Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ki, hol és hogyan vigyáz azon...

Ki, hol és hogyan vigyáz azon 1-2 éves gyermekekre, akik nem kaptak férőhelyet bölcsiben, és dolgoznak a nagyszülei, szülei is, netán egyedül neveli a szülő, és szitterre sincs pénze a szülő(k)nek?

Figyelt kérdés

A kérdésem a magyarországi helyzettel kapcsolatos, nem a nyugatival, ahol van pénz bébisziterre szinte minden szülőnek.

A gyes összege tudtommal elég alacsony, és a magyarországi szülők zöme nem maradhat otthon az 1-2 éves gyermekével, mert éhenhalnának pénz nélkül, ergo munkába jár a szülő / szülei. Akkor ki vigyáz az 1-2 éves gyermekre, ha a bölcsiben nem kapott férőhelyet??

jan. 6. 05:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%
#10 Nálunk 80-100 között vannak, plusz 1000-1500 forint a napi étkezés.
jan. 6. 09:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsődében valóban előnyben vannak az egyedülálló anyukák. A fiam csoportjában volt egy egyedülálló anyuka, a fia úgy kezdte a bölcsit, hogy még nem volt meg biztosra a munkája, csak alakulóban volt. Ha az ő gyerekét felvették munkáltatói igazolás nélkül, akkor egy egyedülálló, dolgozó anyuka gyerekét is fel kell vegyék.
jan. 6. 10:34
 13/25 anonim ***** válasza:
12-es, szerintem ez bölcsi függő, gondolom a férőhelyek miatt. Nálunk van férőhely, így olyat is felvettek, aki nem dolgozik. De egy másik bölcsibe meg az se kerül be, akinek van munkahelye.
jan. 6. 11:20
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül álló szülő előre kerül a listán. Ismerősöm meg kapott támogatást bölcsihez az államtól beiratkozáshoz.
jan. 6. 11:36
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem vették be bölcsibe, így mindig valaki vigyázott rá. Persze nem tetszett nekik egy idő után amit meg is értettem. Oviba bevették 2,5 évesen minicsoportba, addig kellett kihúznunk így.
jan. 8. 19:14
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Többen említettétek a home office-t.

Home office-t ti hogyan találtok? Valljuk be, sokan ódzkodnak az MLM-től, továbbá a legtöbb MÁS home office munkához vagy felsőfokú idegenynyelv tudás kell (főleg angol), és/vagy egyéb képzettség.

Nekem nem ilyen végzettségem van.

Egyébként férfi vagyok.

Egyszerűen képtelen vagyok home office-t találni az alig középfokú angolommal, pedig fb-n is néztem. (Kezdő szinten néhány nyelvbe már belekóstoltam egyébként, van egy pici átfogó képem az idegen nyelvek alapjairól, de a gyakorlatban ez szinte nulla módon használható.)

Hogyan találhatnék home office-t férfiként?

A bölcsődével illetve bölcsődés gyermekekkel meg amiatt kapcsolatos a kérdésem, hogy szakirányban végeztem (10 év alattiak, erről most ennyit, nem részletezném). Saját gyermekem nincs. Viszont aggódva látom falvakban egyes nők helyzetét, totyogó gyermekükkel...

Reagálnék erre:

"addig keres, amíg talál valamiféle bölcsődét, családi napközit, valamit, ahol van hely arra az időre, amíg ő dolgozik. A szükség nagy úr, ha valakinek muszáj, akkor megoldja valahogy."

Ismerek több anyukát, aki elvált, falun lakik és meghaltak a nő szülei, és egyedül neveli az 1-2 éves gyermekét/gyermekeit... Ők mit tudnak tenni, ha mégse veszik fel bölcsibe?

Sok faluban bölcsi sincs, hordania kell, ami még oké is volna, na de ha nem vették fel? CSANA nincs a közelben, stb...

jan. 9. 23:20
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Én is reagálnék most erre. Nem szoktam aggódva nézni őket, mert erre akkor kellett volna gondolnia ezeknek a nőknek amikor úgy gondolták, hogy gyereket válalnak. Mi úgy válaltuk, hogy tudtuk baromi nehéz lesz, de nem sírtunk. Tisztában voltunk vele, hogy bölcsödei férőhely kb egyenlő a 0-val. Nyílván megpróbáltam, de nem vették be, így jött az ovi, megkérdeztem mik a lehetőségek, sok helyen van minicsoport 2,5 éves kortól. Így 4 és fél hónapot váltott műszakban jártunk a párommal.(Pont előző évben szüntették meg a cégemnél, hogy a kisgyerekes anyukák járhattak más munkarendben, pedig azzal számóltam mielőtt visszamentem) Párom pont az ovikezdésnél kapott egy nappalos állást a munkahelyen, így azután tudta hordani a gyereket. Nem volt egyszerű, de megcsináltuk. Más meg szül a semmire már megne haragudj, olyan állást várnak ahova 9-re lehet járni, válogatnak és még sorolhatnám. Nekem ez a tapasztalatom a környezetemben élő nőkről. Nővérem fél 7-re hordta, nyitásra az oviba a gyereket, mert úgy ért be a munkahelyére vonattal. Ajánlottam másnak is, de egyből jött az olyan korán felkelteni a gyereket és a többi kifogás.
jan. 10. 08:39
 18/25 anonim ***** válasza:

#17 Én nem értem hogyan lehet ennyire empátia nélkül valaki…

Amúgy az előző komment az egyedülálló anyákról szólt, gratulálok, hogy a PÁRODDAL megoldottátok a problémát.

jan. 10. 10:02
 19/25 anonim ***** válasza:
14%
Az egyedülálló empátiából tud majd ételt adni a gyerek szájába és betudja fizetni a számlákat? Sokan az utolsó 2-3 hónapban kezdi el a kapkodást, hogy úristen lassan nemkapok jövedelmet, de addig nagyon jól elvan otthon. Rengeteg ilyen van a környezetemben. Nekem ez a tapasztalatom sajnos. Sokan takaritást else válalnak, mert lealacsonyitó, gyárba nem mennek el dolgozni, mert ő nem lesz gyári munkás stb. A bölcsit is jóval előre lehet intezni nemcsak az utolsó pillanatban.
jan. 10. 11:21
 20/25 anonim ***** válasza:
24%

A 17-esnek igaza van, hiába pontozzátok le. Az nem empátiahiány, hogy elmondja, erre hamarabb is gondolni kell az embernek.

Mi is sok altenatívát végiggondoltunk, látva az ismerősök/felmenők életét, és végül csak 30 éves korunkra alapítottunk családot, előtte 10 éven át az anyagiakat teremtettük meg. A lakhatási, megtakarítást, végzettséget, pont azért, hogy gond esetén is túl tudjunk élni, változtatni, lépni.

És többek között ezért spóroltunk addig, míg nem sikerült a város mellett ingatlant venni, ahol van bölcsőde, ovóda, de ha nem lenne bölcsi, akkor se halnánk éhen, ha nincs munkám még 2-3 évig. Nyilván nem esne jól, de még tudnánk oldanni.

jan. 10. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!