Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ki segít, ha beteg vagy - es...

Ki segít, ha beteg vagy - es esetleg a gyerek is?

Figyelt kérdés

Anyukameknal lakunk meg par hónapig es bar vannak hátrányai is, most nagyon jót tesz, hogy segít: lázas vagyok, ráz a hideg. A gyerek is nagyon nyuzott, köhög, folyik az orra.

Ti hogy oldjatok meg ilyenkor?

2018. márc. 12. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Amikor párom itthon van átveszi őket,kaját rendelünk vagy fozok levest ami 2 napig elég. Parom meg keszit vacsorára valamit.

Ha forditva van en veszek at mindent. Mert amugy minden megosztott.

2018. márc. 12. 17:27
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
egyedül nevelem, ráadásul külföldön, úgyhogy sem család sem senki nincs. Nincs időm sajnáltatni magam, ez van.
2018. márc. 12. 18:10
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
Hetes válaszoló, amíg nincs gyereked, addig nem tudhatod ez hogy működik. Én vagyok az , aki egyedül neveli, és hiába vagyok beteg, az nem úgy van hogy akkor berakom a két évesem a sarokba, a gyereket ugyanúgy el kell látni , ha te beteg vagy , olyan nincs hogy nem bírsz kikelni az ágyból, veszek be gyógyszert és kénytelen vagyok kikelni. De majd ha lesz gyereked akkor megtudod, addig teljesen felesleges erről beszélni neked.
2018. márc. 12. 18:16
 14/24 A kérdező kommentje:

Olyan vicces, megkérdeztem, ki hogy oldja meg. Ez ha egyszerű kérdés.

Erre az derül ki, hogy mintha sajnáltatna magat az, akinek van segítsége, bezzeg milyen faxa aki egyedul megoldja, bar ezt nyilván kényszerből teszi - mint ahogy en is tennem ilyen esetben.

Gyakorlatilag soha nincs lazam szoval ez egy eleg kivételes eset, a hidegrazas es elesettség is, de ha igazán ember lennék a talpamon, akkor anyámat félresöpörve tevékenykednek.

Olyan jo lenne az irigységet néha kiiktatni...

2018. márc. 12. 19:24
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Ha elvisz a mentő, mert meg kell operálni a perforált vakbeledet, és egyáltalán nincs kire hagyni a gyereket, beviszik őt is, és a gyermekvédelemhez gondjaira bízzák. Vidéki kórházakban régen felvette egy pár napra a gyermekosztály, de manapság lehet, hogy ez már nincs. A gyerekvédelemnek viszont vannak ideiglenes befogadó szülői, pont az ilyen akut helyzetekre.

Jól hangzik, hogy egy anya nem hagyhatja el magát, de ha egy baleset után több darabból szögelték össze a lábadat, jó ideig nem leszel képes ellátni egy totyogót. Ha nincs család, barát, szomszéd, egyházközség aki segítsen, marad a "hivatal".

2018. márc. 12. 19:33
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Eddig csak kétszer voltam beteg a fiam mellett. Első alkalommal hétvége volt így a párom segített.

Most viszont a fiam és én is betegek vagyunk.

Nincs segítségem. Most minden szabályt felrúgunk, a lényeg hogy pihenjünk. Megy a mese, igyekszem sokat feküdni, a fiam viszont nem nagyon akar, úgyhogy bármi ami leköti egy helyre, előveszem. Kedvenc könyv amit korábban tépett emiatt elraktam vagy más “trükk”.

Szalad a lakás, de nem vagyok előállítva emiatt. A páromnak is az a fontos hogy jobban legyünk.

Nehezen de lassan már erőre kapok és tudok rendesebben foglalkozni a fiammal.

2018. márc. 12. 19:49
 17/24 anonim ***** válasza:
94%
3 hónapos volt a lányom, mikor lebetegedtem. Mi is a szüleimmel élünk, de mindenki dolgozott, nem tudtak itthon maradni segíteni. Reggel 6-tol este 6-ig egyedül voltunk és szörnyen nehéz volt. Nem mondom, hogy nem oldottam meg, de 39 fokos lázzal, mindenféle fájdalommal, köhögéssel, orrfolyással... hát néztem az ajtót mikor jönnek haza.
2018. márc. 12. 22:28
 18/24 anonim ***** válasza:
57%

"Erre az derül ki, hogy mintha sajnáltatna magat az, akinek van segítsége"

Te magyarázod bele. Senki nem írta, hogy milyen fsza egyedül helytállni, csak azt, hogy ha nincs más, akkor muszáj összeszorított foggal is.

Persze hogy az lenne az ideális, ha mindenkinek lenne valaki, aki bármikor be tud ugrani ilyen esetben, hisz akkor a gyógyulás is gyorsabb lenne.

Én konkrétan december óta folyamatosan beteg vagyok. Jobban leszek, visszesek. Pont azért mert nem tudom rendesen kifeküdni. Míg nem volt gyerek, alig voltam beteg illetve pikkpakk meggyógyultam. Nem élvezem, hidd el. Várom a (tartós) jó időt, az segíteni fog.

2018. márc. 12. 23:15
 19/24 A kérdező kommentje:

De ez egyértelmű, hogy akinek nincs segítsége, az betegen all helyt, nem? ;-)

Jobbulást a szenvedőknek! :-)

2018. márc. 13. 08:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk még csak a nátha játszott úgy, hogy egyszerre, az nem volt gond. Ha nagyobb betegség lesz, akkor rendelni fogom az ebédet. A férjem pedig este is el tudja indítani a mosást, mikor hazaér, be tud vásárolno munka után is. A takarítás stb sztem ráér a gyógyulást követően.

Segítség nuku, a család 250 km-re. Szerintem nem mártírkodtak a válaszadók, akiknek nincsen segítsége. A szükség nagy úr. Olvastam, hogy írja egy válaszadó, hogy nem tudna felkelni az ágyból, ha beteg. De, feltudna. Ha sír a babád, vagy segítséget kér a nagyobb gyereked fel tudsz.

2018. márc. 13. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!