Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit lehet tenni, hogy a többi...

Mit lehet tenni, hogy a többi gyereket állandóan betegen viszik be a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Gondolom máshol is ez vitás téma, de mostmár kicsit unjuk, több szülőnek is elege van, hogy vannak néhányan akik nemcsak náthával, hanem lázasan is beviszik szegény gyermeket a bölcsibe, hozzáteszem sokszor anyuka otthon is van, tehát még vigyázni is tudna rá amikor nagyon beteg a gyermeke. Én tegnap és ma nem vittem mert rekedt kicsit folyik az orra és este hőemelkedése volt, a bölcsibe nem is értették, azt mondták hogy mások így simán hozzák még a gyereket.

okt. 18. 14:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%

A bölcsis gyerek szülei dolgoznak és a munkahelyeken nem szeretik, ha sokat hiányzol, márpedig ha minden takonykor otthon maradsz a gyerekkel, akkor előbb-utóbb nem lesz munkád.

Nyilván én is szívesen otthon tartanám a gyereket, de ha egy téli hónapban 3 hétig köhög, akkor hamar kirúgnának.

Az iskolásat pedig már nem is érdemes otthon tartani mert nagyon lemarad, oda aztán antibiotikumot szedő, lázas gyereket is behoznak, aki kb. a halálán van.

okt. 18. 16:08
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Anyuka otthon is van. Nem. A bölcsis anyuka nincs otthon. Oviba elhiszem, de bölcsibe nem.

Ugyanis a bölcsi feltétele a 2 szülő munkaviszonya...

okt. 18. 16:18
 13/16 anonim ***** válasza:
38%

Van olyan település, ahol sok a bölcsi és beveszik akkor is, ha nem dolgoznak a szülők.

Oviban vannak olyanok, akik otthon vannak a babával a nagyot meg lázasan behozzák. Mert megzavarja a napirendet, mert megfertőzi a kicsit... na és az oviból délutánra nem visz haza még mást is? De csak szocializálódjon.

okt. 18. 16:28
 14/16 anonim ***** válasza:
66%
Elvileg csak munkáltatói igazolással veszik be a gyereket. Persze lehet kivétel, például magán bölcsőde. Amúgy ez az intézmény vezető és az ott dolgozók hibája. Eleve nem kellene lázas gyereket bevenni, vagy ha napközben veszik észre, hogy beteg, értesíteni kell a szülőt, hogy vigye haza, vagy ha ez sem működik, ha érte megy, közölni vele, hogy mi a helyzet. Ahova a fiam járt, volt hogy amikor mentem érte, közölték, csúnyán köhög, vigyem el orvoshoz. Szóval inkább az az általános, hogy nem szeretik, ha beteg gyerek van az intézményben.
okt. 18. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Tegyél róla, hogy normális immunrendszere legyen a tiédnek
okt. 20. 04:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Előnyt élvez felvételnél ha mindkét szülő dolgozik, de ha van hely védőnői vagy orvosi javaslatra is felvesznek bölcsibe gyereket nem dolgozó szülők mellett.

Nálunk szimplán köhögő (nem ugató) és taknyos gyerek mehet, a többi kizáró tényező, pl láz, hányás, hasmenés, kiütések. Most pl ezért vagyok 1,5 hete itthon a gyerekkel, mert kezdte egy kis hőemelkedéssel, a bölcsiben láznak mérték így napközben kellett érte mennem mindent eldobva, ami beindította az utolsó hiányzó fogát, elkezdett fosni és még mindig hígabb így nem mehet, amíg nem rendeződik. De ez még "belefér", mert amúgy szeptember eleje óta köhög. Ha el is múlik pár nap bölcsi után újrakezdi száraz orr mellett, amire kap kevert orrcseppet mikor ránéz a gyerekorvos már menetrendszerűen és akkor kicsit hurutosnak látja az orrát, biztos azért köhög.

Na most a többi szülő biztos utál amikor hallják a gyerekem köhögni, de bakker, nem tudok vele az egész téli szezonban itthon maradni. Konkrétan a héten már saját jogon vagyok beregszabin, hogy ne a gyerek tp alapján kapjam a fizum, mert már 3 nap gyerek tp is 20 ezer ft bukta és rohadtul nem keresek jól.

Lázzal egyébként sose ment. Este ellenőrzöm, reggel az apja kelti és viszi és bevezettük a lázmérést, hogy még véletlenül se nézze be, mert a gyereken semmi nem látszik. 1,5 hét fosás után is pörög, alig bírom lekötni. Lázasan is inkább tv-t kapcsoltam csak kicsit üljön meg a popóján pihenni. Tehát vasgyúró a gyerek, hiába pasi, egyelőre nem éli a pasinátha dolgot.

okt. 30. 23:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!