Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Önzőség, ha emiatt adnám...

Önzőség, ha emiatt adnám bölcsibe?

Figyelt kérdés

A lányom márciusban lesz két éves. Elkezdtem kérdezgetni a bölcsiket és úgy néz ki, hogy január közepétől mehetne is.

Azért adnám be, mert hiányzik a felnőtt társaság. Hiányzik a munka, hiányoznak a kollégák, az, hogy bejárok a melóhelyre. A munka közben mindig nagyon jó volt a hangulat... Ne értsetek félre, imádom a gyerekem, rengeteget játszunk, néha jobban belelkesedek a Regiojáték boltjában egy-egy új játékért, mint a gyerek. Minden este olvasok neki mesét, eljárunk a nagyszülőkhöz, kirándulni is majdnem minden hónapban stb. De egyszerűen úgy érzem, hogy kezdek kicsit besokallni.

A munkahely toleráns, kis családi cég, a főnöknőm és a nagyfőnök is imád, jó szájízzel váltunk el, a mai napig beszélek velük.

Párom szerint kibírhatnám még azt a két hónapot, de a bölcsiben azt mondták, hogy ha most nem megy, akkor talán bejut májusban de az se biztos. Anyukám így is rengeteget segít, ő vinné reggelente a picit, nem kérhetem még tőle, hogy vigyázzon rá hónapokig. A magánbölcsik fullon vagy fél napot vállalnak.

Kicsit önzőnek gondolom magam emiatt, hisz bevállaltam a gyereket...

28/L

2020. okt. 21. 19:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nincs ezzel semmi gond.
2020. okt. 21. 21:05
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Én is ilyesmi okok miatt adtam be, visszamentem dolgozni. A gyereknek boldog anyuka kell, és eleve elég kiegyensúlyozott gyerek volt. Nem volt semmi gond a bölcsivel.

Mások véleménye meg mindegy szerintem. Az én életemet én élem.

2020. okt. 21. 21:41
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

Őszintén kinek mi köze miért adod be bölibe ha adódik rá lehetőséged?

Kit izgat? A környezeted? Párodat, anyósékat szüleidet?

Nem teljesen tök mindegy?

Nem mindenki tud, vagy akar 3 évig otthon lenni. Ehhez senkinek semmi köze.

2020. okt. 21. 21:47
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

Őszintén kinek mi köze miért adod be bölibe ha adódik rá lehetőséged?"

A gyerek apjának nem tetszik. Neki azért csak van köze hozzá, nem? :)

Mondjuk tény: akár ő is maradhatna a gyerekkel arra az időre. Pozitív hatással szokott bírni. ;)

2020. okt. 21. 23:20
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

14#

Igen mert a férfi könnyen mondja "bírd ki azt a 2 hónapot" 🙄

Férjem detto ugyan ilyen túl féltő volt mikor a nagy elkezdte az ovit. A kicsinél detto.

2020. okt. 22. 06:20
 16/22 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom nekem picit furcsa ez,de biztosan csak azért,mert én anyagi okok miatt fogom beadni. Most 19 hónapos és legszívesebben addig maradnék vele otthon, ameddig csak lehet. November elején kezd. Nem hiányzik az állandó hajtás,a "kedves" kollégák,de leginkább az nem, hogy más gyerekét neveljem,oktassam, miközben az enyémmel más foglalkozik,de hát mások vagyunk. Nem vagy önző egyébként,mert szükség van a felnőtt életre is, ráadásul már annyira nem kicsi a bölcsihez.
2020. okt. 22. 07:19
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha az apukának nem tetszik maradjon ő otthon !!
2020. okt. 22. 07:40
 18/22 anonim ***** válasza:
19%
Szia. Akartam kérdést kiírni, de itt a tiéd, úgyhogy ide írok. Ma úgy döntöttem, beadom a fiamat én is bölcsibe, amiért nagy bűntudatom van, mert nem így terveztem. A kisfiam imádja a gyerekeket. Látom rajta, hogy igényli a gyerek társaságot, én meg a felnőtt társaságot. Szerintem napközben nem lesz vele baj, de a déli altatás nagyon aggaszt. Senkinél nem tud elaludni, csak velem, cicin. Félek, h nem fogják tudni elaltatni. Félek, hogy megutal a gyerek. Tisztában vagyok vele, hogy máshol ennyi idősen már rég bölcsis a gyerek, és örüljek, hogy eddig is vele maradhattam. Dec 1én kezdek. Akkor tölti a fiam a 20 hónapot. Decemberben csak 15 napot dolgozok, téli szünetben itthon leszek vele. Én csak akkor fogok megnyugodni, ha látom, hogy a kisfiam szereti a bölcsit, és nem sír utánam. Csak akkor.
2020. okt. 22. 22:20
 19/22 anonim ***** válasza:
53%
Nem sok értelme van két hétre beadni, majd két hetet otthon lenni. Kétszer kell beszoktatni.
2020. okt. 23. 07:31
 20/22 anonim ***** válasza:
November elejétől szokatom, decemberben meg 3 hetet megy. Az egyben 7 hét, majd 2 hét itthon.
2020. okt. 23. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!