Akik egy évesen adták bölcsibe a gyereküket, hogy ment a dolog?
Januártól bölcsibe megy a fiam, 6 órás munkaidőben fogok dolgozni. Nem opció hogy ne dolgozzak az anyagi helyzet miatt.
Akik szintén hasonló cipőben jártak, hogy viselte a bölcsit a gyermek? Nyilván félek a dologtól, és ha nagyon nem fogja bírni, keresek valami más megoldást, de elsősorban most csak az a lehetőség van, hogy dolgoznom kell.
Nálam is ennyi idös volt, amikor vissza kellett mennem 8 órás állásba.
Meglepöen jól ment a dolog, rendesek voltak a dajkák, a kislány kifejezetten szeretett velük lenni. Szerintem nagyrészt attól függ, milyenek ott vele.
Pont azért mert a tied 21 hónapos volt bem releváns a válaszod. Az már nehezebb kor a beszoktatásra,mert felfoghatatlan,hogy mi zajlik körülötte és már a dackorszak is kezdődik.
10 évet dolgoztam bölcsiben, hidd el tapasztalatból mondom, sokkal könnyebb egy 1 évest beszoktatni, mint egy 2 évest. A picinek még minden új, elvarazsolja a környezet. Mire felfogná, hogy mi történik vele, megszereti a gyerekeket, gondozónőket és szeretni fog ott. A 2 éves már " értelmesebb", tudja hogy dacolhat (és fog is), látja anya gyenge pontjait és rájátszik... nagy rafkósak 😉
Szóval nem kell kétségbe esni, általában az 1 évest beadni, a szülőknek nehezebb megemészteni. Sok mindenről le fogsz maradni sajnos, de ha muszáj...
Sajnos muszáj, igen.
De ezt jó olvasni, hogy legalább neki könnyebb lesz.
Nekem is ilyen idösen bölcsibe kellett adni a gyereket, különösebb probléma nélkül ment is. (Mellesleg a 3-asnak igaza van, egy egyévest sokkal könnyebb beszoktatni, mint a 2-es által említett 2 évest, ugyanis éppen két éves kor körül nagyon nehezen fogadnak el bármilyen változást)
Ami nekem sokat segített elfogadni a helyzetet, az az volt, hogy bölcsi utántól fektetésig csak vele foglalkoztam, így valamennyire pótolni tudtok az elvesztett közös idöt. Az otthoni teendöket meg akkor végeztem, mikor már aludt a pici.
3 lányom van, 9-6-9honaposan mentek bölcsibe.3 Napig volt sírás, mára már 8-5-2 évesek, igazi közösségi gyerkőcök.
Sose volt gond ovival, sulival.
Nekünk ezt dobta a gép, ebből kellett kihozni a legjobbat.
Imádták oda járni, családi napkozirol van szo, a nagyok mai napig vissza járnak taborozni oda.
Nem lesz semmi gond csak ne érezze rajtad a gyerek, hogy ez neked rossz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!