Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit lehet tenni, hogy a többi...

Mit lehet tenni, hogy a többi gyereket állandóan betegen viszik be a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Gondolom máshol is ez vitás téma, de mostmár kicsit unjuk, több szülőnek is elege van, hogy vannak néhányan akik nemcsak náthával, hanem lázasan is beviszik szegény gyermeket a bölcsibe, hozzáteszem sokszor anyuka otthon is van, tehát még vigyázni is tudna rá amikor nagyon beteg a gyermeke. Én tegnap és ma nem vittem mert rekedt kicsit folyik az orra és este hőemelkedése volt, a bölcsibe nem is értették, azt mondták hogy mások így simán hozzák még a gyereket.

okt. 18. 14:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Elvinni másik bölcsődébe, ha ilyen a hozzáállásuk. Miért veszik be a hőemelkedéses, rekedt gyereket?
okt. 18. 14:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mit lehet tenni? semmit.

Ha beveszik így, a nevelőket nem zavarja, akkor pár szülő kb pont semmit nem tud csinálni.

Vagy elfogadod, vagy bölcsit váltasz.

okt. 18. 14:19
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Valószínűleg azért veszik be így, mert tudják, hogy a többit is lefertozik, és 1-2 nap múlva nem kell dolgozniuk.
okt. 18. 14:30
 4/16 anonim ***** válasza:
82%

“ a bölcsibe nem is értették, azt mondták hogy mások így simán hozzák még a gyereket.”

Ez a része kicsit hihetetlen már bocs.

Egyébként a covid ideje alatt is voltak betegek a gyerek, pedig akkor tényleg egy takonycseppel is hazaküldtek mindenkit.

Idegesítő, de túlesik rajta a gyerek és oviban talán jobb lesz.

Egyébként gyerekfüggő is, ki mit kap el. Az enyém bölcsiben alig kapott el valamit, pedig ott is mindenki hordta lógó orral (lázzal nem engedték be őket vagy ha bent lázasodott be, hívtak), aztán oviban megjött kamatostul. Majd kivették az orrmanduláját és mióta kezdődött az ovi, nem volt beteg. (Lekopogom)

A kérdésre a válasz, hogy beszélhetsz persze az intézményvezetővel, de nagy csodát ne várj.

okt. 18. 14:42
 5/16 anonim ***** válasza:
36%
3as vagyok, tapasztalatból írtam, én dolgoztam bölcsiben, és kiégett kollégák szokása volt pl direkt nem adni a gyerekre kabátot szeles, hideg időben, hátha lebetegszik. Bocsi, ha leromboltam az illúziókat, tényleg. Ennél kulonbeket is hallottam és tapasztaltam sajnos.
okt. 18. 14:49
 6/16 A kérdező kommentje:
5 igen ezt én is hallottam, vmiért állandóan náthás minden gyerek....
okt. 18. 14:53
 7/16 anonim ***** válasza:
29%
Ami okot én el tudok képzelni, hogy a bölcsi ( ovi-suli is) napi fejpénzt kap a gyerekekre, amiből fenn kell tartani az intézményt. Ha nem megy a gyerek, azokra a napokra nem kapnak pénzt. Szóval lehet inkább bevállalják- nem nézve a többi gyereket- hogy legyen pénze az intézménynek. Egyértelműen ez nem helyes és nem szabadna így lennie, de nem nagyon tudsz sztem mit tenni. Amit 3-as írt: logikátlan is.. hisz beveszik a beteg gyereket.. ergó nem kevesebb gyerek lesz , hanem több beteg gyerekkel kell foglalkozniuk.
okt. 18. 15:06
 8/16 A kérdező kommentje:

7 ez is igaz, bár anyuka nem vett észre és hallatszott, ahogy meséli a nagyobb testvérnek, hogy mennyire betegek, és ő is az, és a gyerek is az lehetett egész nap...

Kérdeztem: hogy vagy? Mondta hogy nagyon jól vannak, lehet pont mos kezdett véletlen vmi miatt folyni az orra, de amúgy tök jól vannak.

Na másnap nem is jöttek

okt. 18. 15:10
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

Én is viszem a gyerekem. Non stop taknyos,hol nátha,hol allergia. A mostani 5 hete tart nála. Nem tudok ennyit nem dolgozni, a betegszabadság is véges.

Ha csak taknyos viszem. Ha nagyon köhög vagy már lázas vagy olyan baja van mint hasmenés stb nem viszem.

Ha a legkisebb nátha miatt nem vinném be akkor kb sosem járna bölcsibe.

okt. 18. 15:15
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
5: Ahol meg én dolgoztam, ott nem volt ilyen. Tök felháborítónak tartom, hogy itt szidjátok úgy am block a nevelőket, de ott és akkor amikor ilyet tapasztaltok, akkor senki nem lép semmit. Közben meg úgy van beállítva, hogy minden bölcsiben dolgozó a gyerekeknek rosszat akar, meg nem akar dolgozni. Ezt visszautasítom. Biztos van ilyen is, ahogy van nem törődöm orvos, bunkó bolti eladó meg szakmaiatlan ITs, de ne állítsuk be, hogy ez az általános.
okt. 18. 15:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!