Másfél-2 évesen bölcsőde?
Kinek mi a tapasztalata a bölcsivel?
Jövőre tölti a kicsi a 2 évet. Mindenképpen vissza kell mennem dolgozni, mivel nem jövünk ki a pénzből. Adómentességet élvezek, így azt számoltuk a bejelentett 4 óra munka is jobb összeg lenne. Ennyi időre adnám bölcsibe a gyerkőcöt tehát csak délelőttre. Esetleg ha megy akkor 6 órára. Munkahelyem természetesen részmunkaidőben is alkalmazna. Simán megy a beszoktatas? Van olyan gyerek akinek ez hátrány és sérülést okoz a lelki világának, esetleg nem bírja a bölcsődét? Minden tapasztalatnak örülök.
másfél évesen semmi pénzért nem adtam volna
2éves volt amikor kezdte a bölcsit.
2hónap kellett, mire beszokott.
Volt egy kisfiú a csoportba, aki második éve járt oda, ennek ellenére minden nap sírt. Nekem fájt nézni.
Viszont olyan is volt, aki első naptól imádta.
A másfél év nekem még korai lett volna. A gyereknek lehet, hogy nem :D
2 évesen ment a nagy bölcsibe, lazán beszokott, és szerette.
A középső nem ment, mert otthon voltam.
A kicsin meg láttam, hogy nem való neki, így vele otthonmaradtam 3 éves kora utánig, amikor elkezdte az óvodát, ennyi kellett neki, hogy megérjen rá.
1,5 évesen kezdte mindkettő lányom.
2 feltételem volt.
1. Önállóan, stabilan tudjon járni
2. Önállóan egyen
Ők egy szuper magánbölcsibe jártak. A nagyobb a 4. napon, a kisebb a 3. napon ott aludt.
Nagyon szerették/szeretik a közösséget.
A kicsi most ment oviba de mióta nincs bölcsi 2 hetente messenger videón beszélünk 2 bölcsis nénijével (az egyik a bölcsi vezetője) annyira szeretik egymást.
Régebben amúgy az állami bölcsiben volt olyan hogy az egész napos gyerekek elsőbbséget élveztek. Nem tudom ez azóta változott-e.
Ugyanennyi idős volt a lányom. Könnyen beszokott, de szinte maximális figyelmet kapott az egy gondozótól (magán bölcsi, 7 gyerekre 2 gondozó, és egyszerre csak két gyerek kezdett).
Szerette, nem volt semmi gond.
Oviba simán beszokott. Most középsős (4,5 éves) és az elmúlt két hét katasztrófa volt. Többet sír a reggeli elválásnál mint a bölcsis és az ovis beszoktatásnál együtt. Semmi változás nem volt az életünkben. 🤷♀️ szóval semmi sem 100%. Lehet hogy sima az eleje és utána jön a feketeleves… vagy fordítva. És még akkor sem biztos semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!