Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hátrafolyó váladék elleni mit...

Hátrafolyó váladék elleni mit tehetnénk? Folyamatos köhögési ingert vált ki.

Figyelt kérdés
4 napja nem alszunk tőle, mert 10 percenként köhög a gyerek. Éjjel nappal. Éjjel már félrebeszél a fáradtságtól, lidérces álmai vannak, kiabál. Csüt.ön kruppos rohammal indult. Én azóta fent vagyok, mert 10 percenként ébredek rá, nappal se tudom lerakni, szegény 1,5 óra próbálkozás után feladja. A szemét se tudja lecsukni, már felköhögte magát. Sajnos éjjel volt egy idegösszeomlásom, üvöltve sírtam,meg szaladgáltam a folyosón,igazából észnel se voltam. Hajnali 3 és 6 között tudunk kicsit aludni. Mit vegyek,hogy lemenjen belőle ez a folyós takony. 5 éves. Fújja az orrát, de újratermelődik 1 perc alatt es már nyeli és háracsorog,nem előre ki az orrán. És már kezdte a másik gyerek is éjjel a köhögést. :(
ma 06:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem szívjátok, nem mossátok?

Nyákoldó, gyógyszeres inhalálás, és emelt fekvőfelület. Az 5 éves kisebb nálunk gyakorlatilag ülve alszik ilyenkor, hogy ne csorogjon annyi.

ma 06:43
 2/13 A kérdező kommentje:
En mar kidobtam az orrszi-porszit, már 5 éves,úgy voltam vele neki ez már nem kellhet,akkus bot porszívóm van,dyson, arra már csatlakoztatni se lehet. Nyákoldótól 1 percenként köhög, fulladozik, az a baj. Az ágy meg van emelbe, de egész este forog, ide oda,nem marad a párnán. Steroidos flixotide ot is fújtam neki, attól is rosszabb lett. Hurutosra pedig nem szabad köhögés csill.szedni, mert akkor pang a tüdejébe, de a h.o. már amúgy sem ad, azt mondta a tüdőgyógyaszok ellenzik, ki kell köhögni szerintük.
ma 07:01
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Orvosnál voltál vele? Mert én igen. Ugyanez a bajom jelenleg.

A doki szerint arcüreggyulladás. Onnan csorog a váladék folyamatosan. Írt rá antibiotikumot (Sumamed 2 doboz meg 2 üveg gyógyszertári köpterőt).

ma 07:34
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
És menj pszichiáterhez. Minél hamarabb! Ne várd meg,míg nem lesz elég az üvöltve sírás!!
ma 07:35
 5/13 A kérdező kommentje:
Ma megyunk vissza. 3 nap laz is van,igy kell tutira antibiotikum.
ma 08:10
 6/13 A kérdező kommentje:
4es es vigyaz a gyerekre amíg én alszom éjszaka? Vagy hogy gondoltad? Ez a problémam jelenleg. Öklendezek a fáradtsagtól,hányingerrel keltem. Nem kívánom senkinek.
ma 08:11
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Ez nagyon kellemetlen,de sajnos sokmindent nem tudsz tenni. Hiába szívnád,vagy fújja semmi értelme,mert újratermelődik. Ki kell várni amíg lecseng mást úgysem lehet tenni. Megemelt fej fontos ilyenkor ennyit lehet tenni.
ma 08:32
 8/13 anonim ***** válasza:

3as és készült képalkotó vizsgálat is a tünetek mellé?

Vagy csak hasraütésszerűen mondta? Antibiotikum meg amúgy

is csak a bakteriális arcüreggyulladás ellen hat.

ma 08:37
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

Fenistil csepp éjszaka! Összehuzza a légutakat az antihisztamin.

Nektek a gyermekorvos nem mondja?

Nálunk ha ilyen van az a kezelés hogy nappal jár a hurutoldo (sinupret, ACC), napi 2-3x 15 perc Salvus inhalálás, orrszivas (3 éves a lányom), egyébként hiába már 5 éves az ilyen makacs hurutnál szerintem kell meg az orrszivo simán. Vegyetek egyet! Segíteni fog. Illetve éjszaka megy a parasitó is.

Emellé éjjel mindig kap a súlyának megfelelőt Fenistil cseppet és ezzel legalább 4-5-6 óra nyugodt alvást lehet nyerni. Neki se jó ha nem alszik hátráltatja a gyógyulást. Írassatok fel az orvossal, nyáron pl Bogár csípésre is lehet használni.

Remelem tudtam segíteni :) és ezt egészen baba kortól lehet adni!

ma 11:53
 10/13 anonim ***** válasza:
36%
Fenistil csepp,minek ajánlaná? allergiás reakciókra való. Tudod Te egyaltalán,hogy a kérdező gyerekének van-e? Nem. Leírta,hogy fújja az orrát. Na most ha fekvő helyzetben van és a váladék folyamatosan termelődik,mégis hova folyna? Nyilván lefelé. Orrszívónak semmi értelme. Minden 3. Gyerekek érint, semmit nem lehet vele kezdeni,csak várni,amíg egyre kevesebb lesz a váladék.
ma 12:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!