Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Aspergeres a gyerek, hogy...

Aspergeres a gyerek, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
A fiamra azt mondják, hogy aspergeres. Hogy lehet feldolgozni, hogy a gyönyörű okosnak hitt egyszem fiam sérült és soha nem élhet normális életet? Felőröl ez a fájdalom. 5 éves.
2016. máj. 11. 09:18
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
94%

Aspergeres vagyok, voltak beilleszkedési nehézségeim (illetve vannak is), de azon kívül nem igazán voltak/vannak problémám. Lassan meglesz a 2. diplomám és készülök felvételizni a PhD (doktori) iskolába.

23/N

2016. máj. 11. 15:13
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy semmi sem lehetetlen, csupán sok törődés és szeretet kell :)
2016. máj. 11. 15:15
 33/46 Snorri ***** válasza:
100%
Továbbra is az én okos, gyönyörű fiam lenne, akiért mindent megtennék. Soha, de soha nem mondanék, gondolnék olyat, hogy nem lesz senki, aki szeretni fogja, meg hogy boldogtalan lesz. Először kimenteném az oviból. Ha kell, akkor elköltöznék oda, ahol olyan iskola van, amilyen kell, vagy behordanám. Vagy keresnék alternatív ovit, sulit. Tudom az nem olcsó, de a fejlesztések sem azok.
2016. máj. 11. 15:58
 34/46 A kérdező kommentje:
De sajnos kilöki az ovi a csoportból. Azt látom, hogy nem szereti senki és bántják rendszeresen és az óvónő nem vèdi meg. Van egy nagy agresszív gyerek aki a barátaival nonstop piszkálja, mert kipécézte magának, hogy új gyerek és egyedül van. Mint írtam nem tudunk elköltözni. Eddig magánoviba járt de onnan el kellett hozni. Kerestünk olyat ami úgyhírtedi magát, hogy beilleszkedési és egyébproblémás gyerekeknek való, majd közölték csak problémamentes gyerek járhat oda.
2016. máj. 11. 17:02
 35/46 anonim ***** válasza:
93%

Akkor keressetek tovább. Biztos van még ovi a környéken. Egyébként ha egészséges lenne, akkor is bántanàk azerintem mert akkor is új lenne, meg egyedül. Az óvónőket nem minősítem, de nyilvàn nem okés.

Ne keseregj, szed magad. Tegnap még az okos nagyfiad volt, ma megjött a papír, így már a tehetetlen fogyatékosod? Vagy nem értem, hogyan és miért fordult veled ekkorát a vilàg. Keress egy pszichológust, hisz nyilván nem tudod elfogadni a gyermeked és a helyzeteteket. Próbàlj fórumot keresni, ahol aspergeres felnőttek, és ilyen gyrekek szülei beszélgetnek, ez segíthet jobban megérteni a helyzetet. Egyébként fogják szeretni, lesznek barátai, családja is lehet éppen, de csak akkor fogja magát elfogadni, ha te elfogadod őt, és neki megfelelően neveled. És mint mondottam keress egy pszichológust magadnak. Fel a fejjel :)

2016. máj. 11. 21:07
 36/46 A kérdező kommentje:

De honnan tudom, hogy melyik ovi jobb, gyanítom minden állami ugyanolyan, magánt meg nem találtunk másikat.

Nekem ő most is a mindenem, gyönyörű okos nagyfiam. De sajnos az óvónők elkönyvelték, hogy nem normális és nem foglalkoznak vele. Elküldték nevtanba, ott megfogja sajnos kapni a papírt és onnantól már sehol nem veszik emberszàmba.

2016. máj. 12. 13:02
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Akkor keress olyan ovit, ahol volt más aspergeres gyerek. Vagy olyan óvónőt, akinek a környezetében van. Szóval aki nem könyveli el egyből fogyatékosnak.

Nem egyforma minden állami ovi, sőt, mindegyik más. Mert az óvónőkön múlik szinte minden. A hozzáállásukon. Ha találsz egy óvónőt, aki nem fogyatékosként kezeli a fiad, akkor megtaláltátok álmaid oviját. Pedig "ugyanolyan" állami, mint a másik...

2016. máj. 12. 13:12
 38/46 A kérdező kommentje:
De hogy? Nem járhatom végig a gyerekkel a kerület összesoviját, mindenhol 1 hónapot eltöltve mire netán találunk egy normális óvónőt.
2016. máj. 12. 14:24
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Keress interneten infót az óvodákról,.kérdezz meg ismerősöket, védőnőt, gyerekorvost. Ők is tudják nagyjából melyik ovi milyen, melyik miben jobb. Ne kétségbeess, meg feldolgozni akard, meg kifogást gyárts, hanem cselekedj.
2016. máj. 12. 15:45
 40/46 anonim ***** válasza:
72%
Esetleg FB csoportokban is érdeklődhetsz.
2016. máj. 13. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!