Rossz anya vagyok, ha bölcsibe adnám,holott én itthon vagyok?
"Nem értem,miért jobb éjjel-nappal a gyerek seggében lenni és mártírkodni."
Mert csak ez a két véglet létezik, ugye? :)
Egyébként délelőttre beadja, délben hazaviszi, a gyerek alszik 1,5-2 órát, s lassan apuci is érkezik.
Tényleg ez a hawaii dizsi (annak, aki gyereknélküli létre vágyik).
Éppen ezt élem, mert épp szoktatom be a gyereket a bölcsibe, csak az a kár, hogy amint lejár a szabim, a munka váltja fel és egész napos lesz a gyerek is. Az már nem olyan buli.
Inkább maradhatna itthon mêg egy kicsit.
A bölcsiben sajnos nem kap semmi pluszt. Úgy jön haza, hogy anya játsszunk, a bölcsiben nem tudtam. A szívem szakad meg. De csak fél év és ovi, ott már tetszeni fog neki, az már valóban érdekes, fejlesztő. Barátokra is lelhet. A bölcsiben hiába nem a legidősebb, senki nem beszél folyékonyan. Gyerekmegőrző az egész.
"Azért, mert az ilyen nők igen nagy százalékának mondjuk ki: az élete egyetlen nagy érdeme, hogy gyereket szült"
Annyira bírom, hogy mindig ezt a dumát nyomatjátok, ha valaki megjegyzi, hogy gáz, aki lepasszolja a gyereket, amikor vele lehetne. Nem, kérlek, nem ez az egyetlen dolog az életemben, van vállalkozásom, amiben sikeres vagyok, hobbim, barátaim, egy csomó dologgal foglalkozom még. De ha valamit csinálok, akkor rendesen csinálom, nem csak félig, és ez igaz a gyerekvállalásra is. Szóval nem bszom be a bölcsibe, ha nem dolgozom, csak mert meguntam a vele való szüttyögést, és én inkább lébecolni akarok otthon egyedül.
Nekem ez ilyen alibizésnek tűnik inkább: most nem dolgozom, mert terhes vagyok, aztán gyed/gyes, de igazából inkább beadom bölcsibe a gyereket, hogy vele se kelljen foglalkozni még ebben a maradék egy évben itthon, mert ennyi jár nekem. Az ilyenek szokták azt csinálni, hogy mire letelne a 3 év, hopp, megint terhesek, ketteske pedig akár már másfél évesen is repülhet a bölcsibe, mert "olyan jó volt a nagynak is". Anyuka esetleg elvégez közben valami alibi tanfolyamot, hogy ne lehessen azt mondani, hogy nem csinál semmit otthon. Aztán akár jöhet is hármaska, akivel újraindul az egész. Utána meg jön a sírás, hogy én dolgoznék, de 3 gyerekkel nem kellek sehova, meg amúgy is, 3 gyerek mellé már főállású anya kell, úgyhogy inkább feláldozza magát a család oltárán, és otthon marad. Tiszta haszon végülis, a kicsi is mehet bölcsibe, onnantól kezdve évekig ülhet otthon egyedül anyuka a temérdek házimunkára hivatkozva.
Igen az összes otthon meresztős rossz anya. Értem én hogy instán jól mutat a gyerek, de ezért kár szülni.
De add be mehetsz shoppingolni kozmiba majd apuci fizeti az ingyenélést gondolom.
Vannak olyanok akiknek nem kell gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!