Vannak olyan anyukak itt, akiknek ertelmi fogyatekos lett a gyermekuk?
Ha igen, miert? (Szules kozbeni oxigenhiany, vagy az agyukkal nem stimmelt valami meg a pocakban az ultrahang soran, esetleg magasabb tarkoredo ertek a 12. Heti ultrahangon)
Van olyan is, hogy egyszeruen nem lehet megtudni, hogy mitol lett fogyatekos?
Mikor kezdtetek felfigyelni, hogy baj van? Tenyleg igaz, hogy mar par honapos koraban lehet sejteni a bajt? (Nem tart szemkontaktust, ok nelkul sir, nem szeret olben lenni, stb ilyenekt olvastam)
Varom a tapasztalatokat.
köszönöm a válaszokat, főleg annak az anyukának, aki többször is válaszolt. igazad van mindenben, szeretni fogom akkor is, ha valami baja lesz, csak szeretnék teljes életet biztosítani neki, mármint, hogy lehessen belőle férj, apa.
tudom, ezt nem mi választjuk sajnos.
kívánom a legjobbakat nektek!
Kedves kérdező. Én vagyok aki válaszolt a kisfiú édesanyja, találtam valamit, belinkelem neked! Had kérdezzem meg kislány, vagy kisfiú lesz a babád?
Köszönöm a linket, de azt hiszem már elkéstünk ezzel.
lassan 21 hetes vagyok és a vizsgálat eredménye mindenhol 4 hét sajnos.
Ettől függetlenül lehet, hogy elmegyünk hozzá tanácsadásra, hogy egyáltalán tudjuk, mire lehet számítani.
te kiknél jártál a terhesség alatt, ahol megnyugtattak, hogy semmi gond nem lesz?
Szia, sajnálom, hogy így vagytok...szörnyű lehet őt ílyen fenntartásokkal várni..:-((
Azt szeretném kérdezni, és nem sugallni!!!, hogy a 12 hetes után, hogy rossz lett a tarkóredő érték, nem ajánlották fel a döntési lehetőséget?
üdv
Szia.
Semmi ilyet nem ajanlottak fel, csak a kromoszomavizsgalatot, es azt mondtak ha az negativ es utana elmegyunk sziv ultrahangra es az is negativ, akkor megnyugodhatunk.
Sot, az orszagban az egyik legjobb genetikus (Hajdu Krisztina) azt mondta, 3.3mmnel nem is kellene szurni a hasam, mert orrcsont is volt es ez eppenhogy a normal felett van.
Ennek ellenere mindent megcsinaltattunk es negativ, de ahogy lathattad, a valaszolonal is minden az volt, es az elso ilyennel naluk sem ajanlottak fel a terhessegmegszakitast, hanem csak a masodik babanal, mert lattak, hogy az elso gyermek beteg.
Nem tudok mit csinalni, remenykedek, hogy egeszseges lesz.
Amit lehetett azt megtettuk erte, minden vizsgalaton ott voltunk, tobbet sajnos nem lehet tenni, az ido eldont mindent.
Tenyleg szornyu igy varni ot..
Nalad is hasonlo a helyzet, vagy csak szimplan erdekelt a kerdes?
Szia. Ne idegeskedj gyönyörű kisbabát lesz :)
Nekem már van két gyerekem elsőnél 1.8 lett másodiknál 2 a tarkóredő. Most a harmadikkal vagyok terhes és 2.6 lett a tarkóredő a 12 hetes uh-n. Egyből tovább küldtek kombinált tesztre ami negatív lett. Persze még most sem nyugodtam meg mert nem 100% - os a vizsgálat és csak 3 betegségre szűr. Annyiféle betegség van és nem szűrnek mindenre. Nekem még nem volt a 18 hetes uh szóval még izgulok, hogy a szívével minden rendben van - e de bíznom kell benne.
Próbálj meg ne gondolni arra, hogy baj lesz és várd szeretettel a kisbabádat. Már érzed a babádat? Kell még valamilyen vizsgálatra menned? Mikorra vagy kiírva?
köszönöm a választ.
igen már 17. hét óta érzem, március 6-ra vagyok kiírva.
én is voltam kombinált teszten, de nekem azt mondták, hogy hiába negatív, javasolják a hasbaszúrást, mert az sokkal több betegségre szűr, mások szerint nem, most már teljesen mindegy.. remélni tudom csak, hogy nem lesz semmi baja.
tényleg nem tudok már mit tenni, bárhogy is alakul, az már eldőlt a fogantatáskor, legalábbis az olyan dolgok, amikhez nincs köze a természetnek, környezetnek, stb.
hát én nagyon boldog lettem volna a 2,6-os értékeddel, mert az még simán normális kategória. :)
biztos vagyok benne, hogy minden oké nálatok!
te mikorra vagy kiírva?
szia, 16 vagyok,
bocsi, hogy csak most írok, de közben beteg lett a lányom, nem jöttem.
Hát kicsit én is tudom mit érzel,
A lányunk már 3 éves, de az első terhességemnél határértéken volt a tarkóredő, és egyéb elváltozások is voltak, már az UH kimutatta, megmondták egyből hogy baj van szerintük, és hogy el kéne vetetni, de előtte menjek magzatvíz vételre, hogy lássuk, mi a gond, ha kimutatja a genetikai vizsgálat, és ismert betegség, akkor azt is tudják, hogy öröklődhet-e, így a köv. terhességnél majd jobban oda lehet figyelni...és SAJNOS(??) ki is jött, hogy egy elég súlyos genetikai rendellenessége lett volna...
A SAJNOS most a Te történetedet olvasva nem is biztos hogy sajnos...hisz nekem "csak" pár hetet kellett várnom, hogy megtudjam az eredményt, bár senkinek nem kívánom azt a dilemmát, mikor azt mondták, hogy holnaputánra döntsem el, hogy megpróbáljuk megtartani, vagy elvetetjük, különben már meg kell szüljem majd...életről, és halálról dönteni...már az öreg kutyámnál is belehaltam ebbe a dologba, nemhogy a gyerekemnél...de végül a genetikus finoman segített, hogy higgyük el, hogy nagyon beteg lenne, így elvetettük...
Igazából szóval nehéz lehet így várnotok őt, de mégiscsak megvan a remény, míg én egy életen át cipelem ezt a terhet, hogy vajon ki lett volna az a kislány(ezt tudtuk, mert ez a betegség csak lányokat érint), és jól tettem-e amit tettem...?????
Tegnap a gyerek orvosiban volt egy súlyosan autistának tűnő kisfiú(nem mertem szóba elegyedni az anyukával, így csak gyanítom hogy az volt), és a játszóteres ismerőseim közt meg van egy értelmi fogyatékos kisfiú...és mindig azt nézem, milyen szeretettel tudnak lenni irántuk, biztos én is így lettem volna, és hogy ez nem egy rossz, csak egy kicsit más világ, szóval azt hiszem mostmár 4,5 évnyi távlatból, hogy ha megint megtörténne, akkor nem úgy döntenék, ahogy akkor tettem...
Nagyon jó egészséget, és boldog babavárást kívánok, azért a reményt ne hagyd el, és ha mégis úgy hozza a sors, akkor azt fogadd el, és tedd a dolgod...:-)) de látom a hsz-eidből, hogy így is lesz..:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!