Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Aspergeres a gyerek, hogy...

Aspergeres a gyerek, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
A fiamra azt mondják, hogy aspergeres. Hogy lehet feldolgozni, hogy a gyönyörű okosnak hitt egyszem fiam sérült és soha nem élhet normális életet? Felőröl ez a fájdalom. 5 éves.
2016. máj. 11. 09:18
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
93%

Rengeteg téves információd van. Pl nem köteles a falusi iskola sem fogadni sni-st, csak ha megvannak a feltételek és vállalják. De ha külföldre nem akarsz költözni, akkor költözzetek falura, ha ott úgyis kötelező fogadni az sni-s gyereket.

Ne haragudj, de szörnyű olvasni, amiket írsz. Te ítélkezel a legjobban a gyerek fölött. Tájékozódj hiteles forrásból, ne hallomásból. Ki állapította meg egyébként? Van már diagnózisod? Mit mondtak, hogyan tovább. Hova jártok fejlesztésre?

2016. máj. 11. 10:47
 22/46 A kérdező kommentje:

Az asperger is autizmus.

A vadaskertben nem fogadnak, próbáltam, azt mondták területileg nem oda tartozunk.

Nálunk sajna a gyenge sulikbaba mehet csak snis gyerek, utána kérdeztünk.

2016. máj. 11. 10:47
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
De ha ilyen az óvoda, akkor talán abból kellene másikat keresni előbb és csak utána iskolát. Mitől gyenge egy iskola egyébként? Nem is biztos, hogy jó, ha egy versenyistálló stílusú iskolába jár a gyerek.
2016. máj. 11. 10:52
 24/46 A kérdező kommentje:

A munkánkat nem adhatjuk fel valmiből élni kell, ès az idős szüleimet is én segítem.

Egy magán fejlesztő központban voltunk. Meg volt a félóra-órás kivizsgálás és megmondták a diagnózist, idajárunk fejlesztésre, de sajnos nem nagyon használ neki. Az új ovi most f9gja elküldrni nevtanba akkor már sajna papírunk is lesz róla és valszeg így kirakhatják az oviból majd. Én nem ítélkezem, csak sajnálom őt. Látom hogy szenved, hogy senki sem szereti oviban. Bántják és az óvónők is csak kizárják mindenből, inkább játszon egyedül a sarokban mert úgy egyszerűbb. Az évzárón sem lehet ott.

2016. máj. 11. 10:56
 25/46 Bella169 ***** válasza:
94%

Az öcsém sni-s. Nem aspergeres, de diszgráfiás, és diszlexiás, némi figyelem zavarral megfűszerezve.

Közs városban élünk, ah van több normál iskola és egy kisegítő is. Nem kellett a kisegítőbe járnia soha, végig a normális iskolába járt. Volt papírja róla, hogy inkább a szóbeli teljesítményét részesítsék elönyben, és kapjon több időt az írásbeli dolgozatra, oszt kész.

Utána ugyan sni-seknek való középiskolába ment de az egyik legjobba a megyében. Több osztálytársa egyetemre ment onnan, ő is oda készült (jó eredménnyel érettségizett is), de végül egy másik szakma annyira megtetszett neki, hogy inkább azt választotta.

Nem kell leírnod egyből a gyereked. Főleg ha nagyvárosban éltek, megannyi fejlesztés áll rendelkezésetekre.

Te magad fogod korlátozni ezzel a mentalitással. Ne keseregj, ez nem a világ vége, hanem szedd össze magad és járj utánna minden lehetőségnek.

2016. máj. 11. 10:56
 26/46 A kérdező kommentje:
Ez a körzetesünk nem mehet máshova. Ahova eddig járt el kellett hozni más miatt.
2016. máj. 11. 10:57
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Ne ess már össze, az asperger sehol sincs a mozgássérült, hallássérült és látássérült csoporthoz.

Most gondolj bele ezek közül valamelyik lenne, az nem lenne rosszabb?

Bp-en van egy nagyon jó gimnázium, oda jártam konduktorképzésre, ADDETUR alapítványi gimnázium, és mit ne mondjak, nagyon erős iskola, mikor megnéztem, hogy mit tanulnak, kb lehidaltam, hihetetlen dolog, hogy az autisták milyen okosak, lehet a gyermeked lesz a következő nagy ember, aki feltalal valamit, ne rangasd vissza, támogasd, vidd fejlesztésekre.

2016. máj. 11. 11:49
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Van aspergeres ismerősöm. Normális iskolába jár, önellátó, ránézésre senki nem mondja meg. Teljesen okos értelmes van pár dolog ami fokozottan érdekli, gyűjt dolgokat. Olvass utána mit jelent ez mert szerintem te kevered valami súlyos autizmussal vagy mással.
2016. máj. 11. 12:24
 29/46 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan nem vagyok érintett a témában, de semmi nem változott csak kapott egy kifejezést az, ami eddig is létezett. Nem kell megijedni a szótól,a gyermeked továbbra is okos, ügyes, és kicsit más. Ezzel nincs semmi gond.
2016. máj. 11. 13:05
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Az viszont nagyon fontos, hogy te, mint az anyja mellette légy és segítsd mindenben.
2016. máj. 11. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!