Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan simítanátok el ezt?

Hogyan simítanátok el ezt?

Figyelt kérdés

A férjem tényleg 5 csillagos apa, mindenben részt vesz, képben van, rengeteget foglalkozik a gyerekkel, a gyakorlatban is 50-50%-os szülők vagyunk.

Viszont alaptulajdonsága a szórakozottság, ez gyerek előtt is így volt.

A minap éjjel belázasodott. Az ő munkahelye lazább, így ő maradt otthon vele, illetve intézte az orvost. Korábban hazajöttem, mert aggasztott a gyerek állapota, hogy nem megy le a láza, csak átmenetileg. Kérdeztem, hogy mi volt napközben. Mondta, hogy kimentek sétálni, mert a gyerek (2 éves) nagyon akart, aszfaltra rajzoltak, mikor kapott lázcsillapítót, stb. Délután az orvos is befutott, részletesen elmondta, hogy mikre figyeljünk.

Ma mondtam a férjemnek, hogy nagyon hálás vagyok, hogy itthon maradt a gyerekkel, de a biztonság kedvéért pár dolgot a lázas állapotról mondanék, a gyerek érdekében:

- lázcsillapítónál a hatóanyagot nézze, ne a márkanevet (pl. a Panadol és a Mexalen is paracetamol, egymást után nem adhatóak emiatt), valamint figyeljen arra, hogy mennyi a hatóidő, amíg mást nem kaphat, addig max hűtőfürdő

- ha véletlenül lázgörcs előfordulna (kopp-kopp, még nem volt), akkor elsőként mentőket kell hívni, aztán videózza le a gyereket, mert az orvosnak fontos információk lehetnek a videón

- NE vigye ki a lázas gyereket, amíg legalább 24 órát nem láztalan (ezt az orvos is elmondta, magyarázattal, hogy akkor nem pihen, illetve több kórokozónak van kitéve, a kinti meleg terheli a gyenge szervezetet, stb)

Utóbbin kiakadt, hogy miért kérem számon, hogy tegnap kimentek, a gyerek akarta. Mondtam, hogy értem én, de rövid távon rosszat kell tennünk vele, hogy hosszútávon jó legyen neki, mert nem képes még ok-okozatban gondolkodni. Amikor oltatjuk, akkor is rövidtávon rosszat teszünk neki, hsizen fáj a szúrás, de egyúttal megvédjük számos betegség ellen - ennél soha nem merült fel, hogy ne oltsunk, mert sír a tűszúrás miatt.

Most morcos. Értem, hogy jó szándékkal tette, nem tudta, hogy ilyenkor nem javasolt, ezt el is mondtam neki. Nem hibáztatom, jó szándékkal csinálta. De a gyerek érdekében tartsa be, hiába hisztizik 38 fokos lázzal, hogy ki szeretne menni.

Nem szeretnék ezen vitatkozni, de a gyerek jóléte egy fokkal fontosabb, mint a férjem lelkivilága - ezt most a konkrét helyzetre értem. Inkább sértődjön meg, de ne vigye ki. Valószínűleg a jövő hét elején is ő lesz itthon vele, ezért is mondtam el - lehet, hogy akkor is tartani fog a lázas állapot.

2016. jún. 18. 13:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%

Te jó ég...

Maradj te otthon.

2016. jún. 18. 13:58
 2/20 anonim ***** válasza:
61%
Lemaradt: videó??? Minek?
2016. jún. 18. 13:58
 3/20 anonim ***** válasza:
35%
áruld már el, mi a tökért hagyod otthon vele betegen, ha tudod, hogy ilyen?
2016. jún. 18. 14:07
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
38 fokos láznál a hiszti többet árt, mint fél óra a friss levegőn.
2016. jún. 18. 14:08
 5/20 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem tudta, hogy lázas gyereket nem indokolt kivinni. Nem rossz szándékból tette.

A gyereket ezt leszámítva példásan ellátja és ugyanolyan szülője, mint én.

2016. jún. 18. 14:10
 6/20 A kérdező kommentje:

Leírtam, ha figyelmesen olvastad a leírást, akkor megtaláltad a választ.

2016. jún. 18. 14:11
 7/20 anonim ***** válasza:
55%

Egy példás szülő minimum ismeri a lázcsillapítót.

Egyébként te hisztized túl a dolgot.

2016. jún. 18. 14:12
 8/20 A kérdező kommentje:

#2:

[link]

"A diagnózist segíti a roham pontos megfigyelése: mérd az időtartamát, ha van rá mód, készítsen valaki videofelvételt. "

2016. jún. 18. 14:13
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kötekedést, de egyáltalán nem a kérdésre válaszoltál.

2016. jún. 18. 14:14
 10/20 anonim ***** válasza:
80%
Igen, bizonyára lázgörcs esetén videózgatna:) Nem vagy semmi.
2016. jún. 18. 14:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!