Ki, hol és hogyan vigyáz azon 1-2 éves gyermekekre, akik nem kaptak férőhelyet bölcsiben, és dolgoznak a nagyszülei, szülei is, netán egyedül neveli a szülő, és szitterre sincs pénze a szülő(k)nek?
A kérdésem a magyarországi helyzettel kapcsolatos, nem a nyugatival, ahol van pénz bébisziterre szinte minden szülőnek.
A gyes összege tudtommal elég alacsony, és a magyarországi szülők zöme nem maradhat otthon az 1-2 éves gyermekével, mert éhenhalnának pénz nélkül, ergo munkába jár a szülő / szülei. Akkor ki vigyáz az 1-2 éves gyermekre, ha a bölcsiben nem kapott férőhelyet??
Köszönöm a válaszokat! :)
Többen említettétek a home office-t.
Home office-t ti hogyan találtok? Valljuk be, sokan ódzkodnak az MLM-től, továbbá a legtöbb MÁS home office munkához vagy felsőfokú idegenynyelv tudás kell (főleg angol), és/vagy egyéb képzettség.
Nekem nem ilyen végzettségem van.
Egyébként férfi vagyok.
Egyszerűen képtelen vagyok home office-t találni az alig középfokú angolommal, pedig fb-n is néztem. (Kezdő szinten néhány nyelvbe már belekóstoltam egyébként, van egy pici átfogó képem az idegen nyelvek alapjairól, de a gyakorlatban ez szinte nulla módon használható.)
Hogyan találhatnék home office-t férfiként?
A bölcsődével illetve bölcsődés gyermekekkel meg amiatt kapcsolatos a kérdésem, hogy szakirányban végeztem (10 év alattiak, erről most ennyit, nem részletezném). Saját gyermekem nincs. Viszont aggódva látom falvakban egyes nők helyzetét, totyogó gyermekükkel...
Reagálnék erre:
"addig keres, amíg talál valamiféle bölcsődét, családi napközit, valamit, ahol van hely arra az időre, amíg ő dolgozik. A szükség nagy úr, ha valakinek muszáj, akkor megoldja valahogy."
Ismerek több anyukát, aki elvált, falun lakik és meghaltak a nő szülei, és egyedül neveli az 1-2 éves gyermekét/gyermekeit... Ők mit tudnak tenni, ha mégse veszik fel bölcsibe?
Sok faluban bölcsi sincs, hordania kell, ami még oké is volna, na de ha nem vették fel? CSANA nincs a közelben, stb...
#17 Én nem értem hogyan lehet ennyire empátia nélkül valaki…
Amúgy az előző komment az egyedülálló anyákról szólt, gratulálok, hogy a PÁRODDAL megoldottátok a problémát.
A 17-esnek igaza van, hiába pontozzátok le. Az nem empátiahiány, hogy elmondja, erre hamarabb is gondolni kell az embernek.
Mi is sok altenatívát végiggondoltunk, látva az ismerősök/felmenők életét, és végül csak 30 éves korunkra alapítottunk családot, előtte 10 éven át az anyagiakat teremtettük meg. A lakhatási, megtakarítást, végzettséget, pont azért, hogy gond esetén is túl tudjunk élni, változtatni, lépni.
És többek között ezért spóroltunk addig, míg nem sikerült a város mellett ingatlant venni, ahol van bölcsőde, ovóda, de ha nem lenne bölcsi, akkor se halnánk éhen, ha nincs munkám még 2-3 évig. Nyilván nem esne jól, de még tudnánk oldanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!