Hogyan simítanátok el ezt?
A férjem tényleg 5 csillagos apa, mindenben részt vesz, képben van, rengeteget foglalkozik a gyerekkel, a gyakorlatban is 50-50%-os szülők vagyunk.
Viszont alaptulajdonsága a szórakozottság, ez gyerek előtt is így volt.
A minap éjjel belázasodott. Az ő munkahelye lazább, így ő maradt otthon vele, illetve intézte az orvost. Korábban hazajöttem, mert aggasztott a gyerek állapota, hogy nem megy le a láza, csak átmenetileg. Kérdeztem, hogy mi volt napközben. Mondta, hogy kimentek sétálni, mert a gyerek (2 éves) nagyon akart, aszfaltra rajzoltak, mikor kapott lázcsillapítót, stb. Délután az orvos is befutott, részletesen elmondta, hogy mikre figyeljünk.
Ma mondtam a férjemnek, hogy nagyon hálás vagyok, hogy itthon maradt a gyerekkel, de a biztonság kedvéért pár dolgot a lázas állapotról mondanék, a gyerek érdekében:
- lázcsillapítónál a hatóanyagot nézze, ne a márkanevet (pl. a Panadol és a Mexalen is paracetamol, egymást után nem adhatóak emiatt), valamint figyeljen arra, hogy mennyi a hatóidő, amíg mást nem kaphat, addig max hűtőfürdő
- ha véletlenül lázgörcs előfordulna (kopp-kopp, még nem volt), akkor elsőként mentőket kell hívni, aztán videózza le a gyereket, mert az orvosnak fontos információk lehetnek a videón
- NE vigye ki a lázas gyereket, amíg legalább 24 órát nem láztalan (ezt az orvos is elmondta, magyarázattal, hogy akkor nem pihen, illetve több kórokozónak van kitéve, a kinti meleg terheli a gyenge szervezetet, stb)
Utóbbin kiakadt, hogy miért kérem számon, hogy tegnap kimentek, a gyerek akarta. Mondtam, hogy értem én, de rövid távon rosszat kell tennünk vele, hogy hosszútávon jó legyen neki, mert nem képes még ok-okozatban gondolkodni. Amikor oltatjuk, akkor is rövidtávon rosszat teszünk neki, hsizen fáj a szúrás, de egyúttal megvédjük számos betegség ellen - ennél soha nem merült fel, hogy ne oltsunk, mert sír a tűszúrás miatt.
Most morcos. Értem, hogy jó szándékkal tette, nem tudta, hogy ilyenkor nem javasolt, ezt el is mondtam neki. Nem hibáztatom, jó szándékkal csinálta. De a gyerek érdekében tartsa be, hiába hisztizik 38 fokos lázzal, hogy ki szeretne menni.
Nem szeretnék ezen vitatkozni, de a gyerek jóléte egy fokkal fontosabb, mint a férjem lelkivilága - ezt most a konkrét helyzetre értem. Inkább sértődjön meg, de ne vigye ki. Valószínűleg a jövő hét elején is ő lesz itthon vele, ezért is mondtam el - lehet, hogy akkor is tartani fog a lázas állapot.
Azért, mert nem tudta, hogy lázas gyereket nem indokolt kivinni. Nem rossz szándékból tette.
A gyereket ezt leszámítva példásan ellátja és ugyanolyan szülője, mint én.
Leírtam, ha figyelmesen olvastad a leírást, akkor megtaláltad a választ.
Egy példás szülő minimum ismeri a lázcsillapítót.
Egyébként te hisztized túl a dolgot.
#2:
"A diagnózist segíti a roham pontos megfigyelése: mérd az időtartamát, ha van rá mód, készítsen valaki videofelvételt. "
Köszönöm a kötekedést, de egyáltalán nem a kérdésre válaszoltál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!