Telefonon vagy emailben igazolást kérni, vagy inkább személyesen elvinni a gyereket orvoshoz?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb láz esetén?
ma 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az igazolást már a Kréta rendszerbe küldik.
ma 09:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha az adott orvos úgy ítéli meg, hogy x napon menjetek be kontrollra, hogy valóban meggyógyult, rá néz és utána küldi át a Krétába az igazolást.
ma 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért itt kérdezed ezt meg?

Felhívod az orvost, elmondod a tüneteket és bízd rá, hogy meg akarja-e nézni személyesen a gyereket vagy nem.

ma 09:07
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon ritkán visszük orvoshoz a gyerekeket, mert többnyire teljesen fölösleges kör. Romló állapot, csúnya köhögés, 3-4 napon túli lázas állapot, nem szűnő hányás, ilyesmi esetén persze egyértelműen.

Azért, hogy a náthás gyereknek belenézzenek a torkába, mondjanak vény nélkül szereket, amiket én is ismerek, meg hogy lázcsillapítás, C vitamin, sok folyadék - ezért három gyerek mellett szerzett 10 éves szüli tapasztalattal nem megyünk a várótermi fertőbe. (Nem is értem azokat a szülőket, akik minden banális náthás tünettel AZONNAL orvoshoz viszik a gyereket, sőt, ügyeletre.)

90%-ban igazolást kérek csak, ha már meggyógyult a gyerek és menne újra suliba.

ma 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem romló, egy héten belül javuló tendenciát mutató mezei lázas, taknyos, krahácsolós betegséggel nem viszek senkit orvoshoz. Mondjuk már kamaszok mind, pici korukban hamarabb elindultam. De a covid óta a gyerekorvosunk bármire ad igazolást e-mailben.
ma 11:41
 6/7 anonim ***** válasza:
47%

Ennyi infó alapján én nem tudnék válaszolni.

Meddig volt lázas? Milyen tünet volt még? Mekkora a gyerek?

ma 12:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk úgyis kell email írni (vagy telefonálni) mert időpont kell. Az orvos eldönti hogy behívja-e.
ma 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!