Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Meddig maradnál otthon, ha az...

Meddig maradnál otthon, ha az alábbi körülmények fennállnának?

Figyelt kérdés

Még csak most jön a baba, de kicsit bizonytalan vagyok, hogy hogyan tervezzük.

A férjem is körülbelül ennyit keres, szóval megengedhetnénk magunknak, hogy itthon maradjak a babával, de közel 8 évet jártam egyetemre, és kezdhetnék mindent újra, ha mondjuk 3-5 évet kihagyok.

Továbbá szeretek dolgozni, kiskorom óta (12-13 éves kor) ezzel akartam foglalkozni (a jobb napokon, a rosszabbakon …)

Másfelől, ha 800 körül van a nettóm, azért ha 2,5 éves otthon töltött idővel számolok, az egy kis lakás ára (24 millió forint).

A családi példa se volt túl pozitív az otthonmaradásról, anyum 1,5 évet volt velem otthon, de utálta. A tesómat nagyon gyorsan (fél év után), az én bébiszitterünk nevelte tovább.

A tesóm sem bírta két év alatt teljesen ráment idegileg a gyereknevelésre és óriási megkönnyebbülés volt neki visszamenni dolgozni (pedig a rokonok gyerekeire mindig ő vigyázott, de azt mondta, hogy két év alatt rettenetesen bele lehet unni). Nagymamám jól viselte, de ugye akkor 3 hónap után vissza kellett menni dolgozni, más női minta nincs előttem.

Őszintén én eddig hat hónapot terveztem, de látom, hogy itt ezt nagyon elítélik és rossznak tartják a gyerek szempontjából, és most elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy mégis otthon kéne tovább maradnom?

2022. júl. 18. 18:08
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
91%

"Nekem nincsenek (jó) emlékeim másfél éves koromig anyumról."

Most aztán "nagyot" mondtál. 😂

A gyerekek 99 %-a nem emlékszik az első 3 évére, de nem is emlékek miatt fontos, hanem az érzelmi alapozásért. Ami látszik, hogy nálad nem volt meg.

2022. júl. 18. 19:27
 22/60 anonim ***** válasza:
100%
Én nem járok játszóra és nem beszélgetek hülyeségekről de mivel épp az foglalkoztat ami a gyerekkel éppen van meg szoktam beszélni a tesómmal. Az a rohangálás neked tűnik csak céltalannak , egy gyereknek tapasztalatszerzés, öröm!
2022. júl. 18. 19:29
 23/60 anonim ***** válasza:
87%

De kérdező, ha ilyen jól tudod, mit szeretnél, miért kérdezted meg?

Egy 6 hónaposnál épp csak elkezdődött a hozzátáplálás. Praktikus szempontból nagyon rossz időzítés lenne pont akkor bölcsibe adni. Szerintem kb válsághelyzet indokolná.

Suerintem válaszd a középutat, menj vissza 1 éves korában.

2022. júl. 18. 19:35
 24/60 A kérdező kommentje:

#21 90% valószínűséggel a te szüleidnél sem, hisz ez új dolog. De ez látszólag nem probléma, mert ettől még egy olyan csodálatos embert neveltek, mint te, aki mindenkivel mégértő, empatikus és a gyerekei igényeit a sajátja elé helyezi :).

#20 Köszi! De pont ez érdekel, ha nekem csak nekem rossz hosszútávon, de a gyerekemnek jobb (legalább egy fél lakás árával, amivel előrébb van), és nem indul emiatt hátrányból, akkor (valahogy) ki fogom bírni 😉.

Ha a gyereknek láthatóan nagyobb kára származik abból, hogy nem vagyok vele, akkor azt fogom kibírni.

De azért ez az "érzelmi alapozás" eléggé megfoghatatlan ahhoz, hogy az ezotériára emlékeztessen.

Ténylegez tanulmányok vannak arra, hogy hosszútávon melyik lehet jobb?

2022. júl. 18. 19:36
 25/60 anonim ***** válasza:
82%

Egy felevesnek pont tök mindegy, hogy megkeresed-e a fel lakás arat vagy nem. Neki az anyja közelsége kell akkor még. Gondolj bele, addigra még kevesebbet volt idekint, mint odabent a méhedben. Őszintén, szerintem ha ott leszel a féléves babával és látod, milyen, te is erezni fogod, hogy nagyon korai másra bízni.

Szerintem jó ötlet úgy tervezni, hogy 1 eves koraban mész vissza.

2022. júl. 18. 19:40
 26/60 A kérdező kommentje:

23. Abban bíztam, hogy az "én úgy gondolom", "meg a minek akarnál gyereket"-nél kicsit megalapozottabb érveket fogok olvasni. De köszönöm, lehet, hogy az egy év tényleg reális :).

#25 A félévesnek teljesen :) De mikor suliba megy, akkor nem lesz mindegy, hogy ki tudjuk-e fizetni a magánsulit, főleg, ha nem annyira jók a képességei. Szintén ismerősi kör tapasztalata alapján. :)

2022. júl. 18. 19:45
 27/60 anonim ***** válasza:
92%

#24! Ez mondjuk egy tök béna kifogás. Kiszámoltad, hogy amit az első 2 évében nem keresel meg, az milyen rengeteg pénz, amit neki adhatnál? De ha olyan baromi jól keresel, akkor mégis mi akadályoz abban, hogy a következő 16 évben rakd félre neki egy fél lakás árát?🤔

Nincs azzal gond, ha TE nem bírsz annyit otthon lenni, de azzal van, ha már most a gyerekre fogod. Maradjunk a tényeknél. Ha a gyerek döntési helyzetbe lenne, és tudna beszélni, azt választaná, hogy maradj vele otthon. Ha te máshogy döntesz, az a TE döntésed, nem a gyereké.

2022. júl. 18. 19:49
 28/60 anonim ***** válasza:
88%

Az érzelmi alapozás az ezotériára hasonlít??? 😆

Ez pszichológia. De nincs több kérdésem. EQ nulla...

2022. júl. 18. 19:55
 29/60 anonim ***** válasza:
79%

Akár születése után is odaadhatod valakinek… te meg gyűjtsd csak a pénzt. Majd meg kell kérdezni tőle, hogy ki volt az anyja, az aki felnevelte és ott volt minden lépésénél vagy aki hozzávágott x millát. Nagyon érdekes az értékrended…

Nem mindenki való anyának és ezzel nincs is semmi baj, de nem szabad erőltetni. :)

2022. júl. 18. 20:00
 30/60 anonim ***** válasza:
80%

Fura vagy kérdező, az biztos.

Úgy látom, hogy igazából már eldőlt, hogy mit szeretnél és mindenre van kifogásod.

Remélem ha megszületik átgondolod a dolgokat. Nem minden a pénz, lakás neki stb ha nem lesz kötődése a szüleihez.

Igazából kinek szülsz gyereket? A bölcsődei gondozóknak akik szerinted jobban tudnák csinálni, vagy magatoknak.? Mert akartátok ezt a gyereket. Át kellett volna gondolni.

2022. júl. 18. 20:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!