Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Januártól megy a gyerekem...

Januártól megy a gyerekem bölcsibe, én vissza dolgozni. Igazából a bölcsit azért választottuk,m a környezetünktol csak jót hallottunk arról, hogy mennyire jót tesz a gyerekeknek. Jól döntöttünk vajon?

Figyelt kérdés
Igazából az alap elképzelés az volt, hogy 3 éves koráig itthon maradok vele, de ennyi pozitív vélemény után döntöttünk úgy, hogy jobb lesz így neki. Most mégis valahogy nem érzem ezt jónak, de gondolom ez ilyenkor természetes, hisz nagy váltás lesz mindenkinek.
tegnap 21:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Igaz mi még nem tartunk itt, de normális amit érzel. Ez lesz az első nagyobb elválás kettőtöknek.

Majd meglátjátok, hogy nektek jó e. Van akinek bejön hogy előbb megy, van akinek nem.

tegnap 21:07
 2/12 A kérdező kommentje:
A sok pozitív vélemény győzött akkor meg. De ennek már több mint fél éve. Most máshogy látom, érzem ezt. Csak már annyira benne vagyunk, hogy nem akarok visszatancolni. Szeptembertől úgyis ovis lesz.
tegnap 21:11
 3/12 anonim válasza:
100%
Nem lesz nagy különbség: nekem az a tapasztalatom, hogy télen, taknyolós időszakban van, hogy akár 3 vagy 4 napot is megy egymás után bölcsibe a gyerek, aztán garantáltan két hétig otthon van valami betegséggel, ami akár a családon is simán végigmegy. Úgyhogy kb. ugyanúgy otthon leszel vele folyamatosan, csak papíron már beállsz dolgozni.
tegnap 21:16
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
Ha szeptembertől úgyis ovis lesz akkor minek szoktatod be valahova, ahova jár majd 5 hónapot - persze annyit biztos nem, mert tuti mindent benyal majd, ez a megszokott, közösségbe kerüléskor. Sztem full felesleges. Oviban meg kezdheted előről, új gyerekek, új gondozók...
tegnap 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, ha muszáj beadni, az egy dolog, az én nagylányom is járt bölcsibe, és szerette is. De szent meggyőződésem, hogy a bölcsőde az a szükséges rossz kategória, óvoda előtt nem igazán van szüksége a gyerekeknek a közösségre. Anyukával is pont olyan boldogan elvannak és fejlődnek, ha eljártok programokra, és lát más gyerekeket is heti pár alkalommal.
tegnap 22:11
 6/12 anonim ***** válasza:
57%

En 3 evig maradnek otthon, ha megtehetnem. ( maradtam is ).

3 ev ovoda

8 ev altalanos

4 ev kozepiskola

4-5 ev felsooktatas.

Meg lehet kozossegben eleget.

Mondjuk mi babakoratol heti 3 szor jartunk playgroupba, 2-2 orat, ugyhogy o jol szocializalt, naponta talalkoztunk a kis barataival, tehat az elso 3 evben napi kapcsolata volt gyerekekkel.

tegnap 22:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy nálunk nem lát, ahol élünk nem sok lehetőség van.
tegnap 22:19
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
Kifejezetten jót tett neki a bölcsőde, kis létszámban, nagy odafigyeléssel, megtanulta a szokásrendet. Nem volt probléma az óvodai beszokással, mert már minden ismerős volt. Én se úgy terveztem, de közel 3 évesen azt láttam, hogy már kevés vagyok neki, és igazam is volt. A bölcsőde nem a szükséges rossz, hanem adott esetben a szükséges jó. Vagy épp nem szükséges jó.
tegnap 22:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Na én meg csupa rosszat hallottam és ez lett a saját tapasztalatom is.

Valóban szükséges rossz.

Nálunk évközi felvétel az oviban nincs, így a márciusi gyerekünk januártól nyári szünetig bölcsis volt, utána ment oviba.

Bölcsiben semmit nem tanult, konkrétan fél év alatt csak stagnált, ha nem visszafelé fejlődött és halálra unta magát.

Tény, hogy szobatisztán ment, folyékonyan beszélt, evőeszközzel tökéletesen étkezett, pohárból ivott...semmit nem tudtak neki tanítani.

Hiába volt sok nála idősebb is a csoportban, ők még nem beszéltek, egymás mellett játszottak, míg a testvérével itthon tudott együtt is. A bölcsiben se legó (biztosági ok), se normális kirakó, se komolyabb könyv nincs, unalomig ugyanazokat a mondókákat mondták (amiből egyik se volt új)...

Ahányszor beteg volt, nem akart visszamenni.

Az ovi megváltás volt.

tegnap 22:47
 10/12 anonim ***** válasza:
42%
Akkor az egy rossz bölcsőde volt, a mienk teljesen jó volt. Nem hiányoltuk a legót.
tegnap 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!