4 éves kisfiúnak kell beszédindítás?
Ismeretségi körben van ertelmimserult gyerek. A szülei hordták mindenhova, de valóban nem foglalkoztak vele sehol beszed terén.
Hagyjátok békén a szülőket.
Nem is szólhatsz bele.
Egyébként elsősorban indirekt fejlesztéssel szokták segíteni a beszéd beindulását. Tsmt, lovas-, kutyás terápia.
Az oviban amúgy szűrik őket kötelező jelleggel. Ha nem küldték tovább, lehet csak veled nem beszél annyit.
Persze, hogy kell! A lányom 21 hónapos korától jár. 3 éves szülinapja előtt mondta ki, hogy anya. Előtte csak ciklizált.
Nagyon fontos, hogy mozgásfejlesztéssel együtt hatásos csak!!
Valamint kell a közösség is. A lányom pl bölcsis. Az 5 éves kisfiú gondolom, ovis.
Én sokat beszélgetek gyógypedagógusokkal. Sajnos, a mai teljesítmény-orientált világban sok szülő dugja homokba a fejét a gyerek problémáit illetően, ami rettentő káros a gyerekre nézve.
"az én gyerekem egészséges!"
"semmi baja, csak későn érő/ lusta/ fiú/stb.." A gyerek issza meg a levét...!!
Utolsó vagyok: Mi egyéb testi gondok miatt kezdtük ilyen hamar a fejlesztést.
De a testvérem elhanyagolta a nagy fia fejlesztését. Tipikus homokba dugós típus. Eredmény: most szaladgálnak suli után, mert a kinézetét jó sulit nem ajánlotta a fejlesztő pedagógus. Ha vitték volna akkor, mikor látszott, hogy nem jól, nem harmonikusan mászik a gyerek, és kapott volna mozgásfejlesztést,nem itt tartana, mehetne a kinézetét suliba!!
A környezetemben 2 fiú járt így.!!
Gondolom te a nagymama lehetsz, ha ennyire képben vagy az otthoni meg ovis életével a kicsinek.
Szóval mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Szerinted mindenki tojik a gyerekre, csak te tudod a tutit, mi lenne neki a jó???
És ha a szülők is tudják mi a helyzet, csak nem kötik az orrodra?
*bocs, "kinézetét" helyett "kinézett" - et akartam írni.
Javasolni ilyet nagyon nehéz. Én pedagógus vagyok, mégsem hallgatták rám családon belül sem... Tényleg nehéz. Ha látszik azon a gyereken, hogy baj van, de a szülő nem akarja látni, nem fogadja el a tanácsot sem.
Írtam, hogy 2 példa van a környezetemben erre. Szomorú.
Nem logopédushoz kell vinni, hanem az illetékes szakszolgálathoz, és/vagy fejlődésneurológushoz. Ott majd kiírják neki a fejlesztést. Ingyen.
A lányom sokféle járt így. Csodavár, gyerekrehabon zeneterápia,tsmt, egyéni mozgásfejlesztést valamint egyéni beszédindítás és gyógypedagógia. És utólérte magát, mehet oviba, semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!