Mit kezdjek a bölcsis gondozónővel ilyen esetben?
Az egyik gondozónővel volt egy kisebb összetűzésem. Úgy akarta a gyerekemet bevonni a közös játékba, hogy elvette tőle a rongyikáját. Ettől a gyerek teljesen kikészült, még bölcsibe sem akart menni.
Beszéltem a vezetővel, megszüntették ezt a dolgot, de a gondozónő undok velem. A gyereket rendszeresen pisi pelussal adja át nekem, volt, hogy a nadrágja is át volt ázva. Mást se hallok tőle, csak azt, hogy a gyerekem nem bevonható a játékba - a másik gondozónő szerint viszont van, amikor részt vesz, van, amikor nem.
Nekem semmit sem mond arról, hogy a gyerek napja hogyan telt, evett, nem evett, stb. A többi gondozó részletesen elmeséli, hogy telt a napja, evett, ivott-e, volt-e kaki.
Ma este a gyerekem azt kérdezte, át mehet-e másik csoportba. Úgy tűnik nekem, hogy fél a gondozónőtől.
Én azt gondolom, hogy nem bántja, de valószínűleg másképp bánik vele, mint a többi gyerekkel. Illetve a gyerekem félénk, szorongós típus, ez a gondozónő meg egy nagydarab, harsány nő.
Te mit tennél ebben a helyzetben?
Már rég beszélned kellett volna vele (nagyjából az első pisis, átázott nadrágos esetkor), aztán ha nem változik a felettesével.
Most már a felettesével beszélj.
#2 ez így nem igaz. Nálunk pl az oviban is náluk lehetett ha az óvónő úgy ítélte meg.
Ezt az "erőszakkal" bevonni közös játékba, nem is értem. A bölcsis korúak nagyrésze még nem is a többiekkel, hanem a többiek mellett játszik.
Én szóvátenném a hölgynek a pisis nadrág dolgot is.
Egyébként beszélnék a vezetővel hogy lehetséges e másik csoportba kerülés, és el is. mondanám hogy xy miatt szeretném, mert.....
Semmit nem tudsz vele kezdeni, ez már jobb nem lesz.
Vagy elviszed máshová vagy kiveszed a gyereked.
Egyébként egy ilyen kisgyereknek még az anyjánál van a legjobb helye....
Az egész városban nincs hely egyetlen bölcsiben sem, mindegyik tele. A bölcsin belül nem hiszem, hogy bárki cserélne, átjönne a mi csoportunkba, hiszen ha már megszokta a helyét a gyerek, senki nem szívesen borítja fel a rendet.
Mivel dolgozom, nincs rá lehetőség, hogy itthon maradjon velem (egyébként csak 8-tól fél 3-ig van a bölcsiben).
Ez a helyzet relative új, hosszabb betegség után most a héten ment újra bölcsibe. De ezen a héten ez volt a helyzet végig, és én is tartok tőle, hogy nem fog javulni, bár bíztam benne :(
Beszélni fogok a vezetővel újra, hátha mégis sikerül valamit kitalálni.
Sajnos érdemben nagyon nem tudok hozzászólni, én is csak megpróbálnék beszélni először a gondozóval, hogy mondja el mi is pontosan a probléma és hogy máskor próbáljon más módszert, ha együttműködésre akarja bírni a kisgyereket, aztán ha vele nem juttok egyről a kettőre, akkor a vezetővel.
Nem is értem miért volt probléma, ha nem akart bekapcsolódni, nekem kiscsoportosom van, de még náluk se probléma, ha egy-egy gyerek nem akar részt venni a közös foglalkozásban, picik még, majd alakul… ezt pedig egy jó pedagógusnak tudnia kellene és felnőttként kellene viselkednie, nem ilyen dedós módon bosszút állni egy picin.
Azzal a pár idióta hozzászólóval meg ne törődj, akik itt a végén írtak… nem is értem az ilyen minek szól hozzá. :/
9-es: 8-as vagyok. Miért is undorító az, hogy egy anya a pici mellett legyen és ő nevelje, ő szeresse más helyett?!
Mert ha a házastárs hirtelen meghalt vagy egyéb előre nem látható családi ok, munkanélküliség stb miatt anyagi nehézségbe került az anya és el kell mennie dolgozni a pici mellett, az érthető és sajnálatos.
De ha valaki már előre tudja, hogy nem tudja nevelni, mert dolgozik, mert kell a pénz és be kell adnia bölcsibe, az szerintem szomorú sors a gyereknek.
Pláne, amilyen gondozónők vannak.
Bőven elég kihívás egy gyereknek, amikor a kötelező óvodai közösségbe kerül. Ott is érheti épp elég negatívum.
De egy ilyen kisgyereknek még az anyja mellett a helye.
Akármilyen undorító is ez....
"Te mit tennél ebben a helyzetben?"
Én kivenném a bölcsiből és nem hagynám, hogy lelkileg megnyomorítsák a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!