Jelen helyzetben ti viszitek bölcsibe a gyereket?
Viszem, elsején kezdte, beszoktatáson túl vagyunk, viszem.
Nekem menni kell dolgozni neki meg kell a szocializáció.
Ez a dolog ami folyik a világban nem pár hétig lesz, hanem évekig.
Most akkor évekig ne vigyem? Viszem amíg még lehet....
Nekem az ovisom szorult fejlesztésre. A tavalyi tavaszi lezáráskor én nem vittem. 2 hónapot itthon volt velem az ovis meg a bölcsis. Próbáltam imitálni az ovis napirendet, minden délelőtt tartottam nekik valami foglalkozást. Színeztünk, vágtunk, gyurmáztunk, ragasztottunk, festettünk, foglalkoztató füzetekből oldottunk meg feladatokat. Délután meg elvittem őket sétálni, biciklizni, patakparton ugráltunk, fára másztak, labdáztunk. Itthon az ajtófélfára szereltünk hintát, az erkélyre csináltunk egy kis homokozót.
Nekünk nagyon jól sikerült ez az időszak. Mind a két gyerek rengeteget fejlődött. Egy kicsit lelassítottuk az életet, sehová nem kellett időre menni, és ez hatalmas nyomást vett le rólunk. A gyerekek tempójában tettük a dolgunkat. Nekem is sikerült kicsit lassítanom, sokkal türelmesebb lettem a gyerekekkel.
Ebben a tanévben viszont rendesen járnak oviba a gyerekek. Itt nálunk (Ausztria vidék) egyszerre 1-2 igazolt fertőzött van a településen, az óvodából eddig nem jeleztek, hogy lenne igazolt covidos, és a pedagógusok azt javasolták, hogy vigyem a gyerekeket. A gyerekek szeretik az ovit. Összességében nincs okom itthon tartani őket.
Kérdező, Neked kell értékelned a helyzetet. Mennyire tudod otthon lefoglalni a gyereket, tudod-e vele otthon is csinálni a fejlesztő gyakorlatokat, játékokat. Van-e türelmed minden nap egész nap szórakoztatni a gyereket. És persze neked kell mérlegelned a veszélyeket is.
A rendszertelen oviba járást semmiképp sem javasolnám. A problémás gyerkőcöknek különösen fontos a napi rutin.
9-es, az enyém sem az anyja fenekébe bújva érezte jól magát 2 évesen, csak úgy viselkedett, mint minden normális gyerek ebben az életkorban, nem nagyon játszott más gyerekkel, mivel a 2 éves nem tud. Persze ha dolgoznak a szülők kell a bölcsi, az egy gyermekmegőrző, semmi több, nem a bölcsis gyereknek kell, hanem a szülőknek, hogy pénzt tudjanak keresni és legyen mit enni.
Remélem legalább dolgozol, ha már a legdurvább covid hullám idején rakod be a bölcsibe szegényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!