Nurofent lehet 5 óránként adni?
Jó, ha 10-kor kapott egyet, du-án 3-kor adtam a következő adagot? (Így jön arányosan ki a napi 3)
(váltott hatóanyagot nem javasolta az orvos)
Továbbá ugye nem baj, ha egy ici-picit több lett, mint 5 ml (2 éves), ütközésig húztam véletlenül, nem a csíkig.
A gyógyszerhez mindig adnak betegtájékoztatót, amin le van írva!
Illetve van Google is... Ami gyorsabb mint a GYK.
3-6 hónapos 5 ttkg feletti csecsemőknek: legfeljebb 2-szer 2,5 ml (2-szer 50 mg ibuprofén) naponta.
6-12 hónapos csecsemőknek: legfeljebb 3-4-szer 2,5 ml (3-4-szer 50 mg) naponta.
1-3 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 5 ml (3-szor 100 mg) naponta.
4-6 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 7,5 ml (3-szor 150 mg) naponta.
7-9 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 10 ml (3-szor 200 mg) naponta.
10-12 éves gyermekeknek: legfeljebb 3-szor 15 ml (3-szor 300 mg) naponta.
3 hónaposnál fiatalabb csecsemők számára nem javallt, kivéve kifejezett orvosi utasítás esetén.
5 kg alatti csecsemőknek nem javasolt.
Amennyiben 3-5 hónapos csecsemőknél a tünetek rosszabbodnak, vagy legkésőbb 24 óra alatt nem szűnnek meg, orvoshoz kell fordulni.
Amennyiben 6 hónapos kor feletti gyermekeknél ezt a gyógyszert 3 napnál tovább kell alkalmazni, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, orvossal kell konzultálni.
A napi 3 arányosan 8 óránként jön ki, az éjszakát is vedd figyelembe. 2 éves gyereknek nem adtam 5 óránként Nurofent.
Miért nem javasolja a váltott hatóanyagot?
Azt nem fejtette ki, hogy miért nem javasolja a váltottat.
Igazából az ügyeletet hívtam, ők azt mondták, hogy 4 óránként mehet a nurofen, ezért bizonytalanodtam el...
Szóval csak megosztom a mai tapasztalataimat:
3 orvossal beszéltem + egy védőnővel
Kettő szerint 4 óra múlva simán mehet újra nurofen, kettő szerint 6 órát inkább meg kéne várni (de az 5 óra se volt baj).
Kettő nem javasolja a váltott hatóanyagot kettő kifejezetten azt javasolja. Az utolsó info az volt, hogy 3-4 óránként bármilyen lázcsillapítót adhatok neki, akár váltva akár ugyan abból...
Szóval ennyit az egészségügyről, ettől nem lettem okosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!