Szükséges a bölcsi vagy elég ha oviba adom csak be?
A gyerek 3 éves koráig gyesen lehet az anya.
Milyen 2 évről beszélsz?
Az én fiam is decemberi, 2 éves és bölcsis. De csak 2024 szeptemberében lesz óviköteles.
Megkerdeztem az óvónőt hogy lenne-e esély januárban (már 3 évesen) átvétetni mert a 2 gyerek messze jár egymástól.
Nagyon határozottan azt mondta, hogy ez túl korai lenne a gyereknek, picik még az óvisok közé, ő látja hogy darabja be őket a rendszer.
Pedig a fiam bölcsis is és nagyon vagány is, ismerik őt.
A lányom 3 év 8 hósan került óviba és még ő is nagyon pici q 6-7 évesek közé (vegyes csoport iskolából visszatartottakkal).
Szerintem gondold meg, hogy ha már ennyit otthon vagy vele és a gyes úgysem pénz, akkor még egy fél èvet vársz.
Korábban volt ez itt már téma (2,5-3,5 évesek óvija) és volt aki pozitívan írta le, én csak a saját és az óvónők vèleményét írom, aki szerint inkább induljak a gyerekekkel fél 7kor és ne tudják visszamenni rendesen dolgozni, mert még így is a bölcsi a jobb a kicsinek.
Amúgy a bölcsiben: nálunk 8 gyerekre van 2 óvónő és 1 dadus. Nagy nyugalom van, mindenben segítenek nekik. Mindenki pici és gyàmoltalan és szépen fejlődnek együtt.
Az óviban ott van 20-25 gyerek, nàlunk a 2/3 egy fejjel nagyobb mint a lányom. Elvàras az önálló öltözes (kiv. Egy nehéz cipzár v ilyesmi), önálló étkezés, önálló mosdóhasználat mindenestül. Az udvaron hangos nagy fiúhordák rohangásznak. Cukik de nagyok.
Összetett foglalkozások vannak amiket pl az én lányom nem ért. Látszik q videókon hogy azt se tudja merre van előre. Nem szeret járni, nincs barátja. Nincs a közelében sem kezúgyességben az ottani dolgoknak.
Miközben részletes óvónők értékelés szerint mindene jó, vidám, lelkes minden készsége kornak megfelelő. Szóval csak a kor a baj. Pedig ő 4 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!