Mit kezdjek a bölcsis gondozónővel ilyen esetben?
Az egyik gondozónővel volt egy kisebb összetűzésem. Úgy akarta a gyerekemet bevonni a közös játékba, hogy elvette tőle a rongyikáját. Ettől a gyerek teljesen kikészült, még bölcsibe sem akart menni.
Beszéltem a vezetővel, megszüntették ezt a dolgot, de a gondozónő undok velem. A gyereket rendszeresen pisi pelussal adja át nekem, volt, hogy a nadrágja is át volt ázva. Mást se hallok tőle, csak azt, hogy a gyerekem nem bevonható a játékba - a másik gondozónő szerint viszont van, amikor részt vesz, van, amikor nem.
Nekem semmit sem mond arról, hogy a gyerek napja hogyan telt, evett, nem evett, stb. A többi gondozó részletesen elmeséli, hogy telt a napja, evett, ivott-e, volt-e kaki.
Ma este a gyerekem azt kérdezte, át mehet-e másik csoportba. Úgy tűnik nekem, hogy fél a gondozónőtől.
Én azt gondolom, hogy nem bántja, de valószínűleg másképp bánik vele, mint a többi gyerekkel. Illetve a gyerekem félénk, szorongós típus, ez a gondozónő meg egy nagydarab, harsány nő.
Te mit tennél ebben a helyzetben?
Egyértelmű számomra hogy nem kuncsorognák a gyermeknevelonek hogy szepen banjon a gyermekemmel.
Aki agybajos azt nem tudod megjavítani.
Mennék a vezetőhöz:
Megkérnem hogy mindenkepp tegyek at a masik , vagy egy masik csoportba.
Valszeg megoldható.
Mond el mi a szitu es nem latsz javulást
Ha mégsem lehetséges akkor válasz:
A gyermeked nyomoritod - szó szerint - azzal a boszorkánnyal, vagy
felmondasz és othon csinalsz ezt-azt hogy olcsóbban kijojjetek anyagilag.
Van mikor valasztani kell,de nem kívánom senkinek! :
A gyereked egészsége vagy a pénz!
Rajtad áll
Kívánom hogy a legjobb döntést tud meghozni !
Ha az " első körön túl vagyok , próbáltam beszélni de elutasító volt"
Akkor mégis meddig próbálkozzon es kapjon elutasítást ?
Ez nem megalázó szerintetek?
Egyértelmű a válasz, leirtam fennebb
Meg egy másik lehetséges opció:
Nálunk kell néha vinni tízóraira kekszet, ezt azt a gyerekeknek.
Vagy papirzsepit, nedves törlőkendőt.
Viszel reggel vmi tizoraira, vagy papirzsepit amit lehet, es teszel a szatyorba a gondozónőnek vmi finom doboz csokit (Raffaello vagy amit gondolsz)
Kis figyelmesség is sokat segíthet, ha tényleg nemnagyon van más lehetőség.
Majd még nyalizzon meg alázkodjon meg neki nem?!
Kedveskedés az, ha pedagógus napra, vagy karácsony előtt visz valami jelképes köszönöm ajándékot (csoki, kávé)
A csekkjeit ne fizesse be, azért hogy normálisan végezze a munkáját?
Azért a lófacnak is van vége!
Hány éves a gyereked?
Nem is jó ha nála van valami játék amit otthonról visz, egész nap csak azzal van el akkor és másba nem vonható be. Nyilván elveszi tőle... Nem lehet mindent a gyerekre hagyni. Valószínű azért bunkó veled mert mertél neki szólni, nem hiszem hogy változna, ha meg fentebb viszed a dolgot még jobban másképp fog viselkedni a gyerekeddel is meg veled is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!