Meddig maradnál otthon, ha az alábbi körülmények fennállnának?
Még csak most jön a baba, de kicsit bizonytalan vagyok, hogy hogyan tervezzük.
A férjem is körülbelül ennyit keres, szóval megengedhetnénk magunknak, hogy itthon maradjak a babával, de közel 8 évet jártam egyetemre, és kezdhetnék mindent újra, ha mondjuk 3-5 évet kihagyok.
Továbbá szeretek dolgozni, kiskorom óta (12-13 éves kor) ezzel akartam foglalkozni (a jobb napokon, a rosszabbakon …)
Másfelől, ha 800 körül van a nettóm, azért ha 2,5 éves otthon töltött idővel számolok, az egy kis lakás ára (24 millió forint).
A családi példa se volt túl pozitív az otthonmaradásról, anyum 1,5 évet volt velem otthon, de utálta. A tesómat nagyon gyorsan (fél év után), az én bébiszitterünk nevelte tovább.
A tesóm sem bírta két év alatt teljesen ráment idegileg a gyereknevelésre és óriási megkönnyebbülés volt neki visszamenni dolgozni (pedig a rokonok gyerekeire mindig ő vigyázott, de azt mondta, hogy két év alatt rettenetesen bele lehet unni). Nagymamám jól viselte, de ugye akkor 3 hónap után vissza kellett menni dolgozni, más női minta nincs előttem.
Őszintén én eddig hat hónapot terveztem, de látom, hogy itt ezt nagyon elítélik és rossznak tartják a gyerek szempontjából, és most elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy mégis otthon kéne tovább maradnom?
#39 Köszi :) Ezek szerint a 6 hónap akkor tényleg korai. :)
Akkor gondolom, hogy attól függ, hogy mikorra kapunk majd bölcsi helyet. Valahol egy és másfél év között inkább.
Köszi még egyszer mindenkinek. Megjegyzem, aztán meglátjuk hogyan alakul :).
"de miután mindig azt hallgattam, hogy a bébiszitter mennyire szuperül rávett,"
Másnak az anyja is képes erre. Meg az apja. Nekik kellene gyereket vállalni. Azoknak, akik hajlandóak erre.
#42-43 Nem tudom, nálatok a környezetben pl. hány gyerek van, akire azt tudod mondani, hogy rendben van?
Nálunk kettő. Norvégiában élnek. 9 hónapot anyával, 3-t apával töltöttek. És utána bekerültek a bölcsibe.
Most költöztek haza nemrég a kicsi 6 éves a nagy 8.
Meg amúgy van egy erdélyi 4 éves gyerek, aki szintén látszólag rendben van, pedig anyuka ott is nagyon korán vissza kellett menjen dolgozni.
Neked mit jelent az, hogy egy gyerek rendben van? Hogy nincs vele gond? Én a te fogalmaid szerint marhára rendben voltam, mindenhol én voltam a kiskedvenc, imadtak a gondozónénik, óvónénik, tanárnenik. Egy hangom nem volt soha, egyetlen csínytevés se, nema csendben ültem, mindent megcsinaltam, amit kértek, jól tanultam. Mondjuk közben szenvedtem a megfelelési kényszertől, plusz agresszor kislanyok leuraltak és piócaként ram akaszkodva terrorizaltak. Az altalános iskolarol kb nincs emlékem, egy nagy trauma volt az egész. De ha megkérdezel egy felnőttet, milyen voltam, azt fogja mondani, hogy egy mosolygós, boldog kis angyal.
Szerintem a gyerek inkább tomboljon és lázadjon, mint hogy szép csendben végrehajtsa az utasítasokat. Ott vannak az igazi gondok, az ilyen gyerekeknél.
#46 Valami olyasmit jelent, hogy nincs 24 órás készenlétben és nem érzi azt, hogy irányítania kell és övé a felelősség.
Meg olyat, hogy próbálja kezelni az indulatait (mondjuk 5-6 évesen), és nem kiborul, ha valami másképp történik, mint ahogy neki tetszik.
Vagy le tudja nyugtatni magát, ha szükséges.
Azért azt gondolom, hogy ezek tök alap dolgok, amik nagyon sokat segítenek később az életben.
Különben ők lesznek azok a hisztis kollégák, akik folyton fusztráltak és rosszkedvűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!