Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ki segít, ha beteg vagy - es...

Ki segít, ha beteg vagy - es esetleg a gyerek is?

Figyelt kérdés

Anyukameknal lakunk meg par hónapig es bar vannak hátrányai is, most nagyon jót tesz, hogy segít: lázas vagyok, ráz a hideg. A gyerek is nagyon nyuzott, köhög, folyik az orra.

Ti hogy oldjatok meg ilyenkor?

2018. márc. 12. 16:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

7-es: muszáj megoldani. Nekem is többször előfordult h 39 fokos lázzal kellett otthon lennem a két gyerekkel. Ilyenkor általában próbálok a lehető legkevesebbet csinálni: fekszem az ágyban, a gyerekek mesét néznek, csak a legszükségesebbeket csinálom pl. enni adok nekik, ellátom őket, ha ilyenkor orvoshoz kell vinni őket azt is muszáj, nincs mese, nem lehet otthon maradni pihenni.

Főzni ilyenkor nem főzök, vagy este megcsináljuk együtt a férjemmel vagy olyankor főzök ha jobban vagyok stb.

2018. márc. 13. 09:32
 22/24 anonim ***** válasza:
51%

Lekopogom, ritkán vagyok komolyabban beteg. De ha a gyerek beteg, akkor a férjemmel ketten oldjuk meg. Hol ő, hol én maradok otthon vele.

Ha épp olyan a munkahelyen a terhelés, hogy mindkettőnknek macerás, akkor apukám szokott beugrani. 250 km-re lakik, de nyugdíjas és azonnal kocsiba pattan, 3 órán belül itt tud lenni. A gyógyszerezésről kap egy papírt, meg kiírjuk az orvos telefonszámát, ha kérdés merülne fel.

Eddig működött a fenti rendszer.

2018. márc. 13. 10:26
 23/24 anonim ***** válasza:

Amikor a gyerek lebetegszik, ra rendszerint mi szulok is.

Igy az latja el a gyereket es a haztartast, aki epp jol van.

Segitsegunk nulla, vannak nagyszulok, de tobb kart tesznek, ha hivjuk oket, igy megoldunk mindent ketten.

2018. márc. 13. 12:26
 24/24 anonim ***** válasza:

Én azt bírom, hogy mindenki csak lázas beteg és bekap egy lázcsillapítót azt csá.

Én is anya vagyok és bizony vasárnap elkapott a hányva fosás. Még jó, hogy erre semmi nincs, csak a széntabletta, de az sem jó, ha marokszámra eszed, a folyamatos hányingerre meg semmi nincs (nem a terhességi, hanem az a komolyabb, amikor 10 percenként öklendezed ki a már semmit az üres gyomrodból), + az a csodálatos szédülés. Oké, hogy ez tartott 2 napot, de pont nem voltam hajlandó semmit csinálni, a gyerek se ment bölcsibe, mert nem tudtam vinni.

Szóval én lefeküdtem a nappaliban a földre aludni, a 2,5 éves gyerek meg mellettem játszott vagy telefont nézett (meg lehet kövezni ezért), semmit nem csináltam. Az utolsó dolog, amit eltakarítottam, még az esti róka volt, de több erőm nem volt. Nem főztem, a gyereknek beraktam egy pizzát és vagy eszi, vagy nem, nincs más, én meg háztartási keksz és kortyonként folyadék, mivel az is folyton ki akart jönni belőlem. (A doki szerint vmi vírus, remélem, hogy a gyerek nem kapta el.)

Férjem éjfél felé jött és másnap korán ment szintén éjszakai hazatéréssel, szóval nem 8-16-os munkában dolgozik.

2018. márc. 13. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!