Aspergeres a gyerek, hogy dolgozzam fel?
Aspergeres vagyok, voltak beilleszkedési nehézségeim (illetve vannak is), de azon kívül nem igazán voltak/vannak problémám. Lassan meglesz a 2. diplomám és készülök felvételizni a PhD (doktori) iskolába.
23/N
Akkor keressetek tovább. Biztos van még ovi a környéken. Egyébként ha egészséges lenne, akkor is bántanàk azerintem mert akkor is új lenne, meg egyedül. Az óvónőket nem minősítem, de nyilvàn nem okés.
Ne keseregj, szed magad. Tegnap még az okos nagyfiad volt, ma megjött a papír, így már a tehetetlen fogyatékosod? Vagy nem értem, hogyan és miért fordult veled ekkorát a vilàg. Keress egy pszichológust, hisz nyilván nem tudod elfogadni a gyermeked és a helyzeteteket. Próbàlj fórumot keresni, ahol aspergeres felnőttek, és ilyen gyrekek szülei beszélgetnek, ez segíthet jobban megérteni a helyzetet. Egyébként fogják szeretni, lesznek barátai, családja is lehet éppen, de csak akkor fogja magát elfogadni, ha te elfogadod őt, és neki megfelelően neveled. És mint mondottam keress egy pszichológust magadnak. Fel a fejjel :)
De honnan tudom, hogy melyik ovi jobb, gyanítom minden állami ugyanolyan, magánt meg nem találtunk másikat.
Nekem ő most is a mindenem, gyönyörű okos nagyfiam. De sajnos az óvónők elkönyvelték, hogy nem normális és nem foglalkoznak vele. Elküldték nevtanba, ott megfogja sajnos kapni a papírt és onnantól már sehol nem veszik emberszàmba.
Akkor keress olyan ovit, ahol volt más aspergeres gyerek. Vagy olyan óvónőt, akinek a környezetében van. Szóval aki nem könyveli el egyből fogyatékosnak.
Nem egyforma minden állami ovi, sőt, mindegyik más. Mert az óvónőkön múlik szinte minden. A hozzáállásukon. Ha találsz egy óvónőt, aki nem fogyatékosként kezeli a fiad, akkor megtaláltátok álmaid oviját. Pedig "ugyanolyan" állami, mint a másik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!