Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hashajtók közül ti mit adtatok...

Hashajtók közül ti mit adtatok kisgyereketeknek? Kúpot, sirupot? Milyen márkájút? Mennyi idő alatt hatott pl a kúp?

Figyelt kérdés
2014. jún. 16. 14:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

glicerines kúpból kapott 2x felet összesen. amúgy én kerülöm az ilyesmiket szóval csak nagyon végszükség esetén.

mekkora a gyerek, miért lenne rá szükség?

2014. jún. 16. 14:56
 2/11 anonim ***** válasza:

pár óra, legkésőbb fél nap alatt hat

1.

2014. jún. 16. 14:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Rostos baracklé.
2014. jún. 16. 15:14
 4/11 anonim ***** válasza:
na nekünk nem segített a rostos lé szilvalekvár úgy hogy a dokim mondta hogy laveolac szirup az jó pár órán belül hatott
2014. jún. 16. 15:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Próbálkoztunk rost tablettával, aszalt szilvával, baracklével, őszibarackkal, de általában semmit nem hatottak. Viszont amikor már ordított a gyerek, hogy fáj neki a kaki, és az istenért nem akart belőle kijönni, végső mentsvárként beszereztem glicerines kúpot. Eddig összesen kétszer kellett. Pár órán belül hat. Én egészet adtam neki.
2014. jún. 16. 17:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 18.00-kor adtam neki kúpot, előtte egy felet, meg 18.00-kor is egy felet. Azt mondta a gyógyszerész, hogy 10 perc alatt hat. 3 perc után mondta, hogy kakilnia kell, de csak szellentett, meg egy kis borsónyit kakilt. Felhívtam egy védőnőt, ő azt mondta, hogy tovább bent kell tartani a kúpot, most 18.00 óta bent van neki, de semmi. Felhívtam az orvost, azt mondta estére még kanalasat is adjak. 3-4 napig nem kakilt a múltkor, aztán annyira fájt a hasa, hogy mentő vitte el és azonnal beöntés, aztán egy púpos bili kaki. Most is ez van, 3 napja nem kakilt, szóval baracklevekkel már nem szórakozom. Adtam paradicsomlevet, szilvalekvárt, zabkását, semmi nem használt. Lehet, hogy mivel a beöntéssel minden kijött, most mindent, amit megeszik, fel is használ és azért nincs kaki? Holnap orvoshoz megyek vele.
2014. jún. 16. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:

A beöntés ellenére másnap már lennie kellene kakának!

Béla csavarodást fog kapni ha továbbra is ez lesz!

Csak te tehetsz erről, s csak te változtathatsz ezen!

A gyerek étrendjén kéne változtatni azonnal, ha ennyire szorulásos.

Reggelire joghurt, kiflivel

Tízórai gyümölcs

Ebéd főtt zöldség hússal, vagy főzelék ( semmi burgonya, rizs, tészta)

Uzsonna joghurt vagy gyümölcs,

Vacsi megint főzelék, vagy főtt zöldség hússal

Sok folyadék!

2014. jún. 17. 07:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi az osztást!! Egy szóval sem mondtam, hogy szorulásos, mindig is büszke voltam rá, hogy minden nap kakil, és így táplálom, ahogy leírtad. Most először volt szorulása, egyébként a Mamánál nyaralt pont. Szóval, annyira rossz anya nem vagyok! Adtam neki 2*fél kúpot, csak egy kis bogyót kakilt, utána egy kanál szirupot, attól meg 2 kis bogyót. Ma megyek vele dokihoz.
2014. jún. 17. 08:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Megadom az ovija számát és akkor mond meg nekik, hogy ezután csak a teáltalad felsoroltakat adják a gyerekeknek.
2014. jún. 17. 08:48
 10/11 anonim ***** válasza:

1. vagyok

ezért kérdeztem, h mennyi idős a gyereked (ezek szerint ovis), ugyanis ezen múlik, h mennyi kúpot kaphat. neki már mehetett volna egy egész egyszerre. az hatásosabb is, mint a két fél elosztva, ahogy te csináltad. (amúgy talán félreértettél, én úgy adtam 2x felet, h két különböző alkalommal volt szükség fél-félre és a két alkalom között hónapok teltek el)

na,mindegy. most már jó kezekben lesz, ha látja orvos. az a legfontosabb

2014. jún. 17. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!