Bölcsőde elhelyezkedés? Milyen végzettség szükséges?
Van okj-s képzés, de nem tudom, hogy végül tényleg megszűnik-e idén, ahogy tavaly beharangozták.
Vagy ott a főiskola.
Illetve ha családi bölcsibe mennél, oda elég a bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy képzés.
De ha okj-n csinálod, akkor oda kell 3 hónap gyakorlat, ami hétfőtől péntekig, reggeltől délutánig tart.
Legalábbis tavaly előtt nekünk kellett. Én meg pont bele estem a covid karanténokba, amikor nem engedtek be senkit sehova, így én effektíve gyakorlat nélkül vizsgáztam le.
De már előtte is dolgoztam bölcsiben a bsznysz képzésen kapott papírral.
Csak az okj nem fogadta el a családi bölcsit.
Nem tudom, hogy mindenhol így van-e, nálunk így volt. Emiatt rengetegen hagyták ott a tanfolyamot, de volt aki a munkáját hagyta ott.
De szakmai gyakorlat mindenhol kötelező. Van egy több oldalas jelenléti ív, amit mindig alá kell íratni a gyakorlati hely vezetőjével.
Volt egy anyuka aki a 4 hónapos babája mellől nyomta végig a tanfolyamot, de ott mindenki segített neki a családból aki élt és mozgott.
Illetve a bölcsi vezetője is jófej volt, hetente 4 napon csak 4 órában kellett dolgoznia, 1 napon meg 6 órában.
De sok várandós anyuka is volt.
Te viszont nézzél körül a bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy tanfolyamok között. Az rövidebb ideig tart és a gyakorlati idő is 1 hét.
A macske pont fog indítani. De azzal csak és kizárólag családi bölcsibe mehetsz.
"Emellett amit írtál 3 hónap szakmai gyakorlat, ez mindenhol így van? Ez sem tudom, hogy férhet bele egy kisbabát gondozó anyuka életébe
:("
Erre találták ki a főiskolai levelező tagozatot. Hacsak nem változott a gyakorlati óraszámok követelménye lényegesen az utóbbi években. Óvodapedagógus szakon levelezőn kb egy-másfél hónap volt régen, 5 napokra bontva, több hónap eltéréssel. Kb minden félévben 5 nap, a fél éves vizsgák letételét követően. Feltételezem, hogy nem egy-az-egyben volt ez jellemző mindenhol, azt meg nem tudom, változtattak-e ezen az utóbbi években, tehát esély van rá, h így maradt nagyjából, de azért nézz utána inkább, hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!