Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Véget vethet-e egy anya...

Véget vethet-e egy anya gyermeke szenvedésének ilyen módon? Van-e jogunk ítélkezni felette?

Figyelt kérdés
[link]

ma 08:11
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%

Borzasztó 😭

Segítségre lett volna szüksége az anyának mentálisan.

ma 08:24
 2/26 anonim ***** válasza:
87%

"Véget vethet-e egy anya gyermeke szenvedésének ilyen módon?"

Törvény tiltja az emberölést, gyilkossági és az eutanáziát is Magyarországon, így jog szerint nem teheti meg. Gyakorlatilag meg megtette.

"Van-e jogunk ítélkezni felette?"

Simán, mindenkinek joga van a saját véleményéhez és ítéletéhez, más kérdés, hogy kb senkit nem érdekel.

ma 08:39
 3/26 anonim ***** válasza:
94%

Valahol megértem sajnos. Amivel nem tudok azonosulni, hogy hogy lehet így hátrahagyni a nagyobb gyereket. Nem fér a fejembe és emiatt igenis ítélkezek. Sosem lesz belőle már egészséges lelkületű ember, nagyon sajnálom.

Borzalmas, hogy ennyire magára van hagyva mindenki egyébként.

ma 08:57
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezért is rossz, hogy nincs lehetőség aktív eutanáziára Magyarországon. Ezek a szörnyűségek is megelőzhetőek lennének vele.

Nem ítélkezem, szerintem senkinek nincs joga hozzá. A nagyobbik gyereket nagyon sajnálom.

ma 09:04
 5/26 anonim ***** válasza:
88%

Mint látod, igen. Kiterjesztett öngyilkosságnak hívják. Nem ritka jelenség.

Én soha, semmilyen módon, nem tudnám megölni a gyerekem, de az nem azt jelenti, hogy jobb vagyok nála! Minden jó anya a legjobbat akarja a gyermekének és egy súlyos/halálos betegség "tűrése" nem a legjobb. A fájdalom nem jó, szenvedni nem jó. Nem írja a cikk, hogy mi volt a betegség, de el lehet -e ítélni egy édesanyát azért, mert nem akarja, hogy a gyereke szenvedjen? Rossz döntést hozott, de egy beszűkült állapotban könnyen gondolja az ember, hogy a gyerekének a halál kevésbé rossz a szenvedéssel teli élethez képest. Az ítélkezők gondolják végig, ők soha senki kapcsán nem gondolták még (általában idős, beteg emberek kapcsán), hogy könnyebb lenne neki, ha nem szenvedne tovább? Tudom, más egy gyerek, de ugyanaz a cél, a legjobbat (ebben az esetben a legkevésbé rosszat) akarja annak, aki valószínűleg a világon mindennél fontosabb számára. (Az, hogy mellette magát is megöli, természetes. Senki nem akarna utána élni.)

ma 09:06
 6/26 anonim ***** válasza:
74%

5, nem, ez nem kiterjesztett öngyilkosság, annak az elsődleges célja önmaga megölése, és visz magával mást.

Itt a gyerek volt a cél, és ő ment vele.

ma 09:11
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is anya vagyok, rosszabbat az életben nem tudnék elképzelni, mint hogy végignézzem hogy a gyerekem szenved és nem tudok rajta segíteni, lehet inkább a halált választanám. Viszont ennek a nőnek volt egy másik gyereke, akiért szintén felelőséggel tartozott volna, na meg a másik hogy azért választhatott volna kicsit diszkrétebb és kíméletesebb módszert is, ugyanis ahogy olvastam szerencsétlen gyerek túlélte, majd később halt meg, szóval nem tett vele jobbat így sem
ma 09:33
 8/26 anonim ***** válasza:
46%

#6! Lehetséges, de szerintem valószínűbb, hogy nem választotta külön magát a gyerektől, egynek tekintette. Ő nem tudott volna élni a gyereke betegségével, de a gyereke se nélküle. Főleg, mert itt láttam, hogy volt másik gyereke is. Ezek szerint őt életképesnek látta, aki nélküle is megvan. Nem gondolt rá sajnos, egyáltalán ☹️

ma 09:34
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

8!

"Ezek szerint őt életképesnek látta, aki nélküle is megvan."

Pontosan!!

Ez itt a lényeg.

ma 10:03
 10/26 anonim ***** válasza:
87%

Nem hallottam az esetről, de teljes mértékben megértem az anyukát.

Nem mindenki tudja ezt felvállalni lelkileg! És nem is lehet erre senkit kényszeríteni,hogy végignézze a gyereke halálát.

És erre az se jó megoldás, ha elhagyja a családot. Mert attól még a gyereke életben marad,és szenved.

Én mindenképpen az aktív eutanázia mellett lennék ebben az esetben.

A család meg élne tovább. Feldolgoznák a gyászt,kijárnának a temetőbe stb, de nem szenvedne tovább a gyerekük!!

Miért nem engedi ezt a jog? Álkereszténységből?

A kereszténység nem ítélhetne szenvedésre a 21. században!!

ma 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!