Makacs, nem múló pelenkakiütesre van esetleg valakinek
jó tippje?
Figyelt kérdés
5 hetes a kislányom és több mint 2 hete csúnya piros,hólyagos pelenkakiütéssel küzdünk. Próbaltunk már bepanthent,sudokrémet aztán orvos tanácsára canestent és betadin kenőccsel kentük,de nem javult így most a neugranormont es betadint felvaltva hasznaljuk, plusz a gyógyszertári popsikremet jó vastagon az ő tanácsára, de szinte rosszabb... nagyon kétségbe vagyok esve, volt igy valaki, van valami tuti tipp? ( ja és amikor tudom szellőztetem, csak csapalatt tisztitjuk a popóját és nem használunk törlőkendőt)
Annyit még, hogy kizarolagos anyatejes. Már azzal riogatnak hogy a tejem túl "erős", de úgy gondolom ez elavult gondolkodas.
ma 15:46
2/7 anonim válasza:
Nyilván az lenne a legjobb, ha szárazon tudnátok tartani, ami egy 5 hetes babánál tudom, kb a lehetetlen kategória. Az én kislányomnak is érzékeny a bőre, sőt, nekünk is volt egyszer egy hetekre elhúzódó gyulladás azon a részen. Végül sajnos csak egy nagy higitású szteroidos krém húzta le (nem vagyok híve különben), de szerencsére csak pár alkalommal kellett használni. Utána ha volt ilyen gond, akkor elég volt a pár napos betadine-es törölgetés. Az hogy vastagon be van kenve zsíros krémmel, szerintem csak hátráltatja a gyógyulást. Nekünk sem jött be erre ez a kikevertetett csodakenőcs. Milyen gyakran van peluscsere? Lehet akár sűrűbben is cserélni, mint indokoltnak gondolnád. Nekem annak idején pelenkát is kellett váltanom. Ez a borzadály nekünk a Lupilu-tól jött ki speciel, de kinek mi válik be.
ma 16:25
3/7 A kérdező kommentje:
Na igen a szteroidos krémet szeretném elkerülni de persze kinozni se szeretném már ezzel a kiütéssel hosszu ideig a kislányom.
Ettöl tartok én is hogy a vastag krém réteg nem használ csak ront de a doki nagyon mondogatta hogy még többet tegyek rá...
Pelust kb 1-1,5 órankén cserélek nappal vagy ha hallom hogy kaki van, éjszaka viszont nincs szivem felkelteni amikor 2-3 orat alszik egyhuzamba na meg én is bealszom..🙃 de lehet akkor sűriteni kéne, szellőztetni is igen csak akkor tudom amikor fent van és nem kaja utan van, valószínüleg itt lenne a kulcs de tenyleg nehéz megoldani hogy azért sokszor alszik vagy cicizik
Pelust is valtottunk már, eddig a pamperst hasznaltuk de amellett alakult ki és áttértünk a Liberora.
Köszönöm a válaszod, próbalom még többet levegőztetni és sűrűn cserélni.
ma 17:26
4/7 anonim válasza:
Most talán kicsi,de kérdezd meg a dokit,hogy alsol kenőcsöt lehet-e használni.
ma 17:43
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, rákérdezek!
ma 17:49
6/7 anonim válasza:
Nálunk az vált be, hogy pelenkát cseréltem. Premium care helyett Harmoniest vettem és csak simán vizes vattával töröltem őt meg. Bepanthent kentem rá jó vastagon és pár nap alatt el is múlt.
ma 18:55
7/7 anonim válasza:
Veleda pelenkakiütés elleni krémje nekünk bevált, plusz kamilla teás lemosás, és lefejt tejjel is kenegesd néha.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!