Tényleg nem jó ötlet elárulni a környezetünknek a kiválasztott nevet?
Nálunk senkinek semmi beleszólása, meg sem hallgatok senkit.
Egyébként most másodjára még mi sem mondtuk el, pedig mindjárt szülök, csak a 3 alternatívát.
De az egyiket máris valaki fikázta.
Mondjuk véleményt nem kértem, nem tudom hogy jönnek ehhez.
Nekem meg az ő gyereke neve nem tetszik, mégsem mondok semmit.
De kit érdekel más véleménye?
Mi elmondtuk, de pont letojtuk, kinek tetszik és kinek nem, ez semmit nem befolyásolt.
Nem mondtuk el. Szerintem stresszmentesebb ha nem kell hallgatni hogy kinek miért tetszik vagy nem tetszik.
Mi ameddig meg nem születik nem is nagyon szólítjuk a nevén, babának, babunak, kisfiamnak hívjuk, így nekem az is fura lenne ha a rokonok már a nevén hivatkoznának rá.
Én a munkahelyemen nem mondtam el, pedig kérdezték.
De tudtam, hogy amint elmondom, a hátam mögött fikázni fogják. Két kolleginám is így járt.
Hetekig hallgattam a "Hogy lehet, pont ilyen nevet adni?" "Azok után, hogy végig szívott 4 évet Zsófival. Képes Zsófinak hívni a gyerekét" "Pont Vili. Az a gyerek tiszta h*lye volt."
Jah egy magán bölcsiben dolgoztam. Úgyhogy én még a nemét sem mondtam el a babámnak. Miután megszületett, akkor küldtem egy üzenetet, hogy XY megszületett.
Elsőnél elmondtuk, volt, aki vágta a pofákat vagy nemes egyszerűséggel közölte, hogy gondoljuk még át. Rosszul esett, mert semmi extra nem volt a névben és nehezen találtuk meg. A másodiknál és a harmadiknál pont ebből okulva mi sem mondtuk már el, szülés után közöltük. Vagy talan előtte pár nappal a legszűkebb rokonsággal.
Egyébként én is pont lesz.rom, hogy kinek mi a véleménye a névről, de attól meg az adott pillanatban nagyon rosszul tud esni, amikor lereagálják, miután elmondjuk. De ha titeket hidegen hagy, mondjátok el nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!