Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Januártól megy a gyerekem...

Januártól megy a gyerekem bölcsibe, én vissza dolgozni. Igazából a bölcsit azért választottuk,m a környezetünktol csak jót hallottunk arról, hogy mennyire jót tesz a gyerekeknek. Jól döntöttünk vajon?

Figyelt kérdés
Igazából az alap elképzelés az volt, hogy 3 éves koráig itthon maradok vele, de ennyi pozitív vélemény után döntöttünk úgy, hogy jobb lesz így neki. Most mégis valahogy nem érzem ezt jónak, de gondolom ez ilyenkor természetes, hisz nagy váltás lesz mindenkinek.
nov. 21. 21:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
19%

Mesélj!

Aki muszajból adja be a gyerekét, nem fogja hipiszupi helynek tartani.

nov. 22. 14:53
 22/27 anonim ***** válasza:
68%
Ha hipiszupi hely, akkor annak fogja tartani. Például azt a helyet, ahova én nem muszájból adtam be, hanem a gyerek társasági szükségletét látva az ő érdekében. 6-8 gyerek, két aranyos, a gyerekekkel foglalkozó dajka, kiváló felszereltség, tisztaság - mi bajom lett volna vele?
nov. 22. 14:59
 23/27 A kérdező kommentje:
Ráhúzni mindenféle rossz dolgot arra, aki mégis a bölcsi mellett dönt..... Lenne még hová fejlődni érzelmileg.
nov. 22. 15:05
 24/27 anonim ***** válasza:
36%
Annak meg értemileg, aki nem tud értően olvasni. Szuper bölcsibe járt a gyerekem, aranyosak voltak a kisgyereknevelői, mégis szükséges rossznak tartom a bölcsit. Miért? Mert 1, állandóan beteg volt, 2, nem velem volt, 3, minden téren visszalépés volt a gyerek életében is, mert a bölcsiben kevesebb figyelem jutott rá; a társai még egymás mellett játszottak; kevesebb mesét hallott napközben, mint előtte otthon; kevesebbet volt levegőn...stb.
nov. 22. 15:17
 25/27 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem a bölcsődében, akkor az óvodában lesz állandóan beteg, nem úszod meg, ez immunológiai szükségszerűség. Hogy kevesebb inger érte, az konkrétan nem igaz. Feltételezem, hogy nem feküdt 8-4-ig a plafont bámulva, hanem játszott, kergetőzött, mondókázott, mesét hallgatott, levegőzött. Az, hogy nincs mindig veled, pont, hogy nem visszalépés, hanem nagyonis előrelépés. az az életfeladata, hogy közösségi lény legyen. Nem a hiányt szenvedő magához láncoló borostyánanya érzelmi szükségleteinek a kielégítése.
nov. 22. 15:35
 26/27 anonim ***** válasza:
41%

Én kisgyereknevelő vagyok és a saját gyerekemet sose adtam volna bölcsibe.

Egy normális anya sokkal többet tud adni egy 0-3 éves gyereknek, mint amit mi a bölcsiben nyújtani tudunk. Ebben a korosztályban még nincs együttjátszás, egymás melletti játszás van. 10-ből 10 gyerek állandóan a nyomunkban van, folyton a felnőtt figyelmét keresi, a szívünk szakad meg, hogy nem tudunk minddel ugyanúgy lenni.

nov. 22. 17:14
 27/27 anonim ***** válasza:
71%

Nem értek egyet azokkal, akik szerint szükséges rossz a bölcsi. Az én fiam nagyon igényelte a gyerekek társaságát. Otthon szerettem volna maradni vele, de borzalmasan unt engem, a programokat, mindent. Bekerült bölcsibe anyósom tanácsára (közel 40 éve bölcsiben dolgozik, mára már vezetőnő) és teljesen megváltozott, nyugalmas, kiegyensúlyozott gyerek lett. Azelőtt is volt napirend, kis barátok, játszótér. De nyűg volt elaltatni. Már ovis, de nagyon igényli a társaságot, az ezzel járó dolgokat. Sírt most hétfőn is, mert beteg lett és nem az oviba, hanem az orvoshoz mentünk. Csak akkor nyugodott le, amikor mondtam neki, hogy mehet ha meggyógyul.

Arról ne is beszéljünk, hogy az összes taknyos vackon ami komoly, átesett kiskorban 2 éves koráig, most meg csak az én “hisztim” miatt maradt itthon a köhögéssel meg a takonnyal. Szerdán már semmi baja sem volt, de hadd önzőzzek már és filmezzek vele, amíg a kicsi alszik :D

A kislányom is menni fog bölcsibe, mert kell ez a szocializáció nekik.

dec. 1. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!