Önzőség azért beadni a gyereket bölcsibe, hogy a másodikkal is tudjak úgy foglalkozni pici korában, mint az elsővel?
Elméleti kérdés, de ezen agyalok már napok óta. 3 hónapos a kislányom, mindig is az volt a terv, hogy egy éves korában visszamegyek dolgozni és akkor bölcsibe íratjuk. Viszont annyira megtetszett a babázás, a terhesség, hogy nem biztos, hogy várnék még másfél-két évet (direkt) a második gyerekre, és mivel amúgy is kis korkülönbséget szeretnénk, ezért pár hónap múlva belevágunk a próbálkozásba megint. Magánbölcsibe úgy tudom, beírathatom úgy is, hogy nem dolgozom, önzőség lenne azért elvinni, hogy a majdani kistestvérének is napközben meg tudjam adni azt a figyelmet és odaadást, amit most a lányom kap? Igazából olyan bűntudatom van még a gondolattól is, hogy amíg egy újszülöttel foglalkozom, addig a kislányom kevesebbet kap belőlem, szóval már csak ezért is jobban érezném magam, ha ő addig teljesen máshol lenne, élményeket szerezne, fejlődne, stb, és nem azt nézné, hogy mással foglalkozom mellette/helyette(?). Illetve a második gyereknek is szeretném a lehető legtöbbet megadni, ahogyan a lányomnak is igyekszem.
Ez így önzőség?
És ha elsőre ikreid lettek volna? Akkor is megoldod. Szerintem ez a bölcsi rossz ötlet ha te amúgy otthon vagy.
Az első pár hónapban szinte csak eszik alszik egy újszülött, nem különösebben 'zavar', annyit meg várhat a másik amíg mondjuk pelenkazas van.
Tapasztalatból beszélek, kis korkulonbseggel három gyerekünk van.
Mi is féltünk mi hogy lesz mielőtt a második született aztán a harmadik előtt is. De szerintem gyakorlatban könnyebb, mint amennyire ráparázol előtte.
Rosszul vagyok az olyanoktòl, akik egyből dugnák is be a nagyobbat a bölcsibe, ahogy a kisebb megszületett. Akinek ekkora teher lenne kèt gyerek, az ne szüljön kis korkülönbsèggel.
Nálunk is van a bölcsiben egy 3 gyerekes anyuka, aki másfél évente szült ès adta be az aktuális másfél èvesèt egyből a bölcsibe. A harmadikat már egy éves korában ès tervezik állítólag a negyediket... Pffff....
“Konkrétan ha csak a második gyerek után kapom a CSED-et, és az elsőre nem kapom a GYED-et, akkor is még közel kétszer annyiból gazdálkodok. “
Szerintem te ezt félregondoltad nagyon. Tegyük fel a cseded lesz a következő babára 350.000 ft + gyed az elsőre 170.000 körül( nem tudom pontosan ) az 520.000 ft/ hó. Ha bölcsibe megy akkor marad a 350.000 csed minusz kb 100.000 a bölcsi= 250.000ft, szóval fele annyiból gazdálkodsz. A kétszer annyi az mitől lesz kétszer annyi. ?
Szerintem elméletben minden könnyebb, ha ott tartotok majd rájössz, hogy pici még nincs keresni valója 1 évesen a bölcsiben.
37, nem. Csak akkor jár mindkettő, ha nem adja bölcsibe. Ha a nagyobbat bölcsibe adja annak 2 éves kora előtt és nem megy vissza dolgozni, nem jár a gyed rá. ;)
Nézz csak utána, így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!