Ki, hol és hogyan vigyáz azon 1-2 éves gyermekekre, akik
nem kaptak férőhelyet bölcsiben, és dolgoznak a
nagyszülei, szülei is, netán egyedül neveli a szülő,
és szitterre sincs pénze a szülő(k)nek?
Figyelt kérdés
A kérdésem a magyarországi helyzettel kapcsolatos, nem a nyugatival, ahol van pénz bébisziterre szinte minden szülőnek.
A gyes összege tudtommal elég alacsony, és a magyarországi szülők zöme nem maradhat otthon az 1-2 éves gyermekével, mert éhenhalnának pénz nélkül, ergo munkába jár a szülő / szülei. Akkor ki vigyáz az 1-2 éves gyermekre, ha a bölcsiben nem kapott férőhelyet??
#20 Te megint többes számban beszélsz, de pontosan mennyi pénz van a számládon. A TIEDEN, nem a férjedén. Ha holnap költözni kell, hány hónapig bírnád magad eltartani a gyedből + abból a pénzből, ami a te számládon van, ha a férjed leveszi az összes pénzt a számlákról a válásig?
jan. 10. 13:22
22/25 anonim válasza:
Miért gondolja mindenki azt, hogy csak a férfinek van pénze? Én példáúl nagyon jól spóróltam mindig, sőt jobban mint a férjem. Ez hülyeség, hogy a házasságban csak a férfinek lehet több. Igaz a férjem jobban keres, de én 6x jobban meggondolom, hogy mit veszek meg és mit nem, ezáltal én jobban spórólok. Egy pénzen vagyunk, mert nincs az, hogy a tied vagy az enyém mielött ez jönne, de külön számlánk van.
jan. 10. 15:06
23/25 anonim válasza:
#21-es vagyok. Nem arról van szó, hogy ne tudnál spórolni, de egyáltalán nem biztos, hogy a te számládon van a fél éves tartalékotok fele, ami valószínűleg még mindig kevesebb, mint amire szükséged van egy albérlethez. Főleg, ha márciusban lemaradtál a jelentkezésről és következő szeptemberig 18 hónapot kéne kihúznod egy részét már nyilván gyes mellett.
jan. 10. 16:43
24/25 anonim válasza:
22-es. Én úgy válaltam gyereket, hogy összespóróltuk a ház árát hosszú évek alatt, nem a nagy semmibe. Csodálkoznék, ha kiraknának a házból ami az én nevemen is van. Más iszonyat nagylábon él, költekezik, a gyereknek is megvesz mindent, mert miért ne. Én gondolok a jövőre is. Tényleg nem vitázni szeretnék, de ha nekem sikerűlt akkor másnak miért nem? Nincs félmillás fizetésem. 300 ezret keresek és a férjem se milliókat azt tegyük hozzá.
jan. 10. 17:39
25/25 anonim válasza:
#24 Ha elkezdene a férjed bántalmazni, vagy csak szimplán az orrod előtt csalna meg téged fűvel-fával, esetleg minden nap a gyereke(id) előtt leüvölti a fejed és elhord mindennek kíváncsi vagyok meddig maradnál vele a saját neveden IS lévő lakásodban.
Sokszor nem úgy van hogy a pasi önszántából elsétál és ott hagyja anyukának a közös lakást, hanem az anya menekül a férfi mellől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!