Szükséges a bölcsi vagy elég ha oviba adom csak be?
570ért tankoltam tegnap, 2300 volt a Kőrösi sajtkorong kilója. Normálisabb sajtból meg nem veszünk kilószámra. Milyen sajt az 12 ezerért? Még a piacon is 5800-ért veszem a házi kilóját.
Másrészt senki se tudja előre szülés előtt mi lesz, minket mindenki letojt, senki se jött soha, nagymamák nincsenek, igenis rosszabb lett mint vártam..menekültem 2 év után vissza 6 órában dolgozni, onnantól sokkal jobb anyja lettem..
35,
Hát igen, kevesebb ítélkezés, több bölcsi! :D
Kérdező: magyarázd már meg nekem, hogy a "ne ítéljetek, hogy ne ÍTÉLHESSETEK" szerinted mit jelent. Elárulom: semmit. Ugyanis helyesen "... hogy ne ítélTessetek." Vagyis, hogy titeket ne ítéljenek el... Gondolkozz el ezen szerintem :)
#16, #13
Nem szükséges, Magyarországon csak az ovi kötelező. A bölcsi akkor szükséges, ha a család anyagi helyzete szükségessé teszi az anya munkába való visszatérését. Ha nektek belefér és megtehetitek, akkor nem muszáj bölcsibe íratnotok, ha nem szeretnétek.
Mondjuk én támogatom a bölcsit ovi előtt, sokkal kisebb csoportok, nyugisabb környezet, kisebb stressz az anyától való leválás, és már beleszokik egy kis rendszerbe, mielőtt még az oviban egyből mélyvízbe dobnák. Szóval nálatok az, hogy szeptemberben bölcsis legyen, teljesen jól is jönne ki. Egyébként bölcsiben is (ahogy oviban) meg lehet azt tenni, hogy csak fél napot van, a többit ugyanúgy veled- már ha meg tudod oldani, ugye.
Nekünk szuper volt a bölcsi, 8-an voltak a csoportban, 2 gondozó+1 dadus, tehát bőven jutott rájuk idő, főleg hogy azért mindig volt hiányzó is 5-6 gyerekre 3 fő bőven jó. Megszokta ezt a közösséget.
Nem 3.5 évesen dobtam be a 31 fős ovi csoportba.
Még 1.5 év bölcsi után is nehezen ment az oviba beszokás, pedig a bölcsibe szoktatni sem kellett annyira szerette, de az ovi sokk volt neki. Mi lehet azzal, akit 3-3.5 éves koráig tutujgatnak otthon? Én azt a gyereket őszintén sajnálom, sokkal jobb volt így átmenni. Főleg hogy már egyedül evett, ivott pohárból, terített, öltözött, mosakodott stb mindent tudott ovira,ezzel sem ott sokkolódott le már.
Szerintem az, hogy aki nem marad otthon 3 évig, az mért nem lett inkább childfree, az egy elég problémás és minden racionális alapot nèlkülöző vélemény, amitől sok jót nem lehetett várni, amikor leírta a gazdája.
Maga rúgta be a kocsmaajtót, persze nyilván értelmesebb lenne nem válaszolni, mert az ilyennek úgyis hiába, és csak örül ha van fogadtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!