Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Véget vethet-e egy anya...

Véget vethet-e egy anya gyermeke szenvedésének ilyen módon? Van-e jogunk ítélkezni felette?

Figyelt kérdés
[link]

febr. 11. 08:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
84%

Ja,azt hittem,úgy érted, hogy a halálba vitte magával.

Így tényleg nem érthető, miért vitte magával, és hagyta a kocsiban.

febr. 11. 15:28
 22/41 anonim ***** válasza:
80%

20, ebből is látszik, hogy nem racionális cselekedet.

Gondolom, megszokásból se hagyhatta egyedül otthon, odáig meg nem gondolkodott, hogy a kocsiban ugyanúgy egyedül marad.

Vagy ki tudja... Sehol se írnak a gyerekek apjáról. Ha egyedülálló, akkor akármilyen morbid dolog, de abban biztosabb lehetett, hogy a kocsiban hamarabb rátalálnak, mintha otthon hagyja egyedül.

febr. 11. 15:29
 23/41 anonim ***** válasza:
73%
És még haza se tudja vezetni az autót. Szóval legjobb esetben hazamegy gyalog, az autó meg ott marad. Ennél csak logikusabb lett volna otthon hagyni őt.
febr. 11. 15:32
 24/41 anonim ***** válasza:
79%

23!

Az feltűnő! Ha még sose hagyta magára,akkor felhívhatja "idő előtt" a figyelmet a nagyobb gyerek arra (hisztivel,vagy akár másik felnőttnek szólással) arra, hogy az anyuka a beteg gyerekkel elment, őt meg egyedül hagyta otthon!

Túl gyanús.

febr. 11. 16:01
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van.
febr. 11. 16:49
 26/41 anonim ***** válasza:
75%

Ehhez mi nagyon kevesek vagyunk, hogy meg tudjuk ítélni.

Ott kezdődik, hogy van olyan, hogy életösztön. Ha valaki öngyilkos lesz, akkor az azt jelenti, hogy egy ilyen elemi ösztön kapcsolódik ki az agyában. Ezt mi már nem tudjuk értelmezni, mert bennünk dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy valóban nehezen feldolgozható, ha feldolgozható egyáltalán, végig nézni gyermekünk haláltusáját. Nem érdemel ítéletet, mert senki nincs az ő helyzetében.

febr. 11. 17:26
 27/41 anonim ***** válasza:
51%

26!

"Nem érdemel ítéletet, mert senki nincs az ő helyzetében."

Egyetértek 100%-ban! Otthonról a fotelből,az egészséges gyerek mellől könnyű ítéletet mondani!

Bár én pont sérült gyereket nevelek,de itt más eltérés van (autizmus). De teljesen meg tudom érteni az érzéseit az anyukának sajnos.

Nálunk ugye nincs haldoklás. Ott az várt volna a gyerekre. Valószínűleg hosszú, fájdalmas.

Sajnos úgy gondolhatta az anyuka, hogy ez az egyetlen megoldás. Mert ezt nem tudja végignézni.

Most erre nem lehet mit írni. Nem voltam még ilyen helyzetben. Nagyon-nagyon remélem, nem is leszek.

Jelenleg édesanyám haldoklik. Még azt is iszonytató lesz végignézni, nemhogy a saját gyerekemét....

febr. 11. 19:20
 28/41 anonim ***** válasza:
63%
Kovezettek meg, de én igenis elítélem. Azért is, mert megölte a 3 evest, és azért is, mert a nagyobb anya, és a kistestvére nélkül fog felnőni. soha nem tudnék ilyet tenni a gyerekemmel. Soha!
febr. 11. 21:26
 29/41 anonim ***** válasza:
77%
Azt meg tudom érteni hogy a gyerekét szerette volna megkímélni a szenvedéstől. Maga a kivitelezés elég rossz lett viszont. Egyrészt igen, szerencsétlen másik gyerekének ezzel mit okozott. Másrészt vonat alá ugrani nem épp fájdalommentes halál. Ha már szeretetből szeretném átsegíteni a gyerekemet egy másik világba, akkor biztos nem ilyen fájdalmas halált szánnék neki. Harmadrészt itt kiszúrt még sok emberrel, elsősorban a vonatvezetővel. De kegyetlenül. Szerencsétlennek valószínűleg egy életre szóló traumát okozott. Meg az utasoknak is, akik a vonaton ültek. Jó lenne ha tényleg lenne ennek egy kíméletesebb módja, és nem ilyen méltatlan módszerek közül lehetne válogatni ha valaki véget akar vetni a szenvedésének. Mondjuk ilyen esteben nem tudom más országokban (ahol van eutanázia) mi lett volna az eljárás. Kérheti-e egy anya hogy ez történjen a gyerekével.
febr. 11. 21:30
 30/41 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy tényleg eleve már az elmond valamit, hogy nincs leírva, mi ez a gyógyíthatatlan betegség, ahogy írta is valaki...nem tudjuk, valójában mennyire lett volna szörnyű, és tényleg gyógyíthatatlan. A másik, hogy én sosem mondanék le a gyerekemrol. A legutolsó pillanatig biznek a csodában, ha már másban nem lehet.
febr. 11. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!