Akinek ovis korú gyermeke is van, nálatok is mindent elkap tőle a pici?
Januárban már 2x volt beteg az 1 évesem. Sajnos az ovis tesojatol mindent elkap. Pedig nem puszilgatja olyankor,sok gyümölcsöt is esznek ráadásul a kicsi még anyatejet is kap..
Doki szerint sajnos ez normális,de ez engem nem vigasztal. Más is ilyen peches mint én?.
Nálatok hányszor volt már eddig beteg a pici?
Illetve milyen időközönként?
És a nagy milyen időközönként tud járni oviba?
Nekem 4 hónapos és 4 évesem van. A kicsi december közepe óta most harmadszorra náthás annyira, hogy "kibugyog" a takony. Egyszer lázas is volt. A nagyobbik most először hiányzik az oviból fülgyulladás miatt. Rajta alig látszott nátha, a kicsi meg folyton szipog.
(Hozzáteszem, nálunk a férjem is szipogott sokszor az elmúlt hetekben, szóval akár tőle is kaphatta a kicsi, nem biztos, hogy az ovistól.)
4 hónapos lesz a kicsi, a nagyok 4 és 8 évesek. December elején az ovis tesótól kapta el a kis két hónapos a bárányhimlőt. Szerencsésen átvészelte, és szerencsére mást nem hoztak haza.
Nálunk a fiam (a legnagyobb) volt anno, aki 3 éves koráig elég gyakran volt beteg, pedig nem is volt tesó, akitől elkapja. Ráadásul ő is anyatejes volt csak kicsinek, mégis minden vackot összeszedett. Rossz érzés volt, "sz_ranyának"tartottam magam, hogy nem tudom megvédeni, és hogy sokszor kellett antibiotikumot kapnia. Szerencsére kinőtte. Kitartás!
Igen náluk is ez volt/van.
A kicsi 7 hónapos volt mikor a nagy 3 évesen kezdte az ovit. Az első évben folyamatosan betegek voltak, a nagy alig ment oviba. A kicsinél minden betegség jobban elhúzódott a nagynál, egy nátha 2-3 hét, így mire a kicsi kigyógyult volna egy betegségből, a nagy már hozta is haza neki a következőt.
Ez ilyen sajnos, nem tudsz mit csinálni, a kicsi pedig még szopizott is ekkor de így is elkapta. Meg kell várni amíg kinövik.
Nekem mondjuk iskolás a nagy (elsős), de szintén 90%-ban a kicsi (5 hónapos) is elkapja. Anyatejet kap, gyümölcsöt, C-vitamint, de december óta alig volt egészséges időszakunk.
A nagy sokat kimarad a suliból, ő még betegesebb a hiányos táplálkozás miatt (húst saját elhatározásából nem eszik, ezen kívűl nagyon válogatós és nagyon rosszevő.) Neki elkezdtem a Béres-cseppet, egyenlőre javulást még nem tapasztaltunk :S a kicsi, ha nem beteg, elég jóevő. Remélem, nála nem lesznek ilyen gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!