Mit kezdjek a bölcsis gondozónővel ilyen esetben?
Az egyik gondozónővel volt egy kisebb összetűzésem. Úgy akarta a gyerekemet bevonni a közös játékba, hogy elvette tőle a rongyikáját. Ettől a gyerek teljesen kikészült, még bölcsibe sem akart menni.
Beszéltem a vezetővel, megszüntették ezt a dolgot, de a gondozónő undok velem. A gyereket rendszeresen pisi pelussal adja át nekem, volt, hogy a nadrágja is át volt ázva. Mást se hallok tőle, csak azt, hogy a gyerekem nem bevonható a játékba - a másik gondozónő szerint viszont van, amikor részt vesz, van, amikor nem.
Nekem semmit sem mond arról, hogy a gyerek napja hogyan telt, evett, nem evett, stb. A többi gondozó részletesen elmeséli, hogy telt a napja, evett, ivott-e, volt-e kaki.
Ma este a gyerekem azt kérdezte, át mehet-e másik csoportba. Úgy tűnik nekem, hogy fél a gondozónőtől.
Én azt gondolom, hogy nem bántja, de valószínűleg másképp bánik vele, mint a többi gyerekkel. Illetve a gyerekem félénk, szorongós típus, ez a gondozónő meg egy nagydarab, harsány nő.
Te mit tennél ebben a helyzetben?
én kisgyermeknevelő vagyok. bölcsiben nincsenek kötelező foglalkozások, legfeljebb a magánbökcsikben, hogy a szülők a pénzükért kapjanak is vmi kézzel foghatót relatíve gyakran, bár ott sem erőszak, ha a gyerek nem akarja.
"nyunyókák": alapvetően nincs náluk napközben, csak alváskor. de beszoktatásnál, amíg beszokik a gyerek, vagy ha extrán nyűgös, stb (=igényli), megkapja nyilván. de a szabályok ilyenkor is megvannak, pl. ebédnél nincs nyunyó, mert ha leeszi, leissza, máris nincs alváshoz nyunyó... mindegy is, nem ez volt a kérdés.
sajnos ez, hogy a vezetőnek jelezted, ő pedig beszelt a kisgyermeknevelővel aki így reagált... ez azt jelenti, hogy az érzelmi intelligenciája nincs a magaslaton. én amondó vagyok, hogy első körben vele próbálj meg beszélni vmikor, amikor nincs sok gyerek, nem állnak sorba a szülők, stb. tehát nyugodtan tudtok beszélni. én is utálom, ha nem nekem mondják ha vmi nem tetszik, hanem rohannak a vezetőhöz. persze nálatok van már előzménye. de akkor is megpróbálnám. ha igy nem megy, akkor a vezetővel hármasban megbeszélni.
Az első körön már túl vagyok: a gondozóval próbáltam beszélni, de teljesen elutasító volt, kb az jött le, hogy én, a hülye szülő minek szólok bele abba, hogy ő hogyan bánik a gyerekemmel. Ezután beszéltem a vezetővel, aki nekem adott igazat.
Ezután jött 3 hét betegség, itthonlét, és a héten most ment először bölcsibe. Azt gondoltam, a 3 hét neki is jót tett, hátha újra normális lesz, de nem ezt tapasztalom :(
Beszéljek vele még egyszer? De kb szóba sem áll velem, csak átadja a gyereket és már hátat is fordít, megy vissza.
13as vagyok.
igen, vele próbálnék meg újra beszélni, először csak kérdezgetni tőle, hogy mi volt aznap a gyerekkel. ha ez sem sikeres, vagy hárít, hogy neki erre nincs ideje stb., mondd hogy másoktól kapsz ilyen jellegű infokat, vagy ha előtte ő is normálisan átadott, mondhatod azt is.
szóval ha a kérdezősködés nem használ, beszélj vele, hogy úgy érzed, valami nincs rendben, amit szeretnél megbeszèlni, hogy tudjatok együttműködni, a gyerek érdekében. nem szeretnél a vezetőhöz rohangálni, jó lenne felnőtt módjára egymás között megbeszélni, rendezni a dolgokat. mondd el, amit gondolsz, érzel, tapasztalsz, és hogy szeretnéd, ha ezen tudnátok változtatni, találnátok rá megoldást. nem tudom milyen típusú ember vagy, ha úgy van mondhatod neki azt is, hogy nem kéred hogy szeresse a gyereked, pláne ne téged, de a normális kommunikációt, viselkedést elvárod tőle, elvégre szakember. és mondanám neki azt is, ha ketten nem tudtok megoldást találni, a vezetőt fogod megkérni, hogy segítsen megoldást találni a gondodra.
ha ezután sincs változás, beszélnék a vezetővel, esetleg hármasban. másik lehetőség a másik csoportba kérés lehetőség szerint, vagy nem tudom mennyi idős a gyerkőc, azon lenni hogy minél előbb szobatiszta legyen és oviba vinni.
Kedves Kérdező! Szerintem is próbálj újra beszélni vele nyugodtan. Ha a vezetőhöz fordulsz, akkor azt támadásnak fogja venni és csak rosszabb lesz. Kívánom, hogy sikerüljön megbeszélnetek és a gyermeked se sérüljön.
11-es Te nagyon okos! A kérdező írja, hogy a gyermeke már elmondja neki a dolgokat, tehát nem lehet olyan nagyon pici.
Nekem a fiam most márciusban lett 3 éves és januártól kezdte a beszokást a bölcsiben és nem azért mert nem láttuk előre a dolgokat, hanem így is terveztük. Most márciusban megszűnne a munkaviszonyom, ha nem megyek vissza dolgozni!! Így is kimaxoltuk, hiszen majdnem 3 éves koráig maradtam. És képzeld bőven félretettünk pénzt, amíg itthon voltam és csak a gyest kaptam és csak 1 fizetésből éltünk. Viszont muszáj volt valahogyan megoldanunk a márciustól-szeptemberig tartó időszakot, amíg nem megy oviba. Nem fogom kirúgatni magam, amikor nagyon jó munkahelyem van 3 előléptetéssel a hátam mögött, amit nagy küzdelemmel értem el.
Az a gyerek, amelyik már elég nagy ahhoz, hogy azt mondja az anyjának, hogy "anya, át szeretnék menni a másik csoportba", az bőven elég nagy ahhoz is, hogy bölcsibe járjon, ne anyukába legyen beleépülve 0-24-ben.
A te fajtáddal mi lenne Európa nagyjából akármelyik másik országában? Mert egyedül Magyarországon lehet évekig otthon ülni a gyerekkel fizetetten (bár a GYES-t ne csúfoljuk annak), kb mindenhol máshol MAXIMUM (!!!) fél év után húzás van vissza dolgozni. Érdekes módon mégsem mondanám, hogy mi aztán itt mennyivel stabilabbak vagyunk érzelmileg, vagy mentálisan, vagy pszichésen, mint a többi nép. Sőt...
Tetszik vagy sem, egy átlag magyar család nem tud 1 évig normális színvonalon élni úgy, hogy az egyik szülő csak a 28k GYES-t kapja havonta. Pláne, ha már nem is az első gyerek a kicsi. Nem kell úgy beállítani a bölcsődét, mintha egy gyerekeknek létrehozott koncentrációs tábor lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!