Szabad a saját bölcsődei csoportomból bébiszitterkedést vállalnom saját gyermek családjánál?
Nemrég kért fel egy édesanya a csoportomból, ami nagyon jól esett és őszintén szólva, szívesen is vállalnám. Viszont felmerült bennem, hogy ez mennyire etikus? Illetve ha ez rendben van, ti mennyit kérnétek el óránként a mai gazdasági helyzetben?
Van egy óvópedagógus diplomám, kisgyermeknevelő okj-m, 3 évet dolgoztam óvodában és 1 éve dolgozom egy bölcsődében. (Ha esetleg számít az órabérhez.)
Miért ne lenne etikus? Ez munka. Nem keresztszülőnek kértek fel.
Egy tanár is korrepetálhatja a tanítványát.
Etikai problémát én sem látok benne. Nyilván téged ismer a kisgyerek, logikus, hogy téged kér fel, nem egy idegennel kísérletezik.
Árra sajnos semmi tippem nincs.
1-esre annyit mondanék, hogy azért az nem rendjén való, ha egy tanár (pénzért) korrepetálja azt a gyereket, akinek órán eszerint nem tudta megfelelően megtanítani az anyagot. Hiszen akkor abban érdekelt, hogy tanórán ne értse meg a gyerek a tananyagot és korrepetálásra szoruljon. Szóval az (ellentétben a kérdező esetével) szerintem etikátlan lenne.
És ugye adózol is?
Főzöl is?
Kell vinned kocsival?
Van mellette állat is?
...
4. Majd felnyomja valaki.
Egy ex pasi, egy kikosarazott kanos apuka, egy anyuka akinek nem vállalta a gyerekét, kolléganője akinek nem adott át 1-2 kölyköt,...
Szép dolog segíteni!
A kérdésem az lenne hogy te vinnéd is haza a bolcsiből, és hozzájuk vinnéd, és ott lennél náluk?
Vagy magadhoz viszed és az anyuka jön érte?
3. vagyok. Lehet ezt is lepontozni!
Irkáljátok neki az árakat, de még mindig nem válaszolt a kérdésemre.
- Adózik? Mert bizonyos esetben a szülő leírhatja kiadásként, ezért kérni fog számlát.
- Van autója, és szállítja is a gyereket?
- Nála vagy a szülőknél vigyáz? Ha a szülőknél, az ebet is rábízhatom?
- Étkezése a gyereknek? Főz? Vesz?
- Vállal hétvégéket is, 1-2-3 napot?
- ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!