Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mégis ezt sokan hogy gondolják...

Mégis ezt sokan hogy gondolják? (bőv lenn)

Figyelt kérdés
Ugyan még nem bölcsis a gyermekem, de annyit hallom más szülőktől és itt a neten olvasom, hogy bármi van a gyerekkel azonnal, hívogatják a szülőt munkaidőm, hogy menjen érte. Ez az év vicce, valszeg, azért van oviba, bölcsibe, mert a szülőnek dolgoznia kell. Már hogy tudna érte menni mindig?
márc. 19. 13:18
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
87%
Ez a szülő dolga, hogy elmenjen a gyerekért, ha hívják. Más is ledolgozza azt az időt amit előbb jött el. Az, hogy másfél óra a munkahely a te döntésed volt senki másé. Ha ilyen nehezedre esik ennyit megtenni a gyerekért, akkor miért akartál szülő lenni? Úgy látom te most inkább magadat nézed a gyerek helyett
márc. 19. 14:19
 22/40 babyboom567 ***** válasza:
79%
5-ös válaszoló.Nagyon tévedésben vagy,mert az ovi és a suli is kötelező,és kötelező lenne ellátniuk a diabéteszes gyereket,kellene mellé egy diabmentor aki elvégez egy képzést,és ezért plusz pénzt kellene kapnia.De az nálunk nincs.
márc. 19. 15:06
 23/40 anonim ***** válasza:
99%

Kisgyermeknevelőként sírva könyörgöm, tanuljátok meg a szakmánk nevét: Kisgyermeknevelő.

Nem bölcsisnő, nem dadus, nem bölcsis néni. Kisgyermeknevelő.

Én mindig indokkal hívtam a szülőket, és akit elvittek napközben, azt a gyereket nem is hozták legalább 1 hétig, mert tényleg beteg volt.

Volt egy kolleganőm, ha a gyerek egyet tüsszentett, már rohant lázat mérni.

Ha sokat sírt a beszokós gyerkőc és abban kipirosodott, felmelegedett, azonnal hívta volna a szülőket, hogy lázas.

Ha köhögött a gyerek, vagy sima vízszerű orrfolyása volt, rohant a vezetőhöz, hogy Pistike beteg, haza kell küldeni.

Elhiszem, hogy bosszantó ilyen hívásokat kapni. De szeretnék hinni abban, hogy nem mindenhol vannak olyan kollégák, mint amilyen nekem is volt.

márc. 19. 15:14
 24/40 anonim ***** válasza:
81%
#3, #5, #22, én most vagyok 34, és volt cukorbeteg ovistársam 30 éve. Fogalmam sincs, hányszor kapott inzulint egy nap, de mindig ott mérték az óvónénik a vércukrát ebéd előtt (nagycsoportban talán már egyedül, persze az óvónők felügyelete alatt). Határozottan úgy emlékszem, hogy az inzulint is beadták neki. Külön ebédet kapott amit otthonról küldtek neki. De nem kellett anyukának berohangálni hozzá folyton, megoldotta az óvoda. Pedig elég pocsék óvónőket fogtam ki sajnos, mégis meg tudták oldani.
márc. 19. 15:54
 25/40 anonim ***** válasza:
76%

24!

Azóta változtak a szabályok. Semmiféle gyógyszer nem adható a gyereknek nevelési/oktatási intézményben. Suliban dolgoztam, még Nospat vagy Paracetamolt se lehett a gyerekeknek adni. A gyógyszer, gyógyszerezes kizárólag a szülő felelőssége és amúgy már 20 éve se lehetett az óvodába, bolcsodebe saját készítésű ételt bevinni

márc. 19. 16:05
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szerencsére nem így megy ez. Egyetlen egyszer telefonáltak az egy év alatt, hogy menjünk a gyerekért, belázasodott, az jogos is volt. Betegen ne maradjon ott, én sem maradok lázasan a munkahelyemen szívesen.

A másik csoportban a két gondozó egyike olyan, hogy három tüsszentés után már hívja a szülőket. Na őket nem irigylem, de ott meg szerintem a szülők felelőssége is lenne helyretenni, hogy menjen már az anyjába, nem lábat lógatni járnak a munkahelyükre...

márc. 19. 16:16
 27/40 anonim ***** válasza:
84%

15 akkor vittem utoljára oda, mi az hogy felülbírálja én meg felnyomom a hatóságnál a kis köcsögöt

Már látom hogy pezsgőt bontanak amint elviszed onnan a pujáródat.

Oké ne menj a gyerekért, de ha meghal vagy bármi akkor is mond azt hogy bocsi dolgoztál nem értél rá menni.

márc. 19. 16:23
 28/40 A kérdező kommentje:
27 náthába pl csak nem hal bele.
márc. 19. 16:24
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem hívtak feleslegesen.

Egyszer hírtelen nem bírt lábra állni, kórházba is került azonnal, egyszer meg ömlött az orrából a vér.

márc. 19. 16:46
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Bennünket 2 év alatt 1 alkalommal hívtak és akkor tényleg beteg volt.

Az oviban lassan 3 év alatt szintén egyszer.

Nálunk pld több gyereknél tudja az óvónő( gyerek elmondja), hogy begyógyszerezve vitték be. És legtöbb esetben azok a szülők is úgy tesznek mintha nem tudták volna hogy beteg.

És oké, hogy aki mondjuk betegen beviszi menni tud dolgozni, csak épp a másik szülő majd nem tud akinek a gyereke meg elkapja.

Mondjuk lehet nekem van szerencsém az bölcsödével és ovival, de nálunk indok nélkül senkit se hívtak.

márc. 19. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!