Hogy adjátok be a Nurofent a babátoknak?
Biztos velem van a baj, de ugye adnak egy ilyen felszívó csövet hozzá, ami nekem helyből nem fér bele az üveg száján...így kiöntök egy kis pohárba és onnan szívom fel, így csak 1 ml megy pocsékba adagonként.
Ezen még túl is teszem magam, de a babám úgy haragszik érte hogy próbálom a szájába tenni, nem csoda, szegényke 38,5-es lázzal, fogzással, nem túl kompromisszum kész....ételbe, italba nem lehetne beletenni?
A nurofen felszívó csöve pontosan illik a palack szájába. Beledugod az üveg nyakában lévő fehér betétbe a felszívó csövet összenyomva, megfordítod az üveget, felszívod amennyit kell, visszafordítod, kihúzod a csövet.
A gyerek természetesen tiltakozik a gyógyszer ellen, de időnként muszáj beadni. Érdemes a nyelvgyökér közelébe, tehát elég hátra beadni úgy, hogy lassan kezded el nyomni (így nem nyeli félre).
Előttem már leírták, hogyan lehet felszívni az adagolóval, nincs azzal semmi probléma.
Mennyi idős babáról van szó? Kanállal nem próbáltad?
Ha nem megy, kúpot kell venni.
ja hogy meg kell fordítani :)))) jó.
13 hónapos. kúpot is kap, de ugye ezt is azt is csak 6 óránként lehet, ha 3 óra múlva újra belázasodik, nurofent kell adnom neki a gyerekorvos utasítására.
Erőszakkal tuszkoltam a szájába, de visszaköhögte egy részét.
4-es vagyok
Kanállal beadni, majd gyorsan cumi a szájába, hátha úgy nem köhögi vissza. Biztos csak a fogzásról van szó? Ilyen magas és makacs láz nem másra utal?
nekünk van itthon mindig folyadékos láz-fájdalomcsillapító (algoflex baby vagy nurophen...) de ez inkább olyan biztonsági dolog - meg igazából én veszem be, ha beteg vagyok, mivel szoptatok - és a gyereknek inkább nurophen kúpot adok... (korábban germicid-c-t)
ugyanis a gyerekek tökre nem komálják az ilyen trutyikat, még szörpbe is kesernyés - kóstold csak meg, fúj, még a nyelvedet is csípi...
inkább javaslom a kúpot. 2-3 kúp beadása után profi leszel. eleve jobb a kúp, gyorsabban szívódik fel, és hát nem árt pl. az emésztésnek...
igaz, azt gondolod, nem a legkellemesebb a babának, biztosan kellemetlen, hisz a popsi kijárat - de a kis kellemetlenséget kárpótolja hogy utána elég rövid idő alatt (kb. 15-20p) szemmel láthatóan sokkal jobban lesz a gyerek.
mi most adtunk egy fél kúpot a gyereknek - 27 hónapos... nem volt boldog, de mi már nem próbálunk kisérletezni azzal, iszik-e vagy nem...
2 éves kor alatt csak az orvos által javasolt kúpot használhatjátok, szerintem a germicid-c a legjobb, van benne kissé nyugatató hatású szer is, amitől beálmosodik a gyerek. van homeopátiás fogzást könnyítő kúp is, esetleg próbáljátok ki azt (fele-fele az arány a beválásnál, ahogy láttam az anyukák véleményét a Viburcol-ról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!