Bölcsi beszoktatáskor mikor szoktak a gondozónők az új gyerekkel jobban foglalkozni? Mikor már elment a szülő?
Gondolom az első pár napig, amíg ott van a szülő, addig nem, de akkor már barátkoznak a gyerekkel, amikor pár órát elmegy? Vagy megvárják amíg a gyerek megy oda? Vagy hogy megy ez?
Gondozónők is írhatnának, köszi.
hat, nalunk az elejetol baratkoztak.
Sot, nemcsak ellatjak oket, de olvasnak, enekelnek, mondokaznak is veluk.
1-es durva lehet az a bolcsi, ahova a gyermeked jar
én gyerekem államiba fog járni, ott sincs foglalkozás.
az idősebb gondozón már most látom, hogy rég belefásult a munkájába és csak műmosolyt képes felvenni, amíg ott a szülő..
a fiatal belülről kedves, közvetlen, csak ugye ő meg nem tud minden gyerekkel foglalkozni
az én gyermekem közben meg még abban a világban él, hogy őt szereti mindenki...
Nos akkor én is ellentmondok annak, hogy semmit sem csinálnak.
Nálunk így zajlik, ahogy a kérdező is írja, 1-2 hét a beszoktatás gyerek függvényében. Pont azért, hogy ezen idő alatt az új gyerkőccel jobban foglalkoznak. Tehát reggel mikor bevisszük, már kötik le a figyelmét (tulajdonképp a szülő csak távolabbról van ott, hogy mégis lássa a gyerek ha gond van), ha 1-2 nap után már szépen eljátszik, bevonható játékba, akkor megkérik a szülőt, hogy kicsit menjen el, ha gond van persze szólnak, de nem szokott mert tényleg csak akkor küldik el a szülőt, ha úgy látják pár órát a gyerkőc valószínűleg ellesz anya nélkül. Aztán van az, hogy akkor reggeltől délig van ott, majd ha igény van rá akkor jön az ottalvós szakasz. Van olyan gyerek ahol ez 1 hét van olyan ahol 2 hét. Nálunk 1 hét volt a beszoktatási idő, így szóltak a következőnek, hogy jöhet hamarabb.
Szóval nálunk épp az a lényeg, hogy abban az időben az újjal foglalkoznak jobban (persze a többit sem hanyagolják el, de leginkább az ő figyelme van lekötve, hogy szokja a közösséget).
Szomorú, hogy sok helyen nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!