Alig 2 éves gyermekemnél ekcéma szerű tünetek jelentkeztek. Főleg este lefekvésnél nagyon vakarta a lábait, már sebesedésig. Az orvos javasolta, hogy kevesebb ideig fürdessük, sudocremmel minden nap kenegessem neki az érintett területeket. Születése óta ugyanazt a mosószert és öblítőt használjuk, ételallergiája nincs, vagyis eddig nem volt. Jelentkezhet ilyenkor ekcémát kiváltó allergia, ha eddig nem volt?
Az orvos utasításait természetesen be is tartjuk, a lábain mintha elkezdett volna javulni. Most viszont a pocakján vettem észre apró pöttyöket, egyelőre nem vakargatja, de kenem ott is neki. Mennyi idő mire enyhülnek a tünetek? Normális, hogy máshol is jelentkezik, ha közben elkezdett egy területen gyógyulni?
tegnap 17:32
1/9 anonim válasza:
Én csak a saját esetem írom le , nem álltalánosítok. Tavaly volt ilyen gondunk március környékén és júliusra tüntek el a piros foltok. Lányom másfél éves volt akkor. Bepanthen sensiderm-et használtunk. Sokáig nem ujult ki. De 3 hete lett 2 helyen újból.
tegnap 17:36
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod. Kitartást hozzá nektek is.
tegnap 17:41
3/9 anonim válasza:
Köszönöm szépen! Nektek is 🙂.
Szerintem a Naptól múltak el, meg nyáron jobban szellőzik a testük.
tegnap 17:44
4/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt is említette az orvos, hogy valószínű ezért nem is viseli el magán éjszaka a takarót. Melege lesz es viszketni kezd az a terület neki.
tegnap 17:47
5/9 anonim válasza:
Ha sikerul megtalalni ra a tokeletes kezelest, akkor napokon belul elkezd javulni, 1-2 het alatt meg elmulik.
Most ez kinek mi. Kisfiamnal csak a szteroidos krem valt be+ bioderma testapolo es gyogyszertari furdeto.
1,5 eve volt ekcemas, azota se jott vissza, de a furdetot es testapolot meg mindig hasznaljuk, mert csak ezektol nem szaraz a bore. Mastol sajnos az.
tegnap 18:11
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen. Volt szó a szteroidos krémről, de csak akkor ha nem javul. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, mennyi idő a javulás. Arra meg nem számítottam, hogy közben máshol is jelentkezik.
tegnap 18:20
7/9 anonim válasza:
Abból állt a gyerekkorom hogy bőrgyógyásztól bőrgyógyászig mentünk anyukámmal. 28 éves vagyok és még mindig pocsék a bőröm. Már az összes létező krémet kipróbáltuk az évtizedek alatt...
tegnap 20:39
8/9 anonim válasza:
Segíteni nem nagyon tudok, az én fiam még csak fél éves és 1hónapja jött ki neki. Nagyon csúnya volt, de mivel kis duci, a hajlatokban mindig piros volt, illetve, itt-ott máskor is volt egy-egy kisebb folt. Én ezt eleinte(valószínűleg tévesen), fém allergiának feltételeztem, mert többnyire ott, ahol fém volt, illetve a családban is van. Semmit nem változtattunk és nem hirtelen jött ki, hanem egyre több lett a piros és egy nap már nagyon durva. Azt mondták, telítődhet a szervezet és egyszer csak fellobban. Mert szerencsére akkor még pont nem kezdtük el a hozzátáplálást, szóval a főbb gyanúsítottak a kozmetikumok. Írt fel az orvos méregdrága mindenmentes kutyulékokat mindenből, meg egy hatóanyagos kencét, az is gyógyszertári kikeverős valami. Az gyorsan hat, el is múlt többé-kevesbé, de azért pár naponta van itt-ott piros folt☹️Azt vettem észre, hogy akkor jobb, ha reggel és este is bekenem testápolóval ott, ahol piros. Természetesen a felírttal.
ma 00:55
9/9 anonim válasza:
Mindkét gyerekem ekcémás, ilyen hideg időben ha nincsenek naponta kenve La Roche Posay lipikar baume testápolóval, és csak azzal, semmi mással, akkor egyből kijön rajtuk is. Viszont bármennyire durva, ettől mindig hamar javult, 1-2 hét alatt simán. Ezt nekünk gyerekorvos javasolta, nem olcsó krém, de az ő testükre nem is kell annyi. Szerintem megéri. Próbáld ki, újszülött kortól használható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!