Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Most őszintén, ti gondoltátok...

Most őszintén, ti gondoltátok a gyerekvállalás előtt, hogy a gyerek anyagi csődbe taszítja a családot?

Figyelt kérdés
Nálunk ez történt. Lombikoztunk, vagyis fizettünk nem keveset azért, hogy gyerekünk lehessen. Erre kaptunk egy extrém beteges gyereket. 4,5 éves, de állandóan beteg. Nem olyan a betegsége, hogy tartós betegként kapjunk egy kis segítséget az államtól, de ahhoz éppen eléggé beteges (2 nap ovi, 2 hét otthon), hogy ne tudjak miatta elmenni dolgozni. Vagyis hétvégente alkalmi takarítással keresek egy kis pénzt, amit szintén lehet elhordani a patikába. Mindezt diplomásként. A nagyszülőktől nem várhatom, hogy állandóan ők ápolják, ha beteg. 1 fizetésből (a férjem sem keres túl sokat) kvázi nyomorgunk. A gyerek előtt összegyűjtött megtakarításainkat már feléltük, az autót már eladtuk. A betegségére nincsen gyógyír, így remény se, hogy valaha jobb lesz. Fogalmam sincs mi lesz így velünk. A férjemmel már belebetegedtünk a kilátástalanságba.
2015. márc. 11. 10:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ezért nem lehet ezt kiszámítani. Valakinek sikerül egymás után 8 egészséges gyerek, elvannak, bár nem dőzsölnek,sőt, de nekik ez jó.

Valaki aki mindent megtesz mégis úgy érzi bele is rúgnak. És csak süllyed. Tudom, nálunk is hasonló van, de inkább úgy jellemezném, ha végre az egyik nagy problémát nagy nehezen sikerül megoldani,életmódot váltani, biztos, hogy jön egy újabb nagy probléma. És ez így megy évek óta. Sokszor kérdezem mit vétettem, de legalább ha vétettem is ne a gyerekeket büntesse. Mert hiába anyagi csőd egy betegség, a legrosszabb mégis annak, aki átéli, tehát a gyereknek. Mi is így vagyunk az egyikkel, fél havi fizut visznek a gyógyszerei, másik felét a különleges étkezés, de nincs benne a tartós betegek körében. Így nulla segítség. Éa maikor már szépen beállunk egy bizonyos életformára, mindig jön egy következő pofon.

2015. márc. 11. 10:16
 2/17 anonim ***** válasza:

a nagyobbik gyerekem az első években állandóan beteges volt...amit lehet összeszedett, többször műtötték, sokszor nem is tudták, hogy mi baja...aztán egyszer csak kinőtte...

amúgy nem lenne megoldás, ha a diplomáddal Te elhelyezkednél és a férjed lenne aki többször marad a gyerekkel?

2015. márc. 11. 10:20
 3/17 anonim ***** válasza:
Milyen munkába tudnál menni dolgozni? Nem tudjátok megoldani másképp a betegségeket? Mármint esetleg valakit felfogadni? Vagy esetleg távmunkát vállalni? Valamilyen megoldás csak van, így csak egyre lentebb kerültök.
2015. márc. 11. 10:25
 4/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Most őszintén, ki vállalna gyereket, ha előre tudná, hogy beteges lesz? És ha utólag kiderül, akkor már mit tud tenni? Neked ezt dobta ki az élet, megértem az elkeseredésed, de most mégis mit vársz tőlünk, mit írjunk? Nem, nem gondoltuk volna, különben nem szülünk.

Amúgy lehet, hogy jobban jönnétek ki anyagilag, ha el tudnál helyezkedni, a gyerekfelügyeletet meg megoldanád, mondjuk egy középkorú állástalan vagy egy korai nyugdíjaskorú szimpatikus högyet kellene keresni, akinek nem probléma, ha a gyerek beteg időszakaiban van csak rá szükség, és örülne annak a kis plusz pénznek, meg netán szereti is a gyerekeket. Az anyagi előny mellett szerintem a te lelki egyensúlyodnak is jót tenne, ha visszamehetnél dolgozni. Nyilván orvoshoz neked kell elcipelned, de mégse neked kellene hetekig otthon ülnöd vele.

2015. márc. 11. 10:28
 5/17 Vilcsianyuja ***** válasza:

Ja, és a gyerek lelki egyensúlyának is lehet, hogy jót tenne. Még ha keményen tartod is magad előtte, akkor is biztosan érzi a frusztráltságod, ami neki se jó.

Megírnád, hogy milyen betegségben szenved?

2015. márc. 11. 10:30
 6/17 anonim ***** válasza:
Nincs ételallergiája? Mert arra kapnotok kell emelt családit!
2015. márc. 11. 10:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Szerintetek én még nem gondoltam arra, hogy elmenjek dolgozni? De szerintetek milyen fizetés kellenne ahhoz, hogy havi 3 hétig szittert fizessek belőle? Nem olyan a szakmám. És a férjemé sem. Ha lenne valakinek más ötlete, az szuper lenne!!!
2015. márc. 11. 10:40
 8/17 anonim ***** válasza:
Nézd! Itt csak megpróbáltak tanácsot adni! Szerinted mit lehet erre egyébként írni? Max. azt,hogy ez van, ezt kell szeretni.
2015. márc. 11. 10:43
 9/17 A kérdező kommentje:
Immunológiai betegsége van, ami miatt összeszed az égegyadta világon mindent, ami csak kering az oviban. És sokszor felül is fertőződik. Ehhez bármikor társulhat más baj is(pl. asztma, allergia, ételintolerancia stb.), de eddig más nincsen. De ez is elég. Légyszi ne írjátok, hogy vegyem ki az oviból, akkor sem tudnám hová tenni. És persze a közösségtől sem zárhatom el.
2015. márc. 11. 10:46
 10/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Azt írod, a nagyszülőktől mégsem várhatod, hogy mindig ők ápolják. Amúgy felajánlották ezt már neked, csak nem akarsz a terhükre lenni? Akkor itt az ideje, hogy igenis a segítségüket kérd, hisz mégis kire támaszkodna az ember a bajban, főleg ha ők is szívesen segítenek. Ha nem így volna, akkor is át kellene beszélni velük a lehetőségeket. Nyilván ők se akarhatják, hogy nyomorban éljetek.

Én ennél okosabbat nem tudok már mondani, ha ezzel se vagy beljebb, azért ne vedd a fejemet légyszi. Vegyél egy nagy levegőt és szedd össze magad, mert én úgy érzem a hangnemedből, hogy az idegösszeomlás szélén állsz.

2015. márc. 11. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!