persze, ez gyerek függő, de elvileg ez a rendszer lesz nálunk.

2013. máj. 21. 13:47
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nálunk ebből szerencsére nem volt vita, de csak 6 gyerek jött újnak, az ugye 3 turnus. Volt olyan, aki később kezdett a munkahelyén, épp költözködött még vagy nagymama tudott rá vigyázni, így kb. 5 perc alatt megbeszéltük.
2013. máj. 21. 13:50
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Ez mekkora hülyeség. Nálunk a lakótelepen 4 ovi van. Amibe mi tartozunk, ott volt egyedül olyan, hogy nincs beszoktatás. Azt mondta a vezetőnő, hogy nem lehet és kész. Valakinek dolgoznak a szülei, nem érnek rá két hétig beszoktatni a gyereket, valakinek meg ráérne. Ez nem fair egyik gyerekkel szemben sem. A beszoktatást csak elhúzza az, hogy anya is bemászkál az oviba. Tudom, hogy nehéz ilyet elfogadni (én is kapásból majdnem azt mondtam, hogy nem a körzetesbe iratom emiatt), de tényleg nem kell a beszoktatás.

Beviszed, az óvónők meg beleszakadnak, de megoldják. Az első hónap arról fog szólni, hogy egymást megszokják és kicsit kezdjenek ráhangolódni a napirendjükre.

Nagyon ritka, hogy egy gyerek egy-két hét után is még nagyon tiltakozik az ovi ellen. Majd azokkal a szülőkkel elbeszélgetnek és találnak megoldást.

A legtutibb, ha apa viszi a gyereket, mert akkor kevésbé bőgnek.Anyának meg megy a hüppögés. :) A 6 éves lányom a mai napig bőg, ha muszájból én viszem (apa nem ér rá évente kb. 3 alkalommal). Ha apa viszi, tojik rá, már fut is be. Amúgy imádja az apját, szóval nem azért nem érdekli. Egyszerűen az anyáknak jár az elérzékenyülés. :)

Arra amúgy nem gondol egyik szülő sem, hogy mondjuk a nagyszájú viszi elsőnek, két hét alatt beszokik a gyereke. Aztán megy a dolgára, jön a következő gyerek, mondjuk a tiéd. Bent vagy a gyerekeddel, az első gyerek meg ott üvölt, hogy az ő anyukája már nincs ott, bezzeg te meg ott lehetsz. Szóval ha úgy vesszük, akkor bármelyikkel lehet gáz.

Én azt mondom, hogy előre azokat kell venni, akiknek van munkahelyük és utoljára azokat, akik otthon vannak.

2013. máj. 21. 13:50
 5/15 anonim ***** válasza:

Egyébként nálunk még azt veszik figyelembe, hogy a gyermek mikor tölti a 2. évet.

Ugye itt a GYED miatt nézik. Mivel nem mindegyik gyerek születik egy napon :)))

Az én lányom július 15-én lesz 2 éves. A szabim pedig csak 31 nap + 12 az idei évből. Ez sem véges! Nem "érek rá" októberig várni a beszoktatással.

Más pedig hamarabb beíratja a gyerekét, mint ahogy kettő múlik.

Tehát akinek csak októberben vagy később lesz 2 a gyereke, az annyira ráér a beszoktatással, hogy csak ihaj!

Pl. nálunk csak három alkalom van a beiratkozásra (március, április és május). Év közben nem nagyon vesznek fel gyermeket, mert általában nincs hely. Tehát nincs hova.

Másrészt pedig nem tud úgy beilleszkedni a közösségbe, ahogy a beszoktatásnál összeszoknak.

Kettes voltam.

2013. máj. 21. 13:51
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Első válaszolótól kérdezném, hogy miből gondolod, hogy otthon leszek velük? Azért mert 6 éves korukig jár a gyes, az nem azt jelenti,hogy addig meresztem itthon magam:) Az 1 gyerekeseknek meg 3 éves korig jár a gyes, de a bölcsibe nyilván ők is 3 éves kor elött viszik a gyereket. Ennek semmi köze hozzá, én is dolgozni fogok, mert kell. Az egy dolog, hogy mellette ugyanúgy kapom a gyest.

Na hát mindegy, erre kíváncsi leszek. Gondolom a nagy többség vagy esetleg mindenki ténylegesen dolgozni fog, tehát nem mondhatom senkinek, hogy ugyan már, intézze már el, hogy még 2 hónapot otthon legyen. Csak ezért kérdeztem.

2013. máj. 21. 13:59
 7/15 anonim ***** válasza:
Azt irtam "gondolom". Nem kell ugrani, nem szidtalak, nem minositettelek. A valaszom is ugy kezdodott, hogy aki tenyleg dolgozik. Na mindegy. Elso voltam.
2013. máj. 21. 14:01
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy leminősítettél, csak amit és ahogy írtad, az nem volt szerintem jogos. Nem kérdeztél, hanem kijelentettél, olvasd csak vissza, hogy hangzik a kommented. De tényleg nem akarok vitát, sőt neked is köszönöm a válaszod!
2013. máj. 21. 16:55
 9/15 anonim ***** válasza:
Akkor szó szerint idéznem magamat : " Mondjuk en ugy gondolom" Mindegy. Ez legyen a legnagyobb boldogsága annak, aki szerint nulla százalékban hasznos volt a válasz.
2013. máj. 21. 16:58
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki ugyanakkor akar visszamenni dolgozni. A fiam pl. novemberi, és október vége volt az utolsó beszoktatási hét. Így én húztam a gyedet ameddig lehetett, a munkahelyemnek is úgy szóltam, hogy, akkor október x-étől legyek szabin. Így is buktam egy havi gyedet. De pl. van pedagógus anyuka is, akinek szeptemberben kezdeni kellett a munkát, hiába csak januárban töltötte a gyerkőc a 2 évet. Ő volt az első. Van akinek mindegy, hogy mikor kezd, van akinek nem. Pl. én a lányomnál valószínűleg egy két hónapot gyessel kell kihúznunk, mert aug. elején tölti a 2-t, nála majd próbálok valami korai időpontot. A fiam volt az utolsó, így a napi rutin sorban is, aki először szokik meg végignézi, hogy mindenkinek ott van az anyukája.... mindennek megvan az előnye és a hátránya is, de a gyerekek ezt nagyon tudják kezelni, nem úgy, mint mi felnőttek :)
2013. máj. 22. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!