Januártól megy a gyerekem bölcsibe, én vissza dolgozni. Igazából a bölcsit azért választottuk,m a környezetünktol csak jót hallottunk arról, hogy mennyire jót tesz a gyerekeknek. Jól döntöttünk vajon?
Nekem is két okom volt bölcsibe adni a lányomat, egyrészt unatkozott már vele egykorú társaság nélkül és nekem nem tartották tovább a munkahelyemet. A lányom imádta, hetek alatt sokat fejlődött, megtanult együtt játszani és sokat voltak levegőn. Az evőeszközöket ismerte már, de a bölcsiben nem kaptak. Ettől függetlenül otthon ugyanúgy tudta használni, mint előtte. A bölcsiben lett szoba tiszta is. Onnan ment szeptemberben oviba és a rendszerrel nem volt gondja egyáltalán, csak az óvónőket kellett volna jobban megnéznem időben.
Kérdező, a bölcsiben, oviban, iskolában is a nevelő személye az egyik legfontosabb tényező, ha a gondozó szimpatikus, akkor vidd, de ha van kételyed, akkor gondold át. Nem lesz semmi bajotok, ha mégis meggondolod magad.
"Miért volt az ovi megváltás?"
Korának megfelelő játékok, beszélő gyerekek, az óvónők idejének nagy része pedig nem gondozási feladatokkal telt, hanem maradt rájuk érdemi idő is: olvasni, játszani, kézműveskedni, udvaron játszani. A bölcsiben fél nap eltelt a pelenkázással, másik fél az etetéssel, öltöztetéssel.
Egyébként nagyobbik gyerekem nem járt bölcsibe. Semmi hátránya nem volt emiatt az oviban. Könnyen beszokott, semmivel sem tudott kevesebbet, mint a bölcsiből érkező társai. A kisebb is meglett volna bölcsi nélkül. Olyan hülye voltam. Nem tudtam, hogy kérhettem volna a fizetés nélküli meghosszabbítását egy fél évvel oviig.
Egyébként a gondozókkal nem volt gondt, nagyon aranyosak voltak.
Szerintem ha vissza kell menned dolgozni, akkor teljesen jó, de amúgy nincs sok értelme.
Nagyon kicsi még.
Nálunk 2 év van a gyerekek között, az egyiket a kistesó, a másikat a munka és a bölcsi miatt veszítettem el. Nem igazán tudtam volna másképp csinálni, de nekem az elvesztett baba és tipegőkoruk egyszerűen minden nap fáj, minden alkalommal eszembe jut ha megölelem őket.
5,5 évet voltam otthon, de a halálos ágyamon az első dolgok között lesz, amit megbántam.
Pedig nagyon nehéz volt akkor a fiammal, és valamelyest jót tett neki, hogy más emberek is megjelentek az életében, de sose felejtem el, amikor az első hétvégén elsírta magát, hogy nem akar menni többet. Később gond nélkül járt, 8-can voltak 3 szuper felnőttel, szívesen jártak.
De minden reggel amikor ki kell szedni őket az ágyból, iszonyú bűntudat.
És nem lesz mindegyik beteg, nekem pl a fiam abszolút nem beteges, 2 ev alatt néhányszor volt beteg. Idei tanévben a két óvisom egyike sem volt még egy napig sem beteg, még náthás sem (nem dicsekvésnek írom).
11. Az óvi nem ugyanaz, az egy katonai kiképzés a cuki bölcsihez képest. Nálunk pl vegyes csoport, 3 és 7 évesek együtt. Fel kell öltözni, egyedül enni, megoldani a testi-lelki problémákat alapszinten (nyilván egy cipzár vagy nagydolognál fenéktörlés belefér, nagyobb esésnél azért ránéznek stb)
Ha érett rá a gyerek, ez is jó, de azért elég mélyvíz. Tény, ebben a váltásban a bölcsi segíthet.
9!
Akkor valami ritka rossz bölcsit fogtatok ki.
Mindkét lányom járt bölcsibe, w különbözőbe de minden hétre volt téma.
Tanultak dalokat, kézműveskedtek, minden napos tornáztak. Hihetetlen dolgokat hozott néha haza amit bent csináltak.
18,
Akik jól érezték magukat a gyerekükkel otthon, azok jellemzően szükséges rossznak tartják a bölcsit.
Általában pedig azok szokták felmagasztalni a bölcsit, akiknek:
-otthon fárasztó volt a gyerekkel játszani, rajzolni, festeni,
-mondókázni, olvasni,
-akiknek a gyereke otthon csak tablettel/tv-vel evett, válogatott és a megváltást a bölcsitől várták,
-akik nem akartak bajlódni a szobatisztasággal és a bölcsire bíznák....stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!